2010-02-17

MPR-Vacccin...

Har fått hem en lapp gällande MPR-vaccin för grabben (Mässling-Påssjuka-Röda hund).
Jag är minst sagt skeptisk till att han ska ha denna mixav okänt innehåll injicerad, särskilt nu efter alla turer kring Pandemrix.
Det lutar åt ett nej, men vill kolla om någon har mer information att delge om detta.

Sanofi Pasteur, företaget som gör detta vaccin, är även de som har Gardasil vilket fått emotta en hel del kritik.
[Här skulle en länk til mammormotgardasil.nu varit, men den verkar inte finnas kvar/tillfälligt off-line...]
Det sk barnvaccinationsprogrammet verkar mer än lovligt hysteriskt, där jag räknar till att barnen tills de är 18 månader vid tre tillfällen får sex olika vacciner per tillfälle..

Enligt Smittsskyddsinstitutet:
"Vad består MPR-vaccinet av?
Vaccinet innehåller levande försvagade virusstammar av mässlings- påssjuke- och röda hundvirus. Efter injektionen förökar sig viruspartiklarna. Eftersom viruspartiklarna är försvagade leder detta till en symptomlös eller mycket lindrig infektion. Kroppens immunsvar lär sig att känna igen virus och ett immunologiskt minne utvecklas. Mängden virus i en dos av vaccinet har noga prövats ut för att ge så lite symtom som möjligt i samband med vaccinationen men ett så gott långsiktigt skydd som möjligt."

Enligt informationen på den lilla lappen som kom, så står det att:
"Mässlingsutslag och feber (38,5 gr C eller högre) kan uppträda 1 till två veckor efter vaccinering.
Rodnad svullnad, smärta och blåmärke vid injektionsstället är också vanligt förekommande"
Jag utläser dessa två meningar som att den, i mitt tycke, höga febern är vanligt förekommande vilket i dessa sammanhang är 1 av 100. Enligt Smittskyddsinstitutet så är det 5-10% som får dessa problem, alltså 5-10 av 100.

Visa av den erfarenhet som just Pandemrixskandalen gett oss, så verkar det som att man har en förkärlek att förringa mycket av riskerna. Just detta med biverkningarna sa man då att det det inte fanns några andra än de vanliga med lite feber, svullnad mm.
Vi vet nu att det verkligen var värre än så, men det är skygglappar på från myndighetshåll..

Något jag verkligen retar mig på, är att det verkar helt omöjligt att få fatt i en innehållsförteckning!
Det jag finner är ett vaccin som heter ProQuad, fast det verkar inte vara det som gäller här. Informationen till mig som förälder från Sanofi Pasteur har inte med namnet på vaccinet en enda gång. Svagt, och märkligt enligt mig..
ProQuad marknadsförs inte längre i Sverige.

Som sagt, någon som har mer information att delge i detta?

Den information jag finner, eller mest bristen av den, har inte direkt gjort mig mindre skeptsik...

7 kommentarer:

 1. Råkade få syn på en kommentar om mässlingen av Sherri Tenpenny - http://www.facebook.com/pages/Dr-Tenpenny-on-Vaccines/171964245890?ref=mf&v=wall
  For those of you concerned about measles, take a look at this study from 1921. Discusses the LIFE TIME immunity that comes from the natural infection, unlike the never-ending boosters requred from False Immunity from vaccines.

  "The result of the foregoing experiments shows that one attack of experimental measles confer...s an apparently complete immunity against reinfection with measles for at least a considerable period. In all probability this immunity is permanent."


  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2128214/pdf/621.pdf

  från samma sida

  En undersökning om påssjuka (mumps) som någon kommenterar så här:
  This is MADNESS!! Of the 1500 cases, *1100* of them were VACCINATED!! AND, 75% of them had the recommended 2 doses!!!!! AND 88% had at least one dose!!!!! Vaccines DID NOT prevent this outbreak!!!! If these numbers aren't staggering, I don't know what is!
  http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm5905a1.htm


  En forskare på ett läkemedelsbolag som avslöjar att det fuskas vilt med forskningen.
  http://www.naturalnews.com/028194_Scott_Reuben_research_fraud.html

  SvaraRadera
 2. Vaccinet heter M-M-RVAXPRO, går att ladda ner en pdf om den på www.spmsd.se om man kryssar för rutan som heter typ "information avsedd för dig i sjukvården".

