2011-05-03

Alla dessa verklighetsförnekare..

Media är fullständigt livrädda för att vi med "alternativa" åsikter och som har kunskap som är annan och mer än den de basunerar ut, och har nu ett litet sikte inställt på de konstiga, märkliga och flummiga konspirationsteoretikerna!

Denna bilden har de för att illustrera artikeln från förstasidan:Hahaha, det är tragiskt faktiskt.
Varför är det så fasligt farligt att inte tycka lika som alla, eller inte veta lika lite som alla i den stora grå massan?
Att det sedan är Aftonbladet som med en nidbild vill häckla alla som inte är stöpta i Politisk Korrekt Form 1A gör det än mer komiskt med tanke på deras allvarliga miner och stora ord om att "Vi Gillar Olika". Jo, tjenare...

Men samtidigt måste jag säga att det är hedrande att de hånar oss..
Har ju inget annat val än att erkänna att jag är en sådan där konstig prick som faktiskt inte tror på allt media skriver/visar eller har en blind och total tilltro till vad olika politiker säger och gör...
Ser det som ett sundhetstecken och inte en brist.

Känns mer rätt att vara kritisk och granskande, och inte bara ta vad "makten" säger som en total sanning.
Men då blir man kategoriserad som på bilden ovan, och i artikeln.
Det räcker nämligen inte med att jag säger att jag tror inte på X teori om Y händelse bara för att presidenter, media, makthavare och faster Ester säger så.
Nänä, säger jag nej till den officiella sanningen om en enda sak så säger jag även ja till alla olika teorier som florerar i en ocean av variationer och innehåll.
Som Aftonbladet i sin solkiga artikel, där de bara måste ha med andra teorier..
Två som de kallar långlivade är att det var UFO över Fukishima i samband med tsunamin/jordbävningen och den om Obamas födelseattest..
Eh, va? Långlivade var ordet, pfft..

Att jorden är rund var en teori som man kunde bli dödad för att ha, för alla visste ju att den var platt liksom..
Rökning ÄR bra, för det säger ju en massa läkare! Du är ju knäpp om du tror rökning är dåligt..
"Sanningar" har fallit många gånger förr, och lär fortsätta falla..

Faktum är att det finns många teorier om en faslig massa olika saker.
Många är extrema, andra väldigt svåra att bevisa motsatsen eller bevisa sin egen teori.
Men det finns väldigt många så kallade "konspirationsteorier" som aldrig lyfts fram i artiklar som den ovan.

Nu är ju orden "konspirationsteorier" och "konspirationsteoretiker" duktigt misshandlade, men vi får väl ta det som det skällsord man vill ha det till, något fult och elakt.
Ja, om man är en verklighetsförnekare alltså, min egen benämning på de som med intensiv frenesi och närmast fradgan rinnande i mungiporna våldsamt försvarar allehanda mer eller mindre galna officiella sanningar med mer eller mindre roliga och fascinerande medel.
Tycker det är ett passande ord faktiskt, verklighetsförnekare..
De lär ju förneka 99% av det som jag skriver om, hur mycket fakta och källor jag än har, då det sällan går efter ljudet av den politiskt korrekta marschtrumman.
Sen kan även jag hamna väldigt fel i mina egna funderingar, men jag skulle inte gå ut och hamra in den som sanning i folk bara-för-att..

Personligen så är jag stolt över att man kan reta sig så till den milda grad på mig (och alla andra i min "sits" såklart), som dels vägrar rätta sig in i ledet "bara-för-att-alla-andra-gör-det" och dessutom har fräckheten att prata om andra sanningar/teorier än de officiellt vedertagna och som verklighetsförnekarna så förtvivlat vill och önskar skall gälla som fastcementerad sanning i all tid och evighet..

Ibland tror även verklighetsförnekarna på konspirationer, men enbart om de är från godkänt håll, dvs de styrande. Även teorier kan de avhandla, men bara om de har genomgått offentlig tvagning och tillrättaläggande.. De är försiktiga de små rackarna :).

