2010-11-20

AKTIVERA DIG!

Du, som de flesta av oss, är med största sannolikhet inte speciellt nöjd med att våra styrande NU PÅ ONSDAG 24/11 ska rösta för andra gången angående att reformera vår grundlag...!!
Detta sker närmast helt utan öppenhet, debatt, kritik, beröm eller medial exponering.

Det innebär, om det blir en majoritet som röstar Ja, att vi redan 1/1 2011 har den nya grundlagen att rätta oss efter!!
Leta själv bland medias nätkanaler, eller på de olika partiernas hemsidor eller politikers bloggar. Man är väldigt tyst om detta....
Vi kan diskutera varför det är så i närmast oändlighet, men det är i nuläget inte det viktiga.
Det viktiga nu är att VI visar att vi inte godtar denna behandling!

Vi står inför helt klart inför det faktum att man vill låta folket vara närmast ovetande om vad som pågår, och det anser jag att vi inte kan acceptera..
Vad tycker du?

Jag ska idag sätta mig och skriva ett mejl till dels riksdagsledamöterna i mitt län, samt till de största rikstäckande tidningarnas ansvariga utgivare och de som är stora inom media lokalt/regionalt...
Inget massmejl, utan personligt till var och en... Hur eller om det påverkar är omöjligt att sia om, men att inte försöka med något är som att jag godkänner det det håller på med eftersom jag är en av tragiskt få som ens känner till detta.

För mig som bor i Värmland handlar det om 12 personer jag ska mejla enligt länk nedan.
Till det två länstidningarna (Värmlands Folkblad och Nya Wermlands-Tidningen), samt de stora mediadrakarnas olika redaktörer på DN, Aftonbladet, Expressen och SVD, innebär kanske ytterligare 20 mejl som jag ska skicka iväg.


Här kommer du i kontakt med de riksdagsledamöter som är från just ditt län.
Du gör som du vill, men jag kommer i alla fall skicka till alla, oavsett vilket parti de företräder.


Leta gärna upp riksdagsledamöternas bloggar, Facebooksidor osv..
Jag ger gärna några tips om vad brevet kan innehålla och hur sas, men det är INTE bra om det är samma lydelse i de brev som skickas, utan de ska helst vara olika.
* Till exempel så bör inte "ämnesraden" i mejlet vara lika från oss alla sas, och inte heller innehållet så klart..
* Börja gärna mejlet med Hej, Goddag eller dylikt och förnamnet på den du skickar till..
* Håll dig relativt kort, och självklart skall du ha ett vårdat språk. Inga svordomar eller hotelser. * Skriv och beskriv dina känslor inför att inte få veta, vara delaktig...
* Kanske ta upp en enskild punkt och förklara att det är inte ok, och att det inte var därför som du röstade på han/henne/partiet. Oavsett om du röstade så eller ej.
* Be om deras syn på varför alla dessa ändringar är bra, och varför folket inget får/skall veta.
* Troligen är det onödigt att blanda in medias roll, men det är bra att bara konstatera att media varit otroligt tyst om saken och att du finner det anmärkningsvärt eller så..
* Skicka från dig personligen, ej som ett alias.
* Har du tid, kolla om du finner passande citat e.d. från just den personen du mejlar till. Använd dessa och fråga om han/hon fortfarande står bakom dem. Ett exempel kan ju vara att personen uttryckt sig att "den som inget har att dölja har inget att frukta" i föregående olika övervakningsdiskussioner. Då kan det ju vara passande att fråga varför de döljer denna förändring för oss genom att det är så tyst om den...
* Ska det vara med krav på något? Det kan det vara, men kanske då i en "mild" version, som att röstningen skall flyttas fram så att vi kan just få en debatt och en ordentlig genomlysning av allt som man vill förändra?

Andra saker som man kan göra, är att kommentera flitigt i tidningarnas artiklar på nätet där det går att kommentera.. Strunt samma om det har med saken att göra, meddela att grundlagen är på väg att ändras helt enkelt, och fråga rakt ut hur folk ställer sig till det... Öppna ögonen på fler helt enkelt...


Har ni mer tips, skriv en kommentar i så fall..
Jag vet att detta kan ta någon timme i anspråk, men eftersom det är ordentligt tajt med tid och att vi inte får/fått hjälp från media, så anser i alla fall jag att det är tid som vi måste sätta av...
Skippa Idol-reprisen och/eller gympapasset idag och sätt dig ner och gör ditt för att påverka.

Det är du faktisk värd!

3 kommentarer:

  1. Det känns ju bara som att det är så kort om tid!!! Och lite uppgivet, för hur väcka dem som inte vill bli väckta??

    Men jag kommer att göra ett försök med lokalpolitiker och lokaltidningen i alla fall...

    Bra att du ger oss en spark i baken! :) (eller knuff framåt i rätt riktning om man ska uttrycka sig lite trevligare)

    SvaraRadera
  2. Läser man mellan radera i den nya grudlagen så är korset i den svenska flagga politiskt inkorrekt - ska ersättas med en femuddig stjärna med spetsen vänd uppåt eller neråt eller ersättas med en sexuddig stjärna - deras symboler ska styra oss i fortsättningen.

    SvaraRadera