2008-12-21

Idiotisk logik, igen..

Sedärja, nu är en politiker i farten igen och ska beskatta oss ytterligare.
Denna gången är det Reinfeldt som anser att pga att bensinpriset blivit för lågt(!) så är det dags att höja koldioxidskatten....
Detta för att etanolen nu är dyrare än bensin. Ruggigt likt att bromsa sig upp i en uppförsbacke...

Alltså, om han verkligen tror på klimathotet och att vi genom att använda bensin håller på att förånga allt liv på jorden, hur i allra varmaste h-e blir det svalare genom att vi betalar mera pengar till staten?!?!
Jag begriper inte det....

OM nu denna teori om koldioxiden var sann, vad är priset det får kosta för att vi ska rädda den lilla boll i universum som vi faktiskt är ganska beroende utav?
Tydligen ska det inte kosta något alls helst, utan de ska bara tjäna grova pengar på att vi snart är i en global kris utan dess like.
På vägen mot detta stålbad, så verkar det som att alla dessa pengar som staten håvar in på att rädda jorden går till att rädda de feta arslena inom finanssektorn..

Varför får det inte kosta något att rädda vår söta Tellus? Varför är det viktigare att rädda banker, finansinstitut och stora företag än vår jord?
Varför handlar det hela tiden om att vi ska STRAFFAS igenom detta istället för att BELÖNAS?
Alla ni som nu hojtar om "belöningspremien" man fick när man köpte sin nya etanolbil, tänk till en aning innan.... Om ni inte har en susning om vad jag menar, så är det så här:
Staten läskar med att ge 10 000:- i en premie för de som köper en "miljöbil". Till att börja med, så är det aldrig miljövänligt att köpa ny bil öht. Om man nu inte tror att de tillverkas på enbart luft dvs.. Nej, en ny bil har "kostat" 6-8 ton olja innan den står hos bilhandlaren. Dessa ton med olja motsvarar cirka 10 år till som du kunde rattat din Volvo 240, den bilen som högst troligt inte blir skrotad utan en kär ägodel till en lycklig yngling med nytaget körkort... Så miljövänligt och/eller klimatvänligt är det INTE..
Sen, trots att staten gett dig 10 000:- så har dom tjänat stora pengar på dig.
Låt säga att bilen skulle kostat 250 000:-, men du betalar "bara" 240 000:- iom rabatten.
Istället för 62 500:- i moms till staten, så har dom "bara" fått in 60 000:-.
Dra sen, om du vill, bort 10 000:- från de 60 000:- så har Reinfeldt & Co ändå gjort en förtjänst på 50 tusenlappar... Å du trodde du gjorde en bra affär, var snäll mot miljö/klimat och fick ett renare samvete. Inte så trevligt att bli totalblåst, eller?

Om staten verkligen hade ansett att det är nödvändigt med fler att köpa etanolbil, pga att vi ska alla hjälpa till att rädda jorden, så skulle de inte gett rabatt. De skulle tagit bort alla momser å skatter på fanstyget till bil!
DÅ hade iaf jag trott på deras avsikter, men inte genom detta förtäckta säljknep för att du ska ge dom ännu mer av dina surt ihopslavade slantar...

Finns det verkligen någon som kan ta en klimathots-teori på allvar, när alla parter gör sitt yttersta för att bara tjäna pengar på det?
Vart är de VERKLIGA sakerna som skulle HÄLPA oss, såsom gratis konvertering till etanoldrift av alla bilar eller gratis buss för alla som vill/kanpendla?

Det är frustrerande att så många blivit så grundlurade och inte ens ser det....

1 kommentar:

 1. Micha
  Tankar om pengar
  Kanon! Kan bli en bra plattform. Kanske man kan göra en namnlista där folk skriver på att de kommer plocka ut pengarna om inte de riktiga makthavarna ger med sig!
  Blir något att ta tag i efter nyår!
  Ska ta en uppehåll fram tills dess.
  Gott Jul och Gott Nytt År!

  SvaraRadera