Jag tror, och nu är jag väldigt generell, att verklighetsförnekarna oftast är väldigt rädda personer.
Man ser det på deras språk, deras argument och deras tendenser att ofta fly...
De vill inte rubbas i sin kokong, och när elaka "konspirationsteoretiker" kommer i deras väg så gungar kokongen betänkligt av förklarliga skäl.
Det har ju förekommit att det hittat en och annan verklighetsförnekare även hit till min lilla plats i www-träsket, och att de yttrat sina åsikter om olika saker, men de tar nästan aldrig en debatt för att bevisa mina fel eller sina rätt..
Oftast bara "vet" de att jag har fel, för det är inte som rapats fram som otvivelaktig sanning från maktens och medias högsäten.
De har det lättare att då krypa tillbaka, slumra till igen och fortsätta sina små drönarliv som nyttiga idioter och duktiga lydlakejer.

Är det bättre att tycka och tro olika, eller är det bäst att alla ska fösas samman i samma åsiktsgrupp och vetandeklass?
Finns det en enda fördel med att ha blind tilltro till media, politiker, multinationella företag eller andra typer av makthavare?

11 kommentarer:

 1. Hmm.. Nytt grepp där från Aftonbladet.
  Man öppnar för kommentarer till propagandan och sen skriver man en nidartikel om kritikerna.

  SvaraRadera
 2. Med tanke på alla halvilliterata personer som försökt skriva kommentarer till artikeln så måste jag säga att jag är glad och stolt över att vara en konspirationsknäppskalle! jag skulle gärna skriva en kommentar där jag redogör för alla de högkvalificerade personer som uttalat åsikten att UbL skulle ha dött redan 2001, men det vore liksom att kasta pärlor för svin...

  SvaraRadera
 3. Mot Strömmen5 maj 2011 11:01

  Mycket bra skrivet HCA!

  SvaraRadera
 4. Anonym 4 maj 2011 15:04...
  Det är ju smart av dem. Samtidigt så hade SVT ett reportage on vaken.se i Agenda, vilket såklart också handlade om att häckla, håna osv..
  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1148
  De tom skapade en egen teori, som var med i Aftonbladet dessutom, gällande UFO och Fukushima. Den teorin har även passerat mig helt kan jag säga..
  (Sätt gärna ngt namn eller så, anonym kan man vara likväl)

  Anonym 4 maj 2011 22:21
  Jag är också stolt :)..
  Vet ju att det är fullständigt hjärndött egentligen att ge sig i slang med verklighetsförnekarna, i alla fall de som är "hardcore", för där är indoktrinering/hjärntvätt/narcissismen total.
  Men.. Det kan finnas en å annan som inte tagit ställning än och är nyfike och öppen. Kan man ge dom bara en liten, liten möjlighet att börja rota själva så är det toppen.
  Sen är det upp till dem att välja att vakna, fortsätta sova eller bli en total förnekare.. Människans rätt att välja går åt alla håll, men man måste först få vetskap om vilka val man kan göra.

  Mot Strömmen:
  Tackar och bockar. Beröm värmer alltid..:)

  SvaraRadera
 5. Smart att beslagta fiktiva datorer, flashminnen mm. Nu kan de placera in vemsomhelst i det materialet...

  Var är dialysmaskinen förresten?

  SvaraRadera
 6. Gillar verkligen det du skriver HCA!
  Hoppas att fler vaknar.

  SvaraRadera
 7. Tack HCA, du är ett av mina andningshål i denna sjuka värld vi lever i! Jag tror för övrigt att vi "foliehattar" blir fler o fler hela tiden och det är något som massmedia och makteliten är livrädda för...

