2010-12-16

Aft..Censurbladet...:)

Hehehe... Aftonbladet är väl smått fjantiga ändå.
Jan Helin går ut och slår sig för bröstet om deras eminenta besökssiffror, där de är stolta för att de gått förbi MSN. Jag var snabbt inne och kommenterade, tänkte att det kunde vara läge för lite sanning som motvikt till skrävlandet.
Som ni ser vid artikeln jag länkat till ovan så finns det inga kommentarer alls, så vad jiddrar jag om nu egentligen?

Jo, kika på denna bilden från förstasidan:

Ser ni den lilla pratbubblan? Den skvallrar om att det funnits kommentarer till artikeln, kommentarer som man helt enkelt tog bort rakt av. Kollar man nu, ja då är även denna pratbubblan borta..:) Visst, det är deras rättighet möjligen att bestämma om det, men det är nog inte så rackarns otroligt att tro att det handlade om min kommentar..

Vad min kommentar handlade om? Ja, det kanske är bra att veta :)...

Jag beskrev dels att Aftonbladet gjorde en väldigt haltande jämförelse, där de bara tar en av flera sidor under MSN och jämför sig med, men själva så väljer de att ha med alla sina undersidor. MSN har, enligt Kia Index (klicka på plustecknet framför sajten för att få fram vilka undersidor som räknas med), över 10 miljoner unika webbläsare som besöker dem under vecka 49.

Sen beskriver jag hur Aftonbladet ger hitta.se en massa "fulbesök". Eftersom Aftonbladet, hitta.se och Blocket (m.fl.) ägs av Schibstedt, så ser de till att skapa en herrans massa trafik internt. Går du till Aftonbladets vädersektion så hamnar du på vader.hitta.se... Alltså blir det trafik till hitta.se av alla de som är intresserade av vädret. Det är inte undra på att hitta.se får en skjuts uppåt när det är "snökaos" och liknande rubriker, eller vad tror du? :):).. Sen tog jag upp Blocket, som även de ger en massa irrelevant trafik till hitta.se, då i form av kartor till säljare/köpare. Gå in å kolla själv..
Detta ger hitta.se en massa trafik, trafik som de sedan använder i sin argumentation till företagen de ska sälja in på siten. Frågan är då hur många av alla dessa besökare som de säger sig ha, är egentligen sas rätt trafik?

Jag tror att det var denna information som blev lite känslig för Aftonbladet att ha med. Eller vad tror du? :):)

8 kommentarer:

 1. Det är ganska häpnadsväckande att censur förekommer och används så metodiskt. Men, vad annat att vänta av blaskor som Aftonbladet! Var hittar man tidningar som VERKLIGEN är oberoende och som dessutom låter vanliga människor komma till tals, de är oerhört svåra att hitta. Skulle man trots allt finna seriösa nyhetsmedier så korrumperas de snabbare än blixten slår ner...

  SvaraRadera
 2. Det bisarra är att de fortsätter lyckas med att lura så många, när det är så uppenbart och så frekvent...
  Seriösa och framförallt ärliga medier finner man främst bland bloggar o.d.
  Även denna lilla sida jag har är ju utsatt för en person som tvingar fram att jag måste ha granskning på kommentarerna... Så det är inte lätt.

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara gå till mig själv, jag går in på AF sida och läser väldigt mycket, sen sitter jag där förbannad.

  Det skulle verkligen behövas en papperstidning för alla som inte har datorer också.

  Men frågan är om det kanske skulle kunna gå att göra månadens sammanfattning av nyheterna. Så det räcker med att man köper den en gång i månaden. Så människor kan prenumerera på den, precis som 2000-talets Vetenskap och LSHF.
  De tar cirka 200:- pr år, 4 nr. Eller som veckotidning. För hellre en prenumeration på det än Allers och Hemmets Journal osv.

