2010-12-06

Elitens egna läckage?

Jag måste säga att jag börjar bli mer och mer kluven inför allt detta som sker gällande Wikileaks..

Julian Assange kommer till Sverige, där han sägs ska få en form av "fristad" eftersom vi som land är så måna om yttrandefrihet och rättvisa.
Ja, utåt är Sverige så alltså. Att sanningen om vårt rättspatos och frihetstänkande är mer åt det motsatta hålls nedtystat och i det fördolda.

Assange får sedan se sig anklagad av en mediahungrande åklagare, som får sig en smäll på fingrarna när hennes chef tar tillbaka anklagelserna.
Allt det för att det sedan skall blossa upp igen, nu med fler anklagelser än tidigare.. Hmm..
Detta gällande en man som, vad jag funnit iaf, inte varit anklagad för liknande saker tidigare i andra länder. Inte ens den stora massmediala uppmärksamheten världen över har fått andra offer att träda fram för att berätta om sina erfarenheter..
Detta gör att det luktar lite för mycket att det är tillrättalagt för mig...

Sen har vi massmedias plötsliga vurmande för alla dessa avslöjanden och snaskiga detaljer i allehanda mejl, dokument och filmer. Bara för att de kommer från Wikileaks...
Men snälla, rara nån..
Det finns en fullständig uppsjö av liknande "nyheter" som massmedia annars så påpassligt "missar" att rapportera om!!
Exempelvis det för en del uttjatade ämnet Bilderbergergruppen..
Eller varför inte citat från olika kända politiker och giganter inom företagsvärlden som förespråkar befolkningsreducering..?
Man skulle även kunna lägga till den katastrof som Baxter kunde ha orsakat med sitt influensavaccin som var fullständigt nedsmittat av fågelinfluensavirus..
Maud Olofssons stora trolighet i att hon är jävig gällande vindkraftsparken i Piteå finns att belysa..
För att inte tala om alla de förändringar i grundlagen som våra riksdagsledmöter klubbade igenom, som varit fullständigt öppna för alla i vårt mediabrus att analysera under låååång tid..
Som sagt, bara ett liiitet axplock av vad mer som finns att informera befolkningen om...

Men, när det kommer till Wikileaks så ställer man fram det grova maskineriet i journalistform. Det skrivs krönikor, man debatterar, man sätter politikerna mot väggen osv osv..
Lögner avslöjas och pinsamma benämningar av länders olika ledare blir förstasidesstoff..
Varför?? Varför får just detta sådan extrem exponering, men inte andra saker som är minst lika viktiga och lätta att bevisa??

En teori är att "de" genom Wikileaks nu har full kontroll över vilka negativa nyheter som sprids.
Allt är iscensatt med stor precision. Assange och det han anklagats för är gjort just för att öka troligheten att han sätts dit, vilket i sin tur ökar folkets förtroende för att det som kommer från Wikileaks är det värsta och bästa som kan uppbådas.. Om sedan Assange är med på det hela eller bara naiv, det är kvitt samma.
Man har tagit, eller skapat sig, kontroll över även de alternativa nyheterna. Total kontroll..
De har alla möjligheter till att göra just detta också.
De som jobbar emot frihet, öppenhet, rättvisa och därmed mot folkets makt är definitivt inga dumskallar.

Som en naturlig effekt av alla dessa avslöjanden som hyllas av så många världen över, är att "de" nu har byggt på sin argumentbank för att kunna minska öppenheten på nätet.
Ju mer alla dessa Wikileaks-avslöjanden skadar olika makthavare, länder, militärmakter osv, desto lättare kan de sedan kräva skärpta regler för vad som ska anses som fri information..
Folket kan heller inte protestera nämnvärt, eftersom de har fått se de negativa effekterna av vad olika avslöjanden har för den egna maktsfären.
Folket kan tom, lättledda som de är, själva kräva att öppenheten minskas/tas bort för att det hjälper till att skydda dem själva..

Det vi kan se är början på slutet av det vi kallar internet, där vi idag mer eller mindre anonyma kan leta information om olika saker.
Snart kommer kravet om att detta öppna arkiv stängs, där det krävs passersedel och körkort för att kunna styra sig runt i den information som ändock kommer vara kvar.
Allt som blir offentligt på nätet kommer dock att finnas där med en avsändare som inte kan eller får vara anonym och där besökarna inte heller i skydd av anonymitet kan tillskansa sig information..
Är det då frihet?

Jag personligen skulle inte vara det minsta förvånad om det blir så att vi inom en snar framtid har bara minnen kvar av allas vårt gigantiska, fria bibliotek som kallas internet..

Fri information kan egentligen enbart de som är fria få, och ingen av oss är i realiteten fria..
Men att går från ovetande slav som tror sig vara just fri, till att få det kastat i ansiktet att våra ledare inte litar ett dugg på en enda av oss, kommer slå hårt mot vissa.

De som fortfarande sover kommer vakna med ett kraftigt ryck.
Men på tok för sent...

Uppdatering....
Måste uppdatera inlägget snabbt, då jag fann en artikel på DN som sas bekräftar mina farhågor:
"– Naturligtvis känner flera regeringar att de måste agera efter läckan. Vi ser en rad åtgärder som sedan en tid tillbaka begränsar friheten på nätet. Fler diskuteras och det här kan forcera den processen, menar Joe McNamee vid European Digital Rights"

3 kommentarer:

 1. Är också väldigt kluven men detta med att stänga ner nätet är ingen nyhet utan ar på gått länge i det tysta.
  http://svtdebatt.se/2010/12/natforskare-bra-att-regeringar-forsoker-stanga-ner-wikileaks/
  länk ovan sen somliga säger att det 'är nätets 9-11 länk nedan
  http://beforeitsnews.com/story/294/056/Is_the_Internet_9_11_Under_Way.html

  Vi bör vara mkt obervanta när det kommer bankdata, vilken väg det tar, om det finns ett syfte där mot en valuta. (du hänger med i tanken va?)
  Vi får se, SÅ kluven.

  / Linda

  SvaraRadera
 2. Jag är så kluven vad det gäller Assange. Han vore perfekt för att få fritt spelrum att så småningom stänga ner internet eller total censur. Han själv kanske inte ens vet om det.

  Men vad jag vet är att detta skapar förvirring hos alla. De vet inte längre vad de ska tror på.
  Så egentligen får vi börja tro på oss själva först och främst. Sedan kan vi utbyta det vi tror. Vilket vi ju gör här. Sedan då, vi måste ha en någon form av plan.

  Kanske vi snöar in på konspirationsteorier. Jag säger inte att de inte är sanna. Många är det, men det kanske skulle vara bättre att lägga ner några procent extra på att se allt i ett större perspektiv.
  För det är just förvirring och rädsla och konflikter de vill skapa, för då är vi lättare att kunna kontrolleras.

  Detta är ändå bara det som sker på den här planeten, det finns mer....

  Som en god vän sa till mig, "nu ska jag bli en Gaia citizen." Kanske inte så dumt att bli medborgare av något större. Vad sägs om Universum? Sen se att detta är bara ett fängelse eller karantän. Fast om man är i karantän så har det väl varit för vi smittar. haha. Vad är det vi för ut som smittar??????

  SvaraRadera
 3. Jag är inte kluven längre. Wikileaks är absolut en fejk!

  Den totalt kontrollerade mainstream-medians kåthet att rapportera om Wikileaks avslöjanden gör det väldigt lätt att inse!

  SvaraRadera