2010-06-04

Grundlagen på väg att ändras, så du vet...

"13 § Beslut om ärenden som slutdebatterats den 27 maj
KU19 En reformerad grundlag
Punkt 6 (Folkomröstningar)
Yrkanden:
1. utskottet
2. utskottets förslag med den ändring däri som föranleddes av bifall till mot. 2009/10:K235 (m)

Kammaren biföll utskottets förslag med acklamation.

Övriga punkter
Kammaren biföll utskottets förslag."

Där är det, svart på vitt, att grundlagen är på god väg att förändras utan att vi som röstat dit elitlekejerna fått reda på ett skvatt om vad i helvete de beslutar om.
Politikerna håller käften. Media håller käften.
Beror det på att de inte vill att folket skall veta vad de som folket har röstat på beslutar om som kommer påverka all de som just röstat på dem?
Verkar så..

Hur kan någon människa anse att detta är en demokrati, med denna taktik att fullständigt ignorera alla invånare?
Det intressanta är också att denna stora lagändring genomfördes genom acklamation, vilket enligt Wikipedia betyder bifallsrop! Vi kan alltså inte se vilka som röstade för detta, då de inte tryckte på några knappar i detta ärendet. Makabert, men förståeligt. Vem av de som röstade ja vill skylta med sitt namn som skyldig till att ändra grundlagen utan att folket vet ett dugg om det?
Det är väl bara ytterligare ett starkt tecken på att de gör som de blir tillsagda, inte gör som de tror och vill. Partisymboler har onekligen den inverkan att alla politiker blir medlemmar i slutna och hemska sekter...

Så, nu är det bara att vänta på att lakejmedia skriver en notis om det som efter nästa val och en röstning till förväntas bli lag.

Kikar man lite snabbt igenom sidan med förslagen till denna reformerade grundlag, så ser man intressanta saker här och där, som bland annat:
"Folkomröstningar
Utskottets förslag i korthet
Utskottet anser att en möjlighet till folkinitiativ med de förändringar som regeringen föreslår lämpar sig väl på kommun- och landstingsnivå men är inte berett att förorda att möjligheten till folkinitiativ utsträcks till att gälla också på nationell nivå. En motion i denna fråga avstyrks.
"
I klartext, "inte fan ska vi ge folket möjlighet att kunna bestämma eller påverka något annat än det på lokal nivå"... Pang på, där har vi vår sk demokrati gott folk.

Läs utskottets förslag själv, och tänk att detta är det som man lite i hemlighet så där vill genomföra utan någon offentlig debatt eller belysning.

Visst är vår folkvalda diktatur härlig!

3 kommentarer:

 1. känns mer och mer som att man inte kommer ha någon frihet ö.h.t. utan vi kommer få problem med allt...

  frågan är då: Är det för sent att göra något, lr finns det fortfarande möjlighet att påverka processen, så att det inte blir värre än vad det redan är?

  MVH kalle

  SvaraRadera
 2. Kalle: Det var länge sen vi hade verklig frihet, och den har blivit kraftigt försämrad ju mer "civiliserade" vi blivit.

  Visst kan vi göra något, tid finns tills vi inte finns mer. Men, ju längre vi väntar desto hårdare och tuffare blir det.

  Steg ett: Se till att väcka så många som möjligt.
  Steg två: Öka trycket på de som håller skocken i dvala, dvs pressa politikerna och media.
  Steg tre: Var aktiv, om än så litet. Spara inte pengar i banken, handla enbart med kontanter, begär lönen i kontanter om möjligt, ta inga lån alls/betala tillbaka ev lån asap/skit i att betala dem, skapa folkomröstningar om en lokal händelse/beslut, kräv raka svar från "dina" politiker som de skall skriva under att de kommer följa (som ett löftesavtal sas), ha en blogg om något övergripande eller om något mer specifikt, visa dig i forum och i kommentatorsfälten hos media mm mm

  Vi kan välja att bli överkörda, nedmalda och rånade helt rena, eller så kan vi tillsammans eller var och en stå upp för vår rätt.
  Det beslutet är upp till var och en att ta.

  SvaraRadera
 3. Jan-Ola Gustafsson17 juni 2010 23:53

  Här besannas med råge den gamla sanningen att LAGEN RUTTNAR I DET LAND DÄR STATEN STYRS AV RÖVARBAND!

  Och ännu värre saker väntar framöver. Tyvärr. Men så blir det med en befolkning som gradvis fråntagits den egna tankeförmågan.

  SvaraRadera