2008-03-25

Nu flyttar dom...

Nu är det dags. Exet tar med sig barnen och flyttar 100 mil... Påskhelgen var sista "normala" helgen jag hade med kidsen, nu får man se när dom kommer nästa gång.
Att få till stånd en normal dialog med exet har varit helt omöjligt, och dottern har sista tiden varit mycket anklagande mot mig för att jag "bråkar" med mamma.

Måste fråga om det är jag som är konstig, eller har ett knepigt synsätt.
Om jag har ett samtal eller skickar ett sms/mejl/brev till exet, där jag ärligt, utförligt och öppet förklarar varför jag tycker hon beter sig oerhört skamligt, och att hon öht inte ens inser att hon gör saker fel tyder på någon psykisk brist, är det inte totalt fel att visa dessa saker för barnen?

Påsklovet ska dom använda för att frakta saker till nya lyan.
Det är inte slut med myndigheterna heller....
Skatteverket ska ha in en lapp om jag instämmer eller ej i flytten. Det blir ett stort kryss under "instämmer inte"....
Försäkringskassan menar att jag ska åter betala fullt underhåll. Pga umgängesavtalet mellan oss så har jag gjort något som kallas nettoberäkning, vilket gjorde att underhållet sänktes med 200:-/mån/barn (gissa om det blev ett sabla liv när jag gjorde detta...).

Nu är det så att det inte är jag som önskar förändring i umgänget, eller i barnens boende. Om jag inte godkänner detta så är det exet som får gå via rätten för att få sin vilja igenom.
Tills dess kommer jag inte att godkänna ett skvatt, vilket gör att barnen inte kan bli folkbokförda på nya stället och exet är (tror jag) inte heller berättigad till underhåll/barnbidrag/bostadsbidrag....
När detta blir verklighet för henne, då kommer det bli liv i luckan...

2 kommentarer:

 1. Låter konstigt att exet ditt bara kan flytta 100 mil eftersom också du är vårdnadshavare och har motsatt dej flyttet. Man tycker ju dessutom att en kvinna som din ex skulle hitta nåt jobb lite närmare ifrån.
  Eller vill hon avsiktligt flytta så långt från dej hon bara kan?

  ;-)

  SvaraRadera
 2. Jobb finns närmare, helt övertygad om det. Att hon skulle flytta för pga mig är knappast troligt.
  Kan vara att hon gjort sig ovän med alla i sin närhet kanske, eller att det är en ny gubbe i kikarsiktet....
  Hade det på något outgrundligt sätt varit mitt "fel", så kan jag lova att jag fått reda på det..:)

  SvaraRadera