  Min lilla fick det för två månader sen, det var absolut ett av de svåraste beslut jag tagit någonsin. Gick med på det till sist, trots mycket vånda, sen försökte jag följa råd från boken "Mamma Pappa Barn" kring vaccinationer vad gäller lindring efteråt (även om jag inte vet till 100% om jag tror på homeopati - men vitamin kan ju inte vara fel)Hon fick det delvis för att då kunde hon inte få Pandemrix under två veckor efteråt, var rädd att min svärmor skulle få iväg henne på Pandemrix-vaccination bakom min rygg annars när pandemihetsen ännu fanns kvar...tror Pandemrix är mycket värre...MMR är ju ändå levande vaccin med så det är inga adjuvanser alls som aluminium t.ex. Men om man får tro exempelvis Dr Andrew Moulden så är alla vacciner dåliga oavsett innehåll...men jag vet inte, har inte råd att beställa hans DVD:er...hm. Det är ett svårt val, verkligen, om man är helt insatt och inte svalt propagandan - men ändå ser att de flesta inte får några skadliga men av vaccinet ändå (min lilla mår utmärkt idag och fick ingen feber etc. efteråt)Kan inte ge dig något särskilt råd, men vaccinationstäckningen är ju faktiskt inte 100% vad gäller mässling och vi har ändå inte några utbrott att tala om i Sverige(och får man det ändå så är det ju harmlöst för de flesta)så är man orolig kring innehållet, kontaminering av DNA-rester etc. så borde det ju vara okej att tillhöra de procenten som inte vaccinerar,även om inte alla kan tänka så - men alla kommer inte tänka så, eftersom hjärntvätten är så total...så...hm. /Josh

  SvaraRadera
 3. Helt förkastligt att vaccinera barn och med de efterföljande biverkningarna!?
  Barnsjukdomar har vi alla haft hur många skadas av dem? Inte många vad jag vet, fler skadas för livet av vaccineringar.
  Mina flickor är 16 och 18 år de är inte vaccinerade sedan 3 års ålder.
  De är aldrig sjuka. Välväxta, inga hål, fast de äter godis och läsk.
  Jag kan fortsätta länge på detta tema.
  Men detta vaccinerande är vansinne mot barn som inte kan protestera, säja ifrån, jag ser det hela som ett lögnaktigt och sjukt skojeri!
  Avbryt alla vaccineringar tills sjukvården kan bevisa att de är ofarliga och att de hjälper?
  Det finns inga vetenskapliga belägg för att vaccineringarna skyddar.

  SvaraRadera
 4. Stan: Tack för tipsen, tyvärr funkade inte de två sista länkarna.

  Josh: Tack för din berättelse, och tack för upplysningen om vart den där rackarns bipacksedeln fanns.:)

  De säger att täckningen av detta vaccinet är 95%, men får inte grepp om de menar alla tre sjukdomarna, eller om de sas lägger ihop dem för att få denna fina siffra.
  Låter ju annars extremt att 95% inte skulle få en enda av de tre sjukdomarna, specielt om man tänker på Stan's kommentar ovan om de 1500 fallen. Men om de räknar ihop dem, med att t.ex. 30% fått skydd mot åossjuka, 30% mot mässling och 35% mot röda hund.. ja då blir det ju 95%.. Inget förvånar mig längre gällande vacciner och vinsthungern som driver läkemedelsbolagen.

  Kjell: Visst är det ett smått bisarrt spel med våra små. De med makten att göra något (som att stoppa det, om än bara tillfälligt) sitter feta och flata och låter sig styras av drömmen att snart få tillhöra de fetrika i den sfär de egentligen ska hålla i schack..

  SvaraRadera
 5. Hade jag vetat idag vad jag vet nu hade mina barn aldrig vaccinerats mot någonting.Tycker att det är fruktansvärt.Ingen upplysning om ev biverkningar får man på bvc heller om man inte ligger på och frågar.Blir dom dålig så beror det ALDRIG på vaccinet.Frågade om biverkningar då mitt första barn skulle vaccinerats men dom svarade bara kort att det var jätte ovanligt..möjligvis kunde dom få lite feber.Första barnet fick även mässling/påssjuka/rödahundvaccinet och vet inte om det beror på vaccinet men han fick kramper ca 1 mån efter.Blivit kollad med EEG och MR men inget fel.Det var ordenliga kramper när det var som värst flera ggr per dag.Nu mår han dock bra.Kramperna är borta men det tog 2år av ovisshet, ingen kunde säga var det var och vad det berodde på.
  Min yngsta reagerade kraftigt på vaccinationerna med hög feber.Hon har dock inte fått vacc mot barnsjukdomarna..Ska aldrig vaccineras för något mera heller,och får jag ett barn till ska det inte vaccineras alls.

  SvaraRadera
 6. Anonym: Är inne på din linje. Bara detta faktum att man från vårdens sida verkar vara helt okunniga om saker som tillverkaren själv skriver om sitt "läkemedel" borde få många att dra öronen åt sig...
  Men, inte sker det. Helt enkelt för att det är så rotat i oss att läkare är närmast övermänniskor och läkemedel det mest underbara som mänskligheten åstadkommit.

  Jag som själv gått helt emot strömmen och ätit mig både friskare och smalare med hjälp av fett (LCHF) samt hört/sett/läst om väldigt många andra med samma erfarenhet ger inte mycket för "etablissemangets" råd och yvärsäkra pekande med hela handen att man ska göra som de säger eller dö fort som f-n..

  Nästan, men bara nästan, som jag funderar på om inte rökning kanske är mer positivt än negativt..:)
  Att snusning är ett kanonbra sätt att hålla karies borta har mer än en tandläkare sagt eller svarat jakande på, men sen finns det negativa saker som att det fräter stora hål under läppen mm...:)

  De kramper ditt barn fick en månad efter kan jag nästan lova att de aldrig gick med på var en biverkning, eftersom det var så långt efteråt.
  Jag har för mig att varje individ är väldigt olika alla andra, vilket såklart bör appliceras även på biverkningar, känslighet, effekter och påverkan av vacciner.
  Deras argument skulle innebära att om man satte in 100 män i samma längd och vikt och med samma muskelmassa i ett rum, gav dem exakt samma mängd alkohol, så skulle de reagera exakt lika, ha exakt samma alkoholhalt och de skule vara fria från alkohol i blodet exakt samtidigt.
  Själklart är det inte så, utan man skulle troligen ha 100 män med olika värden i alla stadier sas.

  Vi ska godta att våra barn som en direkt och synlig effekt blir febriga, sjuka, illamående och får ont vid injeringsstället. Det är normalt.
  Men hur är det med alla osynliga effekter? Vad sker i övriga komponenter i den ytterst komplexa sak som våra kroppar är? Hur är det när man om och om igen ger denna komplexa kropp substanser som är dels helt ovanliga för den att ha i sig? Att få t.ex. influensa den naturliga vägen, är inte det att föredra än att få det direkt i blodet, som är det mest onaturliga?

  Det är inte helt främmande att tro att den explosion som skett med astma, allergier och allehanda bokstavdiagnoser beror på vacciner.

  Ett av mina barn fick otroligt med nässeluslag efter en vaccination, som var mycket smärtande.
  Då, som en i den lydiga flocken, så trodde jag på vården som gav oss lugnande besked om att det var helt ofarligt.
  Hur kan något som ger ett barn svullen, röd hud på mer än halva kroppen vara ofarligt? Vad skedde i kroppen, i hjärnan, i de inre organden?

  Nej, jag tar också den enligt andra stora risken att avstå vacciner för kottarna.
  Känns mer naturligt och omtänksamt..

  SvaraRadera
 7. HCA jag ser inte att du tar "stora risker" med att avstå från vacciner till dina barn! Tvärt om - De blir mindre toxinbelastade - Bra för immunförsvaret mm.
  De får chansen att bygga upp ett immunsystem som svarar på dagens/framtidens sjukdomsangrepp!
  De blir sjuka den "naturliga vägen" och angriper sjukdomen pedagogiskt- immunologiskt- fysilogiskt/kemiskt i rätt ordning!
  Fördelarna är många kommer ni att märka!
  Vi skall inte bara focusera på biverkningar och faror med vacciner, vi måste först och främst se hur kroppen befrias från en hämmare/dödare av det naturliga försvaret!!

  SvaraRadera