2009-04-12

Sant? Vi får se....

Uppdaterat inlägg...

Fann denna film via vaken.se...


Handlar om en person som säger att hon är säker på att fågelinfluensavirus transporteras i enorma mängder i USA, där Homeland Security sägs vara en av aktörerna...
Omöjligt att säga om det är någon sanning i detta, utan det är upp till var och en att dra sina egna slutsatser.

Uppdaterat 090414:
Lars Osterman tipsade om att läkemedelsföretaget Baxter hade skickat vaccin smittat med fågelinfluensaviruset till 18 länder.
Läs mer om detta här, där jag saxat ett stycke:
"The contamination was discovered when ferrets at a laboratory in the Czech Republic died after being inoculated with vaccine made from the samples early this month February 2009]. The material came from Deerfield, Illinois-based Baxter..."

Inte särdeles trevligt...
Undrar såklart vad vårt svenska media har rapporterat om denna saftiga skandal....:
DN...Inte ett ord.
Aftonbladet...Absolut tvärtyst.
Expressen...Näpp, inget där heller.
Svenska Dagbladet....Inte en rad.
SVT....Vill inte heller säga något.
Nu är det ju så att media sällan rotar reda på sånt här själva, utan de blir serverade snaskigheterna på silverfat från nyhetsbyråer. Reuters är en sådan nyhetsleverantör....
Japp, de har nyheten på sin site...

Vi har alltså ett stort läkemedelsföretag som gör en gigantisk tabbe, och skickar smittat vaccin till 18 länder för tester, men INGET media i Sverige rapporterar om det!!!
Hur i hela friden är det möjligt att all vårt media gör samma val att inte skriva ett ord om detta?
Vad är oddsen för att det ska ske egentligen?
En google-sökning ger vid handen att det verkar som att denna nyheten inte är rapporterad av ett enda bolag inom det s.k. main-stream-media någonstans...

Det är banne mig lika stor skandal som nyheten i sig.

4 kommentarer:

 1. Ja du, varför inte? En ny false flag-attack, så pass stor att det inte går att påstå att myndigheterna ligger bakom. Och det efterlängtade undantagstillståndet kommer, marionetten Obama enväldig - snacka om att centralisera makten... Släng på lite hyperinflation, så får de nog användning för FEMA-lägren.
  Eller är man pessisimistisk..?

  SvaraRadera
 2. Vaccintillverkaren Baxter försökte ju redan sprida det till 18 länder undangömt i vanligt influensavaccin - men tjeckerna avslöjade deras mördarploj....

  Men kanske du har läst om det tidigare?

  SvaraRadera
 3. Magne: Kan vara... Fast det verkar ju vara ett mycket omständigt sätt.
  Skulle man inte få klart bättre effekt med en rejäl smäll? Kan det vara en del i de planer man hör rykten om att minska befolkningen?

  Lars: Nope, inte hört om det alls faktiskt! Får leta reda på info om det...
  De där tjeckerna verkar vara riktigt vakna, de har ju Vachlav(stavning) som inte går på alla dimridåer om klimathotet oxå. Kanske dit man ska flytta?..:):)

  SvaraRadera
 4. Jag har sparat ett gammalt klipp från Forskning&Framsteg om hur viruset från Spanska sjukan med en svensks hjälp återskapades av amerikanska forskare:

  Historiens värsta influensa
  F&F 8/05 sid 35
  http://www.fof.se/?id=058331

  Nu har virus från 1918 återskapats i laboratorium.

  Av Lotta Fredholm. » Mer om denna faktaruta.

  Spanska sjukan rasade 1918-20. Man beräknar att pandemin krävde uppåt 50 miljoner liv. Knappt hälften var unga människor mellan 20 och 40 år. En förklaring kan vara att den äldre befolkningen hade ett bättre skydd eftersom de varit utsatta för tidigare influensapandemier som rasade i slutet av 1800-talet.

  Det virus som orsakade spanska sjukan har nyligen kunnat återskapas i laboratorium. En svensk läkare, Johan Hultin, hämtade år 1997 lungvävnad från en smittad kvinna som legat begravd i permafrosten i Alaska sedan epidemin rasade.

  Amerikanska forskare, med Jeffery Taubenberger i spetsen, tog ur detta prov (och ur prov från döda, smittade amerikanska soldaters lungor) fram virusets hela arvsmassa. De har nu kunnat göra nya, levande virus, som de beskriver i Nature och Science i oktober i år. Det visade sig att detta virus var ett fågelinfluensavirus som förändrat mellan 25 och 30 av sina totalt 4 400 aminosyror i arvsmassan. Det tycks alltså inte ha blandat sin arvsmassa med människovirus, som skett vid andra pandemier.

  När forskarna testade det återskapade viruset visade det sig vara mycket potent. Exempelvis bildade det hela 50 gånger flera viruspartiklar när det infekterade mänskliga lungceller, jämfört med en modern stam av influensavirus. Forskarna kommer nu att analysera viruset noggrant för att se vilka förändringar som gjorde det så farligt.

  Läs mer om jakten på viruset i vetenskapsjournalisten Gina Kolatas bok Spanska sjukan (recenserad i På jakt efter spanska sjukan, F&F 1/01).

  SvaraRadera