2010-12-16

Klimathothetsaren tar till orda..

Pär Holmgren är i farten igen....
Tydligen har han pluggat in en hel del psykologi eller liknande:
"Men dessutom är det en psykologisk process i hjärnan. Eftersom vi samlar på oss så stora mängder information under vårt liv ser minnet till att gallra bort mycket av de onödiga detaljerna."
Elakt av mig kanske, och eventuellt även onödigt, men jag har svårt för alla dessa klimathotsextremister.
Hujedanemigen om dessa extremister skulle få mer makt och få styra oss alla. Då är det verkligen tack och godnatt för folket världen över när vi med tvång skall kastats tillbaka ett par hundra år i utvecklingen.

Han säger även:
"Globalt är trenden tydlig. Det blir långsamt varmare på jorden. Årets november blev globalt den varmaste novembermånaden som uppmätts, och allting pekar på att 2010 blir det varmaste året i statistiken."
Inga siffror eller källor, utan enbart ett konstaterande av någon sorts "officiell sanning"...
Sen är det att leka med ord att säga typ "det varmaste som uppmätts" eftersom det är de senaste trettio åren som vi har data som är någotsånär tillförlitliga.
Att "2010 skulle bli det varmaste året i statistiken" säger därmed inte ett skvatt heller.
Minns hur det är bevisat att man manipulerat med massor av data för att få fram en klimatförändring, och att den byken på inget sätt är ren ännu. Dold och inte omskriven, men absolut inte ren...
En sak är fortfarande helt klar, och det är att man inte har lagt fram ett enda bevis som stödjer koldioxidteorin (vad jag funnit iaf). Det borde räcka som orsak för varje sansad människa att bromsa det vansinne som brett ut sig med allt från vindkraft till koldioxidskatt..
Men, tillhör man arten Homo Lättleddius så är det väl för mycket att begära kanske?

Pär "Hockeyfrillan" Holmgren (passar ju faktiskt bra ihop med den avslagna "hockeyklubban"!) börjar sin "krönika" med:
"Vi meteorologer brukar sällan vilja säga något om vädret mer än en vecka framåt."
Precis.. Tänk om han kunde hålla sig till det istället för att sia och tro om klimat som är väder ackumulerat under flera år.

Men man kan ju inte få allt...:)

7 kommentarer:

 1. Äntligen lite tid över.

  Jag tror dessvärre inte ett jota på dessa meterologer. Frågan är bara om de måste säga en sak i TV men anser att saker och ting är på ett helt annat sätt. Det kan jag köpa, men om de verkligen tror på det de säger, då vete tusan vad jag tycker. Jag tycker väldigt mycket kan jag säga.

  Kanske det är så att P.H. använder sig av psykologi på vädret istället. Eller så behövde han få psykologisk hjälp med att klara lögnerna.

  Som jag ser det så måste vi själva vara våra egna läkare, egna meterologer, egna lärare osv. Då klarar vi oss bäst.

  Som barn fick jag träffa en gubbe som levde som eremit i skogen, han kallades, klok gubbe. Han har för alltid etsat sig fast hos mig.

  Ingen el, allt naturligt, men han hade en moppe. Annars använde han kusen och vagnen. Men när man tittade in i hans ögon, så fick man bara värme och kärlek tillbaka. Han sa något intressant. Han såg ljuset hos de flesta, men de blev färre med åren.

  Kanske det är så att när ljuset försvinner är de mycket bättre robotar och kan påverkas till att säga vad som helst.

  Här en intressant sida.
  http://www.theclimatescam.se/

  SvaraRadera
 2. Hmm, du vill få det till att alla som inte tror på att detta är en bluff är bakom flötet? Då måste jag erkänna att jag är bakom flötet. Har för den delen inte djupgående gått in på det här specifika ämnet men jag tror mig ha ett hum om det iaf.

  Att man inte litar på metrologer förstår jag, jag tror inte ens de vet vad det blir för väder den närmaste timman. Dels för att det är väldigt lokalt och dels för att deras "gissningar" oftast är tagna ur JRR Tolkien böckerna.

  Dock tror jag att klimatet hotas av den Globala upp/ner kylningen/värmningen. Inte bara klimatet men också livet på vår planet. Vad jag förstår av ditt inlägg här är att du tar parti på de stora företagen som älskar att släppa ut kemikalier i vår fina natur och inte bryr sig ett skvatt om att det faktiskt kommer tillbaka till oss förr eller senare.

  För mig handlar denna hysteri inte om att vi får det varmare/kallare utan faktiskt att vi håller på att förstör vår natur till bristningsgränsen. Vi utnyttjar och exploaterar resuser som inte är menade för dessa ändamål. Genom att göra detta bidrar vi (eller dom) till det alla pratar om, den globala uppvärmningen. Det gäller att inte haka upp sig på väderrapporter utan se det hela i sin stora helhet. Mycket tyder på att det vi gör idag kommer vi aldrig kunna att reparera. Så jag finner faktiskt en viss mening i att vara orolig.

