2010-02-24

Kommer det bli värre?

TT rapporterar att WHO anser att "det är för tidigt att slå fast att svininfluensan A/H1N1 har nått sin kulmen i alla världens länder".

Sen skriver man att denna influensa orsakat 16 000 dödsfall, vilket jag personligen tror är en väl saltad siffra eftersom "kravet" för ett dödsfall verkar vara att den avlidne är smittad med influensan, och där liten hänsyntas till andra bakomliggande faktorer.
Det vill säga den totala motsatsen till hur man ser på möjliga dödsfall av vaccinet, där man ser mycket noggrant på alla möjliga andra orsaker till dödsfallet för att kunna avfärda just vaccinet som orsak...
Smått bisarrt enligt min mening, och tragiskt omoraliskt mot alla som drabbas.

Margarat Chan, bossen för WHO som eventuellt inte själv tagit vaccinet ännu, ska lyssna till expertkommittén om hur de ska agera framgent.
Är det samma experter som det kröp fram var djupt involverade i de företag som levererade vacciner, och som man valt att hålla hemliga?

Enligt Wikipedia så är det cirka 3000 personer enbart i Sverige som dör av influensa ("vanlig" säsongsinfluensa) årligen, och WHO beräknar att det är någonstans mellan 250 000 till 500 000 dödsfall i världen under ett år.

Självklart bör WHO's hållning utåt nu bli att vi ska ha årliga massvaccinationer för att stävja även den vanliga influensan, då den skördar så enorm mycket mer offer.
Vilket annat beslut kan de tänkas ta?
Att blåsa faran över, och offra människor i hundratusental? Inte möjligt, eftersom man bröstar upp sig och vill att vaccineringarna ska få äran för de få dödsfallen i den Nya influensan.

En illvillig tanke jag fått är att denna hysteri som var kring Nya flunsan bara var en liten förrätt. Nu ska man samla styrkorna, visa på den stora framgång vaccineringarna hade, de många liv det sparade och så vidare.
Nästa steg är att förorda massvaccinering mot de vanliga flunsan också, för att just rädda kanske hudratusentals människor världen över!
Samma argument kommer vevas igen, med solidaritet, omtanke, ekonomi, framtid osv...

Att man tar bort pandemivarningen är ett alternativ, men inte förrän nuvarande dosering av vaccinet gjort sitt.. Det förlorar sin eventuella verkan inom några månader, och då kommer vi även se en ny ökning av smittofall.

Då vill man åter att vi ska vaccinera oss, och eftersom den nya och muterade formen av flunsan (möjligen inplanterad) sägs vara värre än den vi har nu, så blir det ett vaccinationstvång..

Trevligt att leka framtidssiare, får se om det stämmer.

3 kommentarer:

 1. Stackars den som försöker sätta en spruta i mig! Men upplägget kommer nog inte vara på det viset. Istället blir det väl någon form av ekonomiska eller sociala repressalier för den som vägrar. Men jag tar inga fler sprutor, har redan fått en överdos som barn och lider av sviterna än idag.

  SvaraRadera
 2. Dessa repressalier har ju redan förekommit i liten skala. De sa till min mor, som jobbar inom vården, att om hon inte tog vaccinet så skulle hon bli omplacerad, vilket hade givit henne mycket mindre inkomst (ej arbeta kvällar/helger). Samma historier hördes från andra kommuner.
  Barnens kompisar och deras föräldrar står för de sociala repressalierna.
  En kollega till mig sa att han inte skulle bry sig alls om jag eller barnen dog i flunsan, eftersom vi nu kan få skydd och säger nej.

  Kanske har man lugnat ner sig, och kommer inte dra i fler tåtar för att få fram en ny flunsa.
  Men, å andra sidan så babblar politiker fortfarande om klimathot osv, trots att hälften av svenskarna fattat att det är mumbojumbo..

  SvaraRadera
 3. Hej,
  jag tror det tom kan gå så långt att man mer eller mindre blir avstängd från samhället om du inte tar vaccinet... får inget jobb, kan inte åka buss, kan inte handla i affären... fast detta är på lite längre sikt, när vi lever i det kontantlösa samhället!
  global

  SvaraRadera