2011-02-07

Rädd ex-president..

Har du inget att dölja så har du inget att frukta...

"USA:s förre president George W Bush har ställt in ett besök i Schweiz av fruktan för att gripas där och anklagas för tortyr."

Detta borde ju även innebära att sittande marionettpresident i USA är lite skakis, men han är troligen skyddad av den diplomatiska immuniteten när han åker omkring och visar upp sig här och där som president.. Men sen får även han hålla sig hemma kanske..

Guantanamo finns ju kvar och är "up & running" fortfarande, trots Barackens vallöfte att de skulle stänga basen kvickt å snabbt.

Har svårt att förstå, mycket svårt att förstå faktiskt, hur övriga ledare runt om i världen kan vara så tysta om detta men skrika sig hesa om hur andra länder beter sig fast de gör i princip samma sak som USA.. Antingen eller borde gälla liksom..

Sen har jag inte riktigt greppat en annan sak..
USA gillar inte Kuba säger man, det är ett hemskt kommunistland med hemsk ledare osv osv.
Så hur i hela friden är det ens möjligt att de har en miltärbas i det landet??
Lite väl drastisk jämförelse kanske, men det är nästan som att palestinierna skulle ha en militär bas inne i Israel eller iranierna inne i Irak..
Varför verkar ingen reflektera alls över detta?? Och hur är det som sagt ens möjligt?

1 kommentar:

 1. Ja, man kan ju undra vad han fruktar? Men, ibland behöver man kanske inte alltid ha gjort ngt elr ha ngt att dölja, för att frukta ngt, det kanske räcker med att vara en offentlig person inom politik?  Hej!

  Känner du ngn som fått SPARKEN PGA FACEBOOK?

  Jag behöver intervjua ngn till en artikel för Journalisthögskolans tidning FEMTE STATSMAKTEN!

  Maila sari_vettenranta222@hotmail.com om du känner ngn som känner ngn, eller du själv!

  SvaraRadera