2010-09-07

Nytt Godmorgon-nummer ute!

Den "alternativa" tidningen med det du inte får läsa om i vårt styrda media har kommit ut med en valspecial..

Detta alster tillhör ett av många som man bör läsa igenom innan man tar sitt beslut om vad man skall rösta på, om man nu ska rösta över huvud taget.
Att strunta i att rösta har troligen dock ingen större inverkan, mer än att om det är många som "röstskolkar" så kan det bli en liten debatt under en dag eller två om hur politikerna ska få oss/dessa att kravla in i båset om fyra år och lägga några papperslappar i olika kuvert. Mer än så räcker man inte ut med den åtgärden, tyvärr.
Valresultatet gäller oavsett om 95% eller 45% av befolkningen röstar.

Röstar man blankt, ja då är den ogiltig..
Inte heller om man tar sig tiden att protestera mot att det inte finns något mänskligt alternativ att rösta på så blir det en effekt.
Det är i det närmaste ömöjligt att protestera mot det nuvarande systemet med sin röst i dagens Svenska demokrati. Folkstyre sa någon att demokrati betydde, men det tvivlar jag mycket starkt på..
I sann demokratisk anda borde det finnas ett valalternativ med innebörden att man underkänner alla valbara kandidater/partier. Då skulle man på riktigt få reda på om de som deltar i den politiska showen lyckats dupera många eller få... Fast det är väl därför som man inte har med denna möjlighet kan jag tänka mig..:)

Man kan även lägga sin röst på ett mindre parti som exempelvis Piratpartiet eller Sverigedemokraterna. Ofta så ses de röster som dessa partier får "missnöjesröster" i det officiella rummet och kan därmed få bäst och störst effekt.
Men, ska man rösta på ett parti som kanske inte överenstämmer med vad man står för själv enbart för att på så vis kunna protestera?
Det är svårt att välja...

Jag finner själv inget självklart parti som jag direkt kan säga får min röst, om jag nu röstar..
Säkert är att det inte finns ett enda av de sk etablerade partierna som jag ens skulle drömma om att välja.
Partier förresten, det finns ju i verkligheten bara två stora partier kvar, ett blågrönt och ett rödgrönt.. Känns som att vi fått ett amerikanskt system, där de där som får utrymme är demokraterna och republikanerna.

Framöver tänkte jag delge vad som skulle innebära det "perfekta partiet" för mig, och det är inte mycket i det som överenstämmer med de valmöjligheter vi har idag.

Till sist en påminnelse, glöm inte att läsa det senaste numret av Godmorgon!
En eloge till alla de som arbetat med det, jag lyfter på hatten för er...

/HCA

6 kommentarer:

 1. HEJ IGEN MANNEN! :)

  NU E MAN TEBAX PA BANAN!

  KOLLA IN DETTA UPPROP:

  http://europaforslag.se/epetition_core/view/Bilderberg

  Och dess facebookgrupp:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=152737644745636&ref=mf

  MVH Bondeupproret/Byfanenfrandalarna

  SvaraRadera
 2. Förstå det här med 911 - låt dig inte luras:
  http://www.bollyn.com/index.php#article_12383
  -
  <a href="http://www.bollyn.com/solving-9-11-the-

  SvaraRadera
 3. Men det är trots allt skillnad på att AKTIVT inte rösta och att PASSIVT inte rösta. Det "demokratiska systemet" är inte konstruerat av välvilja utan är i grund och botten en lögn; en illusion av medbestämmande. Om allt fler väljer att AKTIVT inte rösta så "matar vi inte monstret", dvs vi upprätthåller inte längre det system som håller oss i ofrihet. Det är ingen slump att alla de stora partierna så unisont propagerar för vikten av att rösta.

  Samhället behöver oss men vad ger egentligen samhället tillbaka? Inte så mycket alls nuförtiden!

  SvaraRadera
 4. Joakim, hur visar man utåt skillnaden mellanb aktivt och passivt?
  Det är lite det jag menar med att rösta blankt vore en idé, dvs att det är en aktiv röst mot "allt", men att man bakar in dessa som ogiltiga. Ett sätt att lura systemen, dvs oss..

  Staten måste ha oss, men vi måste inte ha staten..
  Fast så länge de kan komma undan med villfarelsen att vi aldrig skulle klara oss med den groteskt stora statliga apparat, överbestämmande, kontroll, förflyttad makt osv osv så kommer folk inte vilja göra sig fria från det heller..

  Därför har man skyfflat in oss i ett fullständigt onödigt bidragsberoende, just för att vi ska tro att vi är så starkt beroende av en överhöghet, en "elit" både inom kommun och stat.

  SvaraRadera
 5. Tja, man kan ju, som jag, skicka tillbaka sin valsedel till valmyndigheten med tillägget: "Åter avsändaren, adressaten vägrar medverka i skendemokratiska val." I början slänger de väl bara sådana upprop i papperskorgen men när det blir fler kan det bli svårt att inte kommentera saken.

  Ja, staten har blivit ett problem i sig vilket förebådar en massiv samhällskollaps. När staten inte längre tjänar folket så måste den till slut gå under.

  SvaraRadera
 6. pipoeNågot ljushuvud har definietat demokrati som -"Friheten att välja sin diktator."

  SvaraRadera