2011-05-18

Rasism handlar om siffror..

En snabb tanke..
Vet du om att det enbart är siffror som avgör om du redan är rasist, och det är siffror som kommer göra ALLA till rasister så småningom?
(Rasist används här så som det anses skall användas numera, dvs att det ofta räcker om man är kritisk till invandringspolitiken och ej de faktiska invandrarna)

Hur tänker knasgöken nu då? är säkert din lilla fundering.
Jo, så här..
- Det finns en grupp som helst inte vill ha invandring alls, de har mao en låg siffra på antalet invandrare de kan acceptera här.
- Sen finns det en grupp till, som i nuläget tycker det räcker. Taket för antalet invandrare är nådd kan man säga.
- Därefter finns det en grupp som inte anser att taket är nått, siffrorna är inte nog höga än helt enkelt. Inom denna grupp kan jag garantera att samtliga har ett tak, en gräns, för när antalet invandrare är för många. Oavsett om det är hundratusen eller två, tre, fyra miljoner invandrare till, så finns det ett tak.
Siffrorna är det alltså som avgör när i tiden du, jag och alla andra är smutsiga rasister.

Har jag rätt eller fel?

2 kommentarer:

 1. Din lilla fundering saknar ju (som du säkert är medveten om) en viktig dimension, aspekt. Det är ju inte endast siffror som är intressant i sammanhanget utan även det sociala/kulturella sammanhanget. Om ett antal personer invandrar från Göteborg till Malmö (eller tvärt om) så kan ekvationen kanske handla om siffror enbart (hur många jobb går förlorade till de som invandrar).
  Men om det är (låt oss dra till med något) Ryssar som istället invandrar till någon av dessa städer så handlar det inte enbart om jobbtillfällen längre. Då kan det möjligen handla om att bevara den kulturella identiteten. Dvs, hur stor "Rysk influens" tål staden utan att förlora sin speciella särprägel. Och hur stor del av invandrarna kan på ett naturligt sätt förväntas ta till sig ortens sedvänjor.

  SvaraRadera
 2. Joakim..
  Visst är det så. Det jag vill belysa är att det i grunden ändå handlar om antal (siffror) sas.. En ryss i Malmö, tusen st, 50 000 eller en miljon, någonstans har alla sin gräns.
  Kan vara jobben, bidragen, den kulturella krocken/mångfalden/olikheterna, att man blir minoritet som svensk mm mm som avgör när var och en av oss anser att gränsen är nådd.
  Så oavsett orsak så har alla en gräns i antal, vilket med dagens synsätt på rasism innebär att alla är rasister. Sen är orsaken till den gräns man sas själv sätter unik för var och en, men den finns.

  SvaraRadera