  /Fraktal

  SvaraRadera
 3. Fraktal: En sak ska man från första början ha väldigt klart för sig:
  Klimat och miljö är INTE samma sak.
  Väldigt många saker som görs i klimatets namn är extremt miljöskadliga, där man sas vägt den faktiska miljöskadan mot en tänkt/möjlig/eventuell effekt på klimatet, där man baserat en möjlig effekt på otroligt skakiga, främst politiska grunder (IPCC).
  Att du påstår att jag skulle gilla miljöförstöring, vad är det som får dig på de tankarna? Ser inget sånt själv i texten nämligen...
  Fast, det kan som sagt förklaras i att du som så många andra tror att miljö och klimat är samma sak..

  Låt mig förklara några skillnader:
  Vindkraften..
  Tänkt effekt: Minska utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser genom att generera ren (men hiskeligt dyr och osäker) el från vind.
  Verklig effekt: I tillverkningen så går det åt enorma mängder energi, från olika energislag. Man måste utvinna materialet från marken, samt alla transporter kräver sin tribut. Sen skall dessa monster stå någonstans, vilket i sin tur gör väldiga sår i landskapet (riktig miljöförstöring), samt påverkar det naturliga djurlivet såväl på land som i vattnet.
  Men, ändamålet helgar medlen kanske?

  Etanol...
  Tänkt effekt: Minska bensinåtgången, minska koldioxidutsläpp..
  Verklig effekt: Enorma landområden krävs för att odla maten som man gör etanolen av, inte sällan regnskog. Dessutom så har även en sådan styrd organisation som FN kommit ut å sagt att det förvärrar svälten i världen. Sen så visade det sig att etanol kunde ge mer koldioxid, därför har förespråkarna tystnat antagligen. Ökat slitage på motorer mm, som gör att en ev klimatvinst med lätthet äts upp av ett ökat tryck på produktionen för fler bilar..

  Miljöbilen..
  Tänkt effekt: Att få folket att köpa ny bil(etanol såklart) med en morot på 20 000:- i rabatt, och därmed minska koldioxidutsläppen..
  Verklig effekt: Ja, det går åt 8-10 ton olja för att göra en bil.. Att ge bidrag för att konvertera sin gamla bil, det var inte på tapeten. Därmed så har man ÖKAT det totala utsläppet genom denna åtgärd istället för tvärtom. Smart. Bilbranschen jublar såklart nuförtiden, eftersom fokus ligger på en gas som är ofarlig egentligen, så de behöver inte jobba arslet av sig för att minska alla de verkligt farliga ämnen som finns i allt från däck till bränsle.. De gillar koldioxidskräcken, får då kan de marknadsföra med bara gram CO2 per km istället för minskade cancerframkallande ämnen eller verkliga miljöförstörande element i bensin/diesel/etanol..

  Att vi är extremt oförsiktiga med vår natur, JA ABSOLUT.
  Men det är högst osannolikt att vi påverkar klimatet nämnvärt.
  Vart skall vi lägga vårt arbete, våra pengar och vårt engegmang?
  På t.ex. vindkraft för 30 miljoner per snurra, eller på att göra miljön bättre?
  Ska vi satsa miljarder på etanol, eller rensa upp all plast i haven?
  Nya tåglinjer för ännu fler miljarder, eller jobba stenhårt för renare mat för oss alla, och därmed lättar på trycket i våra marker och vattendrag?

  Vi kan inte få både och, samt att satsa dessa enorma pengar på t.ex vindkraft (jo, det är ett personligt hatobjekt :)..) är fullständigt huvudlöst. Gå in på vindstat.nu och kika själv, där i skrivande stund effekten är 10.7%! Det krävs alltså tio snurror för att få ut den installerade och möjliga effekten som ett verk har.. 300 miljoner för att generera el från 30 installerade miljoner..

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Har aldrig förståt varför den globala uppvärmningen skulle vara en del av en konspiration?

  Vad finns det att vinna?

  Är det inte snarare så att det finns gigantiska aktörer som har allt att vinna på att folk inte tror på den globala uppvärmningen?

  M.a.o. de vars marknad är olja och krig.

  SvaraRadera
 7. DNME: Om det vore en global konspiration, så finns det ofantligt att vinna.
  Kontroll är en sak. Pengar en annan. Makt en tredje.

  De kontrollgalna och makthungriga kan ju här ha sett det gyllene tillfället att få ett medel till att kunna tillskansa sig ännu mer kontroll, och därmed makt.
  Luften gick ju ur denna marknad en aning som tur var, men det har ju funnits väl framskridna planer på personliga utsläppsrätter. Hur skulle man ha kunnat kollat det, om inte genom massiv övervakning och kontroll?
  Pengar i ofantliga drivor finns det att "tjäna" för allt från stater, politiker till vindkraftsföretag och faktiskt även oljeföretagen du tror är negativa till denna hype...
  Men, eftersom fokus ligger på CO2, så slipper de plöja ner en massa miljarder i att göra bränslet renare, samt så har ju t.ex. vår egen regering med idiotbeslut gjort så vi skulle köpa nya, fina etanolbilar. En bil som det går åt cirka 8 ton olja att göra sas..
  Voila, så har de tjänat en massa pengar på att hjälpa till få fram produkter som skulle stjälpa dem. Att sen etanolen var en grotesk felsatsning, det visste ju många med mig redan innan hysterin var å peakade..

  Oavsett vad som är sant, så finns det aktörer i det stora och lilla som roffar åt sig stora summor.
  Men gällande AGW så är det djupare än så, troligen är det kontroll, övervakning och mer makt över oss om vad vi kan, får och bör göra/leva som styr..

  SvaraRadera