2008-12-21

Ta Över Kontrollen....

Sanningen som fler och fler börjar få reda på, är att DU hela tiden blir rejält rånad!
Har du lån? Ja, då har du lånat luft precis som jag...
Har du ett betalkort? Då får banken betalt flera gånger om för att du använder det...
Betalar du skatt? Ok, då kan det vara bra att veta att mycket av det går till att betala bankerna för pengar de faktiskt aldrig lånat ut...
Tycker du saker å ting är dyrt? Det beror på att 50% av varans pris är orsakad av räntorna...
Tro inte att det är de så kallade folkvalda politikerna styr med folkets bästa för ögonen. FRA-lagens sjuka genomtvingande och att man gör stora avkall på våra rättigheter och friheter genom en sån sak som fildelningslagen bevisar faktiskt något helt annat.
Dessa herrar och damer i styrande ställning kommer inte att hjälpa dig ett endaste dugg. De är en bricka i detta gigantiska lurendrejeri, och godtar det utan motstånd.
Bevisen för deras icke-agerande är många, men bara det faktum att det som presenteras nedan aldrig är uppe på diskussion i de politiska talen från någon, räcker iaf för mig till att inse att de inget tänker göra för att hjälpa oss.
Men, det är DINA pengar som blir stulna, och det är DU som kan göra något för att få stopp på detta svineri...
Läs gärna igenom de poster jag länkar till nedan, kolla in vad de som skriver på dessa sidor säger. Gör gärna egna källforskningar...
Sen, kan du också med enkla medel vara med och förändra!
***********************************************
Michael, med bloggen Tankar Om Pengar..
Han har en mycket bra introduktion, Vårt Sjuka Penningsystem:
***************************************************
En annan mycket viktig och kunnig debattör om det ekonomiska svindleriet är Lars Österman med bloggen Ekonomisk Demokrati.
Några axplock...
**************************************************
På sidan Fractional Reserve Banking finns det mer att läsa....
Som exempel...:
**********************************************
Koalition För Penningreform vill få oss att gemensamt göra något åt vårt sjuka system som utarmar var och en av oss...
Den sidan vill alltså samma sak som jag med detta inlägg, få fler att öppna ögonen och göra något.
**********************************************
10miljonersfrågan.se är en sida vars mål "är att bevisa att vi behöver ett nytt ekonomiskt system som tar bort fattigdom, orättvisor, räntor och ekonomisk instabilitet."
Där kan du, förutom att få mycket information serverad, även skriva upp dig på att stöda reformen...
*********************************************
JAK Bank är en räntefri bank som också har en del att meddela om det sjuka i det vanliga banksystemet..
*********************************************
Blogg som är kopplad till boken Web Of Debt (finns även på svenska) skriven av Ellen Hodgson Brown.
*********************************************
Så. Där har du en massa information att bita i och bli heligt förbannad över...
Kokar jag ner det i några kärnfulla rader så handlar det om att precis alla människor, är utsatta för ett gigantiskt bedrägeri. Bankerna får utan mothugg bete sig som de värsta svin och parasiter mot mänskligheten, och vi har hittills dels varit mycket ovetande men även alldeles för fromma.
Bör det inte vara slut på det?
Är det inte dags för DIG att göra något för att stå upp för Din egen framtid och Din egen ekonomi?
Jag hoppas även du anser det. Du behöver inte göra mycket. Du behöver inte betala något till någon för att kunna göra din protest kännbar för de som driver oss rätt ner i fördärvet...
-----------
Några exempel på vad just DU kan göra för att värna om Din rätt till Dina egna pengar!:
Som privatperson:
- Ta ut pengarna från banken.
Direkt du fått in pengarna, ta ut dom. Gärna via ett kassabesök hos banken om du har möjlighet. Ge dom inte möjligheten att via dina inarbetade pengar kunna sno åt sig gigantiska inkomster genom överjävligt svindleri....
- Betala räkningarna kontant.
Har du få räkningar så är det kanske värt att betala en parasitavgift för att betala dom. Ett alternativ är att ni går ihop och låter en person betala flera räkningar, och att de andra ger den personen det de är skyldiga i kontanter...
- Handla bara kontant.
Våga Vägra Kort! Betala bara kontant. Ju fler som vägrar använda kort, desto bättre för handlarna (se även nedan) och desto sämre för bankerna.
- Få lönen kontant.
Gör ditt yttersta för att få din arbetsgivare att betala ut lönen så kontant det bara går. Det kan grymtas och knorras, men stå på dig....
- Sätt press på din bank.
Ifrågasätt fakta gällande dina lån. Kräv BEVIS för att det är bara bankens pengar du lånat och att det inte finns luftpengar inblandat. Gärna via ett besök. Skriv upp info från sidorna ovan och kräv svar om hur detta gäller din bank.
- Informera dina nära och kära.
Naturligtvis så skall du låta alla veta det du vet. Det centrala är att detta sprids, och att så många som möjligt visar sitt motstånd, hur litet det än är...
- Betala inte lån/ränta.
Visst, mycket riskabelt. Hotmedlen och straffmöjligheterna är hemska så fort det handlar om pengar. Det är få faktiska brott som får sådana konsekvenser som om du skulle vara kreditovärdig. Det är sjukt öppna personliga uppgifter det handlar om direkt det är om pengar, medans det är hyschysch om de som är dömda våldtäktsförövare, pedofiler, rattfyllerister m.fl.... Det är tydligt vad samhället anser vara det viktigaste att skydda. Bankerna!
Om du struntar i ett lån en månad eller så så händer inget allvarligt. Banken vill ju kunna tjäna ännu mer luftpengar på dig, kanske genom mer luftpenningslån, så det ska gå väldigt långt innan de lämnar ett ärende till fogden..
--------Som företagare:
- Informera kunderna.
Sätt upp anslag om vad du faktiskt får betala till banken för att kunderna använder bankens egna kort i din butik. Lista alla avgifter, och förklara att detta faktiskt är en prsak till att priserna hålls uppe. Diskutera med dom...
- Skapa kundkonton.
I en rörelse där det är många små köp så kan en möjlighet vara att samla dessa så kunden betalar de vid ett tillfälle. Antingen vid ett datum eller när en viss summa uppnåtts. Då minskas dina kostnader för korttransaktioner, och naturligtvis så får banken mindre parasitpengar.
Men, bäst är ändå att förorda kontant betalning från kunderna såklart...
Kanske med en skylt som säger: "Kontant betalning ger billigare varor!"?
- Få med kollegorna.
Du har troligen kontakt med flera handlare/företagare. Kanske genom Svensk Handel eller Företagarna eller liknande. Ta upp detta på mötesagendan, informera om det behövs om varför. Ju fler som är med, desto större effekt och desto snabbare kan det bli förändring. Tänk vad det skulle innebära om ett helt samhälle har denna kunskap!
- Sätt press på din bank.
Naturligtvis så skall du ifrågasätta allt från kortavgifter, terminalhyra, lån, räntor osv.. Var obekväm, återkom ofta, kräv svar OCH bevis från dom på deras argument. Låt dom inte få en lugn stund helt enkelt....
--------------------------
Alla är välkomna att ge fler förslag på vad man kan göra, eller tipsa om fler sidor som man bör läsa, så uppdaterar jag det ovan så snart det är möjligt.
Antingen så skriver du in det som kommentar eller så mejlar du det till: severkligheten@gmail.com
Ett stort tack riktas till Michael på Tankar Om Pengar, Lars på Ekonomisk Demokrati och övriga som jag har med som referenser och kunskapskällor.
Ni gör alla ett otroligt bra jobb!
Inlägg och banner är fritt för alla att kopiera och sprida
-------------------------
Till sist, ställ dig din enda frågan detta handlar om:
Vem har egentligen rätten till DINA pengar?
Du, eller banken???

