2010-06-21

Bilderberger-Bildt i onåd?

UPPDATERAT INLÄGG:
Lille Calle är i blåsväder ordentligt..
Har ingen större tilltro till att det skulle bli något mer än bara en misstanke, det handlar ju om en av de verkliga ledarnas stora gullepluttar.
En ständig Bilderbergare, som troligen har en hel del blod på händerna även efter Bosnien. Hans historia i Lundin skrev jag om i Februari när man släppte en ny bok om hans delaktighet..

Hans svar i Aftonbladet kan tolkas på flera sätt:
"Vad säger du om Lundin Petroleums agerande i Sudan?
– Vid de områden där vi var ökade befolkningen, det flyttade folk dit. Det är naturligt när man borrar brunnar och bygger vägar, säger Carl Bildt."

Det kan ju vara så att de som bodde där först inte fanns kvar? Möjligen kan det vara så att de bara bytte folk, motståndare mot medlöpare?

Nu väntar han troligen bara på att hans hussar kommer till assistans och tar bort denna lilla stenen i hans doja, vilket de kanske kommer göra.
Vi har ju inte att göra med världens tuffaste rättsväsende att göra liksom..

Det kan även vara så att Calle gjort bort sig inför sina överordnade (Kissinger & Co, ej Reinfeldt). Något beslut som han inte fått framröstat kanske, eller så går det för sakta. Statuera ett exempel möjligen, för att foga andra? Var kanske Calle lite för uppstudsig på senaste Bilderbergermötet?

Tänk även på vad som fått andra ministrar att få kliva undan för betydligt mindre "fadäser" än att vara misstänkt för folkrättsbrott..
Det räckte med att tjuvtitta på SVT för att få kicken av Reinfeldt när han skulle tillsätta sina första ministrar, men när det gäller husse Bildt så är han vek, feg och undfallande:
"– Det är viktigt att alltid låta rättsväsendet arbeta igenom så att vi kan konstatera vad det leder till innan vi kommenterar, säger statsminister Fredrik Reinfeldt."
Jepp, men man brukar inte misstänka någon utan grund. Även om Beatrice Ask ville förstöra liv bara genom misstanke...

Hade vi en statsministern som var bara lite konsekvent och med en liten aning av eget mod, så skulle Bildt stoppas undan tills han är rentvådd.
Är han skyldig, ja då lär han hamna där han redan kanske skulle suttit i flera år...

UPPDATERING 2010-06-22 & 23:
En ny artikel från Kerstin Lundel, hon som skrivit boken jag hade med här ovan.

Hon skriver bl.a.:
"Men när jag vänder mig till Utrikesdepartementet för att få tag på utredningarna som Bildt hänvisat till blir jag uppmanad att kontakta Lundin Petroleum. Hos Lundin Petroleum duckar informationschefen Maria Hamilton på frågan om de detaljerade utredningar som Carl Bildt hänvisat till. I ett email skriver hon bara att företaget hänvisar till material som finns presenterat på hemsidan. Men där hittar jag inte någon undersökning som visar det Carl Bildt påstår."
"Materialet från Lundin Petroleum visar alltså raka motsatsen till det Carl Bildt påstått."

Jag passade på att knåpa ihop en kommentar, men den lär med stor sannolikhet deponeras i "runda arkviet" av de ihärdiga censurryttarna på Aftonslasken:
"Calle är icke en hyvens kille, ifall någon nu trodde det. Risk för att detta inlägg censureras bort då det kan innehålla besvärande fakta..
FAKTA 1: Carl Bildt är en ständig medlem av Bilderbergergruppen, ett hemligt toppmöte för de som befinner sig i det översta skiktet i världen. ALL massmedia vägrar/missar/glömmer/bortprioriterar att rota i detta, vilket är en fullständig omöjlighet att det kan ske utan att de är överens att låt bli den "händelsen.
FAKTA 2: Bildt var med och lobbade i gruppen "Committee for the Liberation of Iraq" som "i sina officiella meddelandena inte gjorde någon hemlighet av att gruppens första och viktigaste uppgift var att verka för en militär intervention [i Irak]." Bildt kunde genom företaget Legg Mason, ett av de företag han varit involverad i, tjäna några miljoner på optioner. Legg Mason har starka band med vapenindustrin. Bildt förnekade, men fick ge sig när bevisen kom fram i media. FAKTA 3: Bildt har kritiserats för att han var emot en internationell insats i kriget i Bosnien. FAKTA 3: Han sitter med i Trilaterala Kommissionen, en annan skygg samling människor från samhällets topp.
FAKTA 4: En annan think-tank/elitgrupp han är med är European Council on Foreign Relations. FAKTA 5: Han satt med i styrelsen för Vostok Nafta, och blev t.om. KU-anmäld för sitt aktieinnehav.----

Vill någon veta mer om vår utrikesminiisters förehavanden, styrelseuppdrag, think-tanks-deltagande osv så är det bara att söka på. Finns massor... Att han öht kan sitta kvar i vår regering med allt detta i ryggsäcken är fullständigt horribelt. Andra ministrar fick gå för att de betalade barnflickor svart och inte gödslade SVT/SR med licenspengar. Det ÄR nog en ding-ding-värld trots allt!"

Jag har en känsla av att detta ämne kommer att fortsätta utvecklas till den dag då åklagaren lägger ner hela undersökningen med den klassiska parollen; "Det saknas bevis.."

Någon som sätter emot, och tror att Bildt blir åtalad i slutänden?
Jag satsar en mustig LCHF-lunch/middag.
Hemma hos mig eller på en välrenommerad kvarterssylta. Kvinnor/tjejer har förtur, man måste ju tänka på jämlikheten ;)

Uppdaterat 2010-06-23
Fick en smärre chock, men mitt inlägg är kvar på Aftonslasken. 21 tummar upp har den fått också, samt några som lirkat sig hit till mitt lilla blogghörn i sajjbärspäjs..:)
Att kommentera på MSM-sidor anser en del vara ogjort arbete, att man pratar för döva öron. Jag tror inte det...
Om en kommentar (en kommentar av bra karaktär på rätt plats och inget "slasktjafs" a'la bröllopsgratualtioner eller allmän idoldyrkan), kan få en enda person nyfiken och leta mer information och leta lite djupare än förut, så kan det vara en ny individ som äntligen inser att vi är totalt bortkollrade av media och politiker (de två element som utåt bestämmer för oss).
Då är det värt tiden man lägger ned och de eventuella attacker man får utstå..

Dessutom...
Poul Nyrup Rassmussen och Europas socialdemokrater kräver att Bildt tar en time-out..
Det är så klart det absolut minsta han ska göra. Tar han inte den självmant, så ska Reinfeldt som hans chef (på papperet) beordra honom till det.
Dock skulle han aldrig blivit minister från första början, då han redan då hade för många skandaler och konstigheter bakom sig. Men det är ingen idé att jiddra om det nu, gjort är gjort.

En del råmar om att det handlar om valtaktik från den rödgröna smörjan, men det är mest från de duktigt partiindoktrinerade som tror att det är skillnad på blått, rött och grönt idag.
Att de tar tillfället i akt är en annan sak, men sen har de ju dock haft flera andra "Bildt-affärer" att stoppa upp i nyllet på oss, några har jag påvisat ovan...
Denna har de väl fått lov från högre ort att använda.
Det kan ju vara en iscensatt Bildtgate, då få saker sker utan mening i politiken idag.
Man kan i så fall inte undgår att bli nyfiken på vad Calle gjort för att få denna behandling. Har han visat sig ha en mänsklig sida månne??

/HCA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar