2010-06-14

Utreda sig själv!?

Tänk om jag som vanlig liten sketen medborgare finge rätten att utreda mig själv, vilken möjlighet till en extrem rättvisa det skulle ge oss alla.
"HCA utreder HCA gällande misstanke om fortkörning, och HCA kom fram till att det var inget brott begånget, då fartgränsen som var satt på sträckan var alldeles för låg Fallet avskrivs."
"Misstanke om att HCA fifflat med skatten skall utredas av HCA. HCA finner HCA oskyldig igen, samt att HCA skall få tillbaka det HCA betalat i skatt de senaste fem åren plus 298% ränta."
Visst låter det trevligt och riktigt tryggt?

Kanske borde man låta misstänkta mördare, våldtäktsmän och misshandlare utreda sig själva också, och helt lita på att de gör en rättvis bedömning? Man kanske skulle gå så långt att ingen annan än förövaren får misstänka sig själv?
Jasså, inte det? Vaddå farligt och konstigt?
Israel ska ju nu utreda sig själva gällande massakern på "Gaza-båten", men det kanske är så att länder är mer rättvisa och rättrådiga än enskilda individer?

De är generösa nog att låta två oberoende observatörer vara med, men "de kan också nekas tillgång till dokument och information som "nästan säkert avsevärt skulle skada nationell säkerhet eller landets utländska förbindelser". Låter supertryggt...
USA springer som sig bör i en lydig svans efter Israel, och tycker att Israel är kapabla att ha en trovärdig och opartisk utredning, samt tycker det är bra att de utreder incidenten.

Hehe, jojo, klart de säger så.
USA var ju inte själva så rackarns duktiga (obs, ironi) på att utreda 9/11, där de var vare sig snabba, opartiska eller trovärdiga. Så hur de kan avgöra om andra är det är smått tokroligt faktiskt...
9/11 Kommissionen kom till först 441 dagar efter den incidenten, där den första ordföranden fick bytas ut pga stor risk för jäv och där den slutgiltiga rapporten inte hade med triviala saker som WTC 7 eftersom "ingen dog i den byggnaden"...
Det hade de iofs fått reda på ifall de som ville vittna hade fått vittna...

Men, visst kan vi låta denna trend få fortsätta. Vi kommer spara in en väldans massa slantar på ett domstolsväsende som inte behövs, och de tomma fängelser vi kommer få kan bli bostäder..
Advokater och åklagare kan ju bli gatsopare, domare kan bli poolskötare och poliserna kan säkert bli något de med om de lägger manken till en aning...

2 kommentarer:

 1. "Utreda sig själv!?"
  Israel inte bara utreder sig själva - de skapar själva bevisen!!!

  Israel Defense Force video of siege of 'Mavi Marmara' Hoaxed!

  Then the proverbial bomb was dropped, irrefutable evidence provided in the form of an animated .gif file:

  The poster known as Octo said: "ok, the pics are from slightly different angles, but to the best of my knowledge at approximately the same place of the ship(s) superimposed: doesn't even look like the same ship to me."


  Proof positive! The boats name should have been visible in at least one frame of the SKY NEWS video. Not only is the ships designation 'Mavi Marmara' conspicuously absent, but the entire vessel is clearly different; it's not the same boat!

  This IDF footage is clearly fabricated, I wonder how the Israeli government will explain this away?


  http://whatdefuck.com/news/idf_video/mavi_small.gif

  SvaraRadera
 2. Anonym: Svarade på samma sak i föregående inlägg, och jag kan iaf se båtnamnet även på den film Israel säger är från attacken.
  Men, det finns även saker som inte stämmer överens, men det är svårt att vara helt säker.
  När är bilden tagen på båten de jämför med t.ex.?

  Mer knepigt är hur soldaterna agerar, eller inte agerar.
  Efter att en av de som firat ner sig blir attackerad i filmen, så kommer det ner ytterligare sex st som låter sig övermannas!
  Så lärde inte jag mig att man skulle agera, och jag var inte i närheten av lika mycket utbildad soldat som jag antar att de är..
  Inga varningsskott vad jag kan se/märka, vilket är det första man använder sig utav. Inte meja ner nio st efter att man sägs ha fått kontroll på situationen, alt som en hämndaktion.

  Hur som helst så var bordningen helt fel, ur ett mänskligt och humant synsätt..

  SvaraRadera