2010-01-22

Patetiska media..

Från Aftonbladet gällande temat konspirationsteorier...
"Kvällstidningar ljuger:
Det har förekommit ett och annat faktafel under årens lopp. Men fel gör alla, det sker överallt inom alla branscher. Journalister arbetar efter principen att det som rapporteras ska vara sant och relevant."


Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.....hehehe....
Visst är det ibland skönt med självdistans, men detta är ju bara för mycket...:):):)

Ok, vi bryter ner bara ett par pyttesmå detaljer lite snabbt.
Bilderbergermötet 2009:
Hamnar det under området icke relevant eller "fel gör alla"?
Visst, det kan vara så att man inte anser att ett hemligt toppmöte mellan en stor del av topparna i världen är skittöntigt, larvigt och totalt ointressant att rapportera om till läsarna.
Särskilt när det finns så oerhört mycket viktigare saker att rapportera om, såsom hur många en känd golfspelare gökat med, eller vem som sa vad i en dokusåpa från ett slott.
Måhända så är det ett fel begånget av våra kraftigt stressade journalister. Det är förbenat slitsamt att hänga på olia telegrambyråers hemsidor och dessutom översätta det man hämtar därifrån. Så visst är det möjligt att alla journalister inom samtliga media exakt samtidigt gjorde samma fel eller bortprioteringar.

Klimathotet:
Kan vara så att det hamnar under faktafel att man inte kollar de uppgifter man så gärna vill skrämma oss med. Sen kanske det inte ens är sant att maninte kan bevisa tesen om CO2's inverkan, eller att glaciärerna inte gör som Al Gore sagt.

Najnellävän:
Eller 9/11 som det också kan skrivas. Här är det ju helt otroligt mycket att börja rota i för en journalist (av den riktiga sorten). De kanske t.o.m. måste göra lite grävande journalistik, eller än värre, fältarbete!!
Har det inte kommit från TT eller Reuters, och bara behöver översättas via Google, så kan det ju innebära fett med extrajobb. Som att typ tänka...

Det finns ju ett par, trehundra ärenden till att kika på förutom detta.

Som detta med finanskrisen, att bankerna gör pengar av luft, att IMF tvingar länder att sälja sig totalt, vindkraftens totala idiotskap eller varför inte ta tag i alla de rapporter om dödsfall, missfall och svår sjukdom efter den hysteriska massvaccinationen?
De kan ju rota fram flera stycken som blir behandlade illa av allt från Försäkringskassan till arbetsgivare.

Sen är det faktiskt intressant att se att de inte tar upp sådant som förr klassades som galna teorier, men som nu är vedertagen fakta. Som Gulf Of Tonkin, händelsen som drog in USA i Vietnamkriget eller allt som kommit fram om Pearl Harbour som även det fick USA att förklara krig...

Hmm, undrar varför. Kanske för att konspirationsteorier visar sig ha stor sanning i sig?
Det vågar de absolut inte visa upp, för då ger de ju oss utanför fårskocken för mycket cred och positiv vibbar.

Stackars media, att bara jobba i motvind och med alla odds och bara fler och fler användare som ser igenom deras tilltufsade och skrynkliga fasad..

:):):):):):)

4 kommentarer:

 1. Finns exempel på insiders som förklarat fenomenet med att de som har kontrollen är skitskraja att deras ekonomiska och mentala järngrepp om en fördummad befolkning skulle vittra söner, om folket fick veta hur det egentligen ligger till.
  Javisst är det så, och så kommer det att bli också.
  Det är bara en tidsfråga tills en kritisk massa nåtts, av folk som vaknat, så fladdrar hela korthuset iväg.

  Två krux på vägen dock.
  Finns vettiga ledare som tar över? Rent psykologiskt verkar det ju vara ett problem att finna folk med ledaregenskaper som INTE samtidigt är psykopater.
  Kommer internet att få vara ocensurerat så länge att den kritiska massan hinner uppnås?

  SvaraRadera
 2. Sverker: Precis samma tankar har jag...
  när korthuset är väck, så är det troligen fullt kaos efteråt. Ur det kommer sanna ledare och ett ärligt samhälle uppstå. Tror och hoppas jag, för alternativet, det vi har nu, kommer absolut bara ge oss en mörkare framtid...

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte på Clas Svahn, han är bara något som vuxna skrämmer barn med för att de ska vara snälla... ;-)

  SvaraRadera
 4. Hej,
  läste i en kommentar nånstans att ordföranden i UFoföreningen är en sån där VOF:are och då faller ju all trovärdighet, åtminstone i mina ögon.
  Skall klistra in en intressant kommentar jag läste i OScar Swartz blogg, under inlägget "Carl Bildts verkliga agenda" :  Edward Nygma said...
  Läs detta SSRN papper av Cass R. Sunstein, rådgivare till Obama och enligt wikipedia "currently is the Administrator of the White House Office of Information and Regulatory Affairs" (OIRA). Han vill "bugga" och infiltrera sociala internet forum för att söka efter icke önskvärda tankar, teorier och ideér, hans främsta exempel på farliga tankar är att 9/11 skulle vara ett inside job, mindre farligt skulle väl då vara tankar om åsiktsfrihet eller varför inte fildelning, sorteras under terrorism. Dokumentären Loose Change sändes på svensk tv för inte så länge sedan, den väckte en del frågor, icke önskvärda sådana uppenbarligen.

  "Because those who hold conspiracy theories typically suffer from a crippled epistemology"
  http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1084585

  Hur länge kan vi andvända nätet för att utrycka oss?
  Spontan tanke../ Linda

  SvaraRadera