2011-02-10

Utkastad från Facebook

Jaha, då var jag utkastad från Facebook. Igen..
Ingen chans, vad jag kan se iaf, att kunna få tillgång till mitt konto igen denna gången. Surt, för det var mängder av bra folk och en massa nyttig information som delgavs därinne.
På't igen bara, börja om från scratch..:(

Skulle jag vilja ha tillgång till det spärrade kontot så måste jag skicka in ID-handlingar osv.
Jomenvisst, skulle inte tro det..

Egentligen är jag en ganska stor motståndare till Facebook och liknande sidor, som har som största uppgift att få en massa profiler på en grotesk mängd människor.
Har man detta i åtanke hela tiden, så kan man med gott samvete ha ett konto där. Men man måste veta att det man lägger ut, vilka som är ens vänner, vilka sidor/grupper osv man gillar mm mm mm kan användas för att göra personliga profiler över oss.
Personligen tror jag det är huvudsyftet, likväl som Google har sparat alla de sökningar du gjort osv..

Var extremt ytlig och PK som dig själv, men skapa gärna ett alias å kör på till du blir blockerad ;)

5 kommentarer:

 1. Jag känner inte till närmare detaljer om Facebook (och vill egentligen inte veta). Men vad var det som föranledde utkastningen, gavs det något skäl?

  SvaraRadera
 2. Joakim: Inte så mycket att veta om FB heller, mer än att man ska vara extremt försiktig med vad man lämnar ut. Dock finns det en massa bra att hämta där, gamla klyschan "inget ont som inte har något gott med sig".. Man får "plocka russinen ur kakan" är en annan klyscha som passar..:)

  Nej, inte ett ord eller en enda varning. Tror de har gjort om villkoren, men kan ha fel. Där står det iaf att man MÅSTE vara sig själv och man kan inte vara någon annan sas.
  Det hade bara spärrat kontot, och jag finns inte att finna längre därinne öht. Tror även att alla kommentarer, inlägg mm också suddats bort..

  SvaraRadera
 3. Det är ju bra ändå att de inte lyckats stänga denna blogg!

  Jag har inte hittat några av dina inlägg men har iofs inte backat så långt i tid.

  SvaraRadera
 4. det är verkligen fascinerande, det här med facebook. på 80-talet var alla jätterädda för "storebrorssamhället" och att alla skulle veta allt om dig hela tiden. nu vill man inget hellre. hur gick det till egentligen?

  SvaraRadera
 5. Mot Strömmen: Bloggen har varit relativt skonad från "attacker", än så länge ;)

  Finns inte dom senaste, då finns troligen inget kvar.
  Nästan fascinerad över vilken makt de tillåter sig ha. Visst, att sparka ut folk ska de kunna om någon t.ex. snott en annan person identitet eller beter sig som ett svin och/eller stalkar nån osv.
  En varning först kan ju då vara på sin plats..
  Sen att radera rubbet, det drabbar ju många indirekt och direkt.
  Och varför?

  Anonym: Dt är beklämmande att se hur lätt folk idag tar detta med den privata sfären. Bara för att "alla" gör något så är det inte därmed rätt..
  Men vi förs med öm hand längre och längre mot ett samhälle där vi står under total kontroll, medvetet eller omedvetet.

  Xbox Kinect t.ex. Vart är revolten mot att Microsoft kan styra kameran i den och se rakt in i ditt hem utan att du vet om det?
  Webcam.. Samma här, men inte lika officiellt. Även om du inte har igång den så kan den ändå sända tydligen. Gissa om jag har svart tejp över min ;)..
  Läste även om att ett patent finns för en kamera som är inbyggd i skärmen och som man inte ser.
  Obehagligt..

  SvaraRadera