2010-09-23

Nytt parti föds i Finland..

Lars Österman med bloggen Ekonomisk Demokrati är i full färd att starta ett nytt parti i Finland, och det ska såklart uppmärksammas och föras fram.

Se vad de bl.a. står för:
"1. Vi vill ändra penningsystemet från dagens skuldbaserade penningsystem där bankerna har privilegiet att skapa pengar då du eller jag undertecknar vår skuldförbindelse i samband med ett lån. Ja - du förstod det - bankena skapar helt nya pengar varje gång vi lyfter ett lån. Vi anser att detta privilegium bör vara ensamt statens - eller varför inte även kommuners. Historien är full av exempel på olika länders blomstringsperioider - och det visar sig att man under dessa perioder ofta skött penningutgivningen som ett statligt privilegium.

2. Eftersom penningutgivningen idag sköts som vi redogjorde för ovan, inser vi hur enkelt det är att övergå till ett system med basinkomst/grundinkomst/medborgarlön. Inga skatter behöver höjas - tvärtom kan de sänkas rejält. "


Japp, Lars & Co vill verkligen det bästa för Finland och dess medborgare.
Att sparka ut bankerna är inget annat än den finaste gärning man kan göra för mänskligheten.
Med det slaskvattnet så kommer även ohederliga politiker och det styrda media också sköljas ut, ingen dålig sidovinst det heller..:)

Är du finsk medborgare, då är det bara att knalla in på Lars blogg och ge ditt stöd så att detta parti verkligen blir ett parti.
Det är jag övertygad om att Finland både behöver och förtjänar..

/HCA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar