2010-02-17

Blodiga Bildt...

Aftonbladet har en artikel under kultursidorna gällande en ny bok av Kerstin Lundell, "Affärer i blod och olja".

Det handlar om Carl Bildts inblandning i Lundin Petroleum som främst styrelseledamot, och det bolagets medverkan/inverkan/delaktighet i massmorden, tortyren, våldtäkterna och förvisningen av människor i Sudan och Etiopien.

Frågan ställs om det inte borde bli ett åtal mot Bildt efter det som uppdagas i denna boken, eller som en minsta och en direkt åtgärd, hans avgång med omedelbar verkan.

Det intressanta kommer vara att även se hur media tar tag i detta. Om de tar tag i det vill säga...
Hur kommer de politiska motståndarna som de kallas inom den rödgröna sörjan att agera?
Reinfeldt, tar han sitt ämbete på allvar och kickar sin föregångare för att skadeeliminera inför valet?

Jag sätter dock en liten penning på att det kommer inte bli ett ljud om detta.
Bildt har "klarat" sig så ofta förr, trots att han med största sannolikhet har blod på sina händer från tidigare..

Vad tror du, kommer tystnad eller avgångskrav att råda framöver??

2 kommentarer:

 1. ..och glöm inte våran finska utrikesministeri A. Stubb som har uppgett att Bildt är en av de äldre politiker han beundrar.

  SvaraRadera
 2. Det skulle förvåna mig mycket om något negativt händer honom.
  Han är ju en av maktens (de som kontrollerar de valda politikerna) pålitligaste springpojkar, och hålls om ryggen i alla lägen.
  Sveriges Radios Rysslandreporter, Persson-Lövgren, var i fd Jugoslavien för några månader sedan, där kallades Bildt för mördare av vissa. Antar att de ansåg att han kunnat förhindra något blodbad när han var där på 90-talet. Detta fick hon inte sända i mainsteammedia, han var ju EU's representant då så det passade sig inte! Hon skrev om detta i nån liten tidning.
  Sen kallades han till krigsförbrytartribunalen i Haag i maj förra året. Det var Karadic's advokat som ville höra vad Bildt hade att säga om Karadic's påstående att han hade blivit lovad att gå fri i en uppgörelse på 90-talet. Har inte hört något om det sen dess, vilket kan tyda på att bevisen mot Bildt kan ha varit övertygande.

  SvaraRadera