5 kommentarer:

 1. Hade inte trott att det skulle gå så fort att mer människor skulle vakna upp, som de nu ser ut att göra. Nästan en ny blogg varje vecka. Och så bra dom är! Ännu inte ett ljud i gammelmedia, men det kommer, dom kan inte tiga ihjäl detta länge till, även om dom är ägda av parasiterna.

  SvaraRadera
 2. Det du skriver om är klart och koncist, man förstår exakt vad man har att göra och vilka fördelar och nackdelar det för med sig. Men mitt problem är detta, som jag säkert delar med många andra: Jag orkar helt enkelt inte börja nysta i den här sörjan. Jag har förstått sedan länge att jag är blåst men energin att gå in och förändra saker och ting finns dessvärre inte.

  SvaraRadera
 3. Stolt kämpe: Jag tror det handlar om "schackbrädeseffekten". Den där storyn om när man lägger på första rutan ett vetekorn, på nästa två, nästa fyra, nästa åtta, nästa 16 osv.. På sista rutan är det en enorm hög med vetekorn.
  Samma princip hoppas jag går att applicera på mycket.
  Om bara varje person visar ytterligare en t.ex. detta med bankerna, och den nya en i sin tur osv, då händer det grejer..

  Sen är jag osäker på vad som menas med en ny blogg i veckan, och att dom är bra. Är det beröm för mina inlägg, så tackar jag självklart. Annars får du gärna utveckla om vlka de andra bloggarna är, ifall jag missat någon ny..:)

  Joakim: Jag tror det är precis det "de" vill att vi ska göra, att inte orka... Därför bombarderas vi med ytligheter, som de vill ska vara det som upptar vårt medvetande.
  Ett fritt tänkande folk är ett farligt folk. Folkets ilska är nog det enda som både de synliga och osynliga makthavarna räds.
  Jag är dock tämligen säker på att du inte är en av de som kan kategoriseras in i "massan", så jag håller tummarna för att du snart orkar..:) Bara nåt litet och inte så energikrävande kanske?

  SvaraRadera
 4. Micha
  Tankar om pengar

  Kanon! Kan bli en bra plattform. Kanske man kan göra en namnlista där folk skriver på att de kommer plocka ut pengarna om inte de riktiga makthavarna ger med sig!
  Blir något att ta tag i efter nyår!
  Ska ta en uppehåll fram tills dess.
  Gott Jul och Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet - kritik är bra. Saklig kritik ännu bättre. Då man använder storsläggan borde man gärna dock kunna servera bättre lösningar.

  Här är problemet för oss flesta.

  Sverige var det första land med en privat centralbank på 1600-talet. Holland och England följde efter och därefter småningom alla andra.

  Kanske Sverige kunde visa vägen vad reformer gäller. JAK är en bra och konkret grej även om den kopierades från Danmark. Men mera behövs. Man kan inte rimligtvis kräva att vi alla skall behöva förspara/efterspara samma stora lånesumma vi behöver i detta livet till följd av bostadsprisernas inflationseffekt.

  SvaraRadera