  SvaraRadera
 8. Anonym 5 maj 2011 13:27
  (använd gärna ngn signatur)..
  Dialysmaskin?? Mäh, det har ju inte Fox, CNN, SVT, Aftonbladet, DN eller Fårköpings Allehanda skrivit/visat nåt om så det är fejk, lögn och en tarvlig osanning.
  Nädu, USAma var kärnfrisk, endas 22 år gammal, muskulös och innehavare av minst två MMA-bälten och tre Kung Fu-mästartitlar.. Det var ingen kvinna han höll framför sig, utan initierade källor säger att det var Arnold Swarzhchiesswoshhnegger samt George Bush d.y. OCH d.ä. som var där på kafferep och snackade aktieplaceringar. Dock LÄT Arnold och Gerorgarna som förtvivlade kvinns när de såg att deras idol Tim Osman's kvadruppla dubbelgångare skulle tinas upp och få ett skott i pannan..

  Sorry, kunde inte låta bli bara :)
  Visst är det märkligt att det inte finns en stavelse om detta med hans sjukdom/ar. De kanske menar att det också är teorier att fnysa åt? Det kvittar ju vilka källor man åberopar (som FBI, fd utrikesminister i UK m.fl.), för de godtas ej om de icke är sanktionerad av allsmäktige massmedia..

  Kalle:
  Tack så mycket :).
  Jag brukar säga att jag är mer än nöjd om jag får EN person att kvickna till och börja tänka själv sas, och att denna personen i sin tur får EN att vakna till osv..
  Bloggen är ett sätt, men bäst når man till folk ansikte mot ansikte.

  Annika:
  Oj, tack! Verkligen hedrande..
  Då får jag se till att bättra mig så det inte tar för lång tid mellan utgivningarna sas :).

  Visst är det så att vi bara blir fler och fler. Det är faktiskt enda hållet vi KAN gå. De där verklighetsförnekarna a'la hardcore är ju bara att glömma alternativt använda sig utav för att visa att det finns andra fakta än dem som de värnar om. Men alla andra, de som är i den "grå massan", kan det bara bli poisitiva resultat från så att säga. Visst kan de bli åt andra hållet, en sann förnekare, men det är egentligen ingen skillnad på en sådan eller en medlem i massan.
  Därför blir varje tillkvicknad person ett plus på "vår sida", och det är (vad jag tror och är övertygad om iaf) fullständigt omöjligt att gå från "vaken" till att slumra som förut igen, alternativt till att förneka allt inofficiellt.
  Möjligen har jag fel, men det är så jag känner och tror iaf..

  SvaraRadera
 9. Hur ser verkligheten ut?
  Det finns många beskrivningar. Här är en:
  http://www.archive.org/details/911-history-before-and-after

  SvaraRadera
 10. Fortsätt att göra det du gör så bra. Du gör det så mycket bättre än många, många andra. Att du och jag tänker väldigt lika kan vara en faktor, men min magkänsla säger att det är mycket mer än så, och min magkänsla är något jag lärt mig lita på. Och med all rätt har det visat sig. ;)

  Mvh
  Lisa

  SvaraRadera
 11. Anonym 5 maj 2011 20:15
  (påminner om att skriv gärna signatur, blir aningen enklare att hålla isär då)

  Den hade jag missat, tack för tipset.
  Sen är det för oss ganska omöjligt att veta hur den verkliga verkligheten ser ut, det är det få som vet.

  Lisa:
  Bugar och bockar för de fina orden. Tack :).
  Bra att du litar på din känsla, din intuition. Den tror jag är den största "bedriften" som vi lyckats med, att kväva intuitionen. Med god hjälp såklart, vi omges av ofantliga mängder fördummande attribut hela tiden. TV, media och politiker sliter ju inte precis ihjäl sig för att undervisa oss eller låta oss vara delaktiga..
  Det normala nu är att lägga mycket tid och värdefull energi på allehanda idoler inom sport, musik och film. De är närmast gudar för en stor del av folket.. Vi ska även förgöra våra sura slantar på att köpa en väldig massa onödigt skräp för att hävda oss inför alla andra.
  Trevligt att det finns de som gillar det jag skriver, och att det oftast (hoppas jag iaf :)..) överensstämmer med vad andra tror/tycker/vet. Då är vare sig jag eller du ensam, och bara det är positivt..

  SvaraRadera