  Det känns som om man lever i två världar ibland. Det man läser om och annat man får reda på. Men hur ska vi veta vad som är sant.

  Vi kan bara ta det här med Nordkorea som hotar använda kärnvapen om "de" fortsätter "sina" övningar där. Vad händer egentligen? Vilka? Ja USA eller skuggregeringen förstås. De behöver sträcka ut sin ekonomi, eftersom USA:s ekonomi är baserad på krig.

  SvaraRadera
 4. subtil censur, eller mer en glitch in the matrix. Kan du känna den?

  försvarsanställd varnade före dåden


  hej HCA, ett tag sen! Hoppas allt väl, du verkar köra på iaf.

  best

  oscar berven

  SvaraRadera
 5. Monica: Det finns några eldsäljar som slitit med Godmorgon, en tidning för yrvakna...
  Första numet:
  http://millennium-vox.se/godmorgon1.pdf
  Andra numret:
  http://www.box.net/shared/tf54gq7aos
  Annars är jag mer än med på din idé att ha en pappersvariant, och det vore mumma att få så många prenumeranter osv så man kunde få presstöd. Tänk vad skönt det skulle reta etablissemanget..;);)
  Pengar som kommer till rätt ställe för en gåmng skull..

  Korea är bara en show. Allt för att underhålla terrorskräcken mot oss alla.. Dådet i sthlm samt de gripna i GB är troligen samma sak.
  Vi ska skrika oss hesa efter att blir skyddade, även om det kostar oss all vår frihet.
  då är de nöjda...

  Oscar: Hej själv, välkommen tebax i kommentatorfältet :)Jag kör på som sagt, kan man göra annat? ;).
  Det är makabert hur de kan trixa med vissa saker, och det är så självklart att de gör det på order uppifrån. Exemplen är mååånga..

  Anonym: Vad hade det med inlägget att göra?
  Misstänker att du är samma som har skickat nu över 400 kommentarer som fastnat för att de inte har ett skvatt med inlägget/artikeln att göra.
  Vore trevligt om du kunde iaf hålla dig till ämnet igenom hela kommentaren.
  Eller starta en egen sida kanske??

  SvaraRadera
 6. Här avslöjas wikileaks:
  http://www.veteranstoday.com/2010/12/21/wikileaks-is-poison-ii-deconstruction-of-the-myth/

  Aftonbladet tiger om wikileaks - vill bara sälja lösnummer - skaffa sig höga besökssiffror. Aftonbladet hjärntvättar oss - för att förstå det måste man ta del av länken ovan. Han som skrivit det heter Gordon Duff. Han har mer viktig information. Det går att länka till honom.

  SvaraRadera
 7. Anonym: Det är otroligt mycket att läsa där. Jag har gått från en paragraf till en annan så jag har ännu inte läst allt. Det jag har hunnit läsa är dock att han anklagar Assange att vara någon som är styrd av Zionisterna aka Lobbyisterna aka Illuminati aka vad du nu vill kalla dom.

  Det är den andra "bloggen" jag läser om detta påstående och båda har varit väldigt extrema i sinna fall. Ingen av dom har dock följt upp sina anklagelser med verkliga bevis. Han säger att det finns hemliga videos där Assange tar emot mutpengar av Israel. Om det nu vore så hemliga hur fick han veta om detta? Vart är videona ?

  Jag tror man måste vara kritisk till all information man väljer att ta till sig. Det inkluderar även denna blogg då vi alla har en personlig ståndpunkt i allt vi säger och gör. Men jag spänner upp ögonen när jag läser sidor som den du länkar till. Det går att läsa mellan raderna på sådanna sidor och dom rader är oftast väldigt extrema och hatiska.

  Dock som jag skrev till den första personen som "belyste" mig i detta om att Assange jobbar för "dom där uppe" tackar jag för informationen dom har valt att dela med sig. Man får ju trotts allt en ny ingång att själv leta information on.

  SvaraRadera