2008-12-05

Ett svek till...

Nu väljer vår regering återigen, genom IPRED-lagen, att totalt skita i folkets integritet och frihet.
Vi har haft den heta debatten om FRA-lagen som av mängder av pålästa experter (raka motsatsen till de styrande å bestämmande) sågats totalt. Ändå tvingar man igenom denna styggelse till kontrollorgan, med hjälp av vinande partipiskor som skulle få den mest härdade bondagefetischist att skrika av smärta. Reinfeldt å Maudan som ivrigt piskande sadister, under det vakande ögat från sina skygga ledare, njöt troligen å det extrema...

När det gäller fildelningslagen, så går man helt på lobbyisternas linje, nämligen att lagstifta oss fast på 80-talet. Artister (de lättlurade inom skrået) och bolagen (de giriga) inom film och musik välkomnar denna lag, då de i sin våta framtidsdröm tror sig se massiva försäljningsökningar på musik och film.
Jag tror att effekten kommer bli tvärtom, att försäljningen kommer minska ännu mer.
Då har man dock en annan orsak att skylla på, nämligen den globalt framkallade finanskrisen...
Att dessa branscher någonsin skulle erkänna att de totalt gjort bort sig med att tvinga/köpa till sig denna lagen kommer inte ske.
Att de som idag fildelar, uppemot två miljoner svenskar, kommer att bojkotta köpvarianterna i ännu större utsträckning är även det en trolig möjlighet..
Jag är en av dom iaf...

Se nyktert på detta..
Hur många tycker att det är ok att köpa t.ex. en jacka osett och utan möjlighet att ångra sig?
Skulle ett postorderföretag klara sig om man vägrade vilt att låta ett köp gå tillbaka om varan inte passar eller om den inte är enligt förväntningarna?
Det är precis detta som musik och filmbranschen vill att vi ska göra varje gång!
Filmen som de säger är lysande, är enligt dig superkass. Men inte får du göra återköp på den varan du köpt!
Samma med musikskivan dom vill att du ska köpa. Kanske är ett par spår bra, resten känns som ofta som ren utfyllnad..
Får man tillbaka några stålar på den varan, om man känner sig lurad? Nähä, det är bara att glömma.
För dom kvittar det om du som kund är nöjd eller ej, de rakar in sin del i den slant du blivit lurad till att erlägga. Att jobba för att ha nöjda kunder är definitivt inte med på deras verkliga agenda...

Det är branschernas eget fel att de hamnat i den situation vi nu är i..
De vill kränga en vara till dig, med hjälp av marknadsföring och närmast helgonförklarade medhjälpare (artister). Du köper dessa alster, med en förhoppning att din favorit ska leverera det du förväntar dig.
Ofta blir du besviken, ibland är du nöjd. Är du nöjd, så är det självklart bara att gratulera.
Är du missnöjd, så har du även blivit blåst....
Viktigt att veta i detta, är att det inte är artisten som lider (i de flesta fallen) utan bolaget. Bolaget bakom artisten, som snor den absolut största delen av kakan, den kaka som artisten både gjort receptet till, bakat, smaksatt och kavlat u. Möjligen kan Bolaget ha bistått med ugnen och någon ingrediens, men de roffar ändå åt sig den absolut största biten.
Artisten får i regel bara smulorna som är kvar på fatet...

Det är ett gigantiskt lurendrejeri, som med hjälp av idiotiska lagar och ryggradslösa politiker hålls levande, vilket nu får till följd att Bolagen kan agera civilpolis, med större rättigheter än polisen själv..

Det är flera gånger som jag undvikit att bli blåst, eftersom jag sett filmen/hört musiken innan jag bestämt mig för att köpa en laglig rätt att se/lyssna på verken.
Ofta har jag belönat de verk som passat mig eller min familj, genom att köpa biljett/musik/film..

En troligen stor anledning till att man tvingar igenom dessa bestämmelser (som inte kommer fungera lik förbannat), är att man inte vill att individen ska veta vad det är man köper.
Det är grisen i säcken som ska handlas, där man ska tro på omdömen som de som gjort verket själva ger.
Vad för seriositet ger t.ex. en bakom-kulisserna-snutt där artisterna själva ska berätta om verket? Om de ansåg exempelvis filmen vara extremt kass, skulle de säga det? Inte en chans, de kapar inte den hand som göder dem..
Ska vi lita på recensenterna? Visst kan vi det, men bara genom att se det som det verkligen är, nämligen en personlig åsikt färgad av recensentens liv, tillvaro, historia, tycke och smak.
Dessutom välgödd med gratis mat å dryck från en part i målet...

Det är livsfarligt för branscherna och artisterna att man gratis ska skapa sig en egen uppfattning, för det innebär at de inte har kontroll på vad DU ska tycka om, de kan inte leda in massan på samma spår mot samma produkt..
Du ska helt enkelt köpa det som alla andra köper, okritiskt och med ett leende på läpparna varje gång du blir luggad på en slant....

Man vill att individen ska vara som "vanligt" helt enkelt...

2 kommentarer:

  1. Se verkligheten - kan du kanske höra verkligheten? Törs du lyssna? Törs du reflektera?
    http://theinfounderground.com/archives/TiU%20Radio%207th%20Dec%202008%20guest%20DBS/TiU%20Radio%207th%20Dec%2008%20-%20Guest%20DBS%20part%202.mp3

    Låt åtminstone andra höra verkligheten - reflektera - döma själva - så våga publicera dina kommentarer!!! Låt alla lyssna - se - döma själva!

    SvaraRadera