2010-11-24

Dagen Då Sverige Förändrades

Nu står vi inför en ny ordning för Sveriges del.

EU-medlemskapet är numera cementerat i grundlagen.
Integration är ett minne blott.
Våra främsta företrädare har klivit åt sidan för...ja, det vete fan..
Försvarsmakten kan tvingas till aktioner mot den egna befolkningen.
Kommunernas inflytande och lokala makt (på gott och ont) är troligen bortsopad fullständigt.
...och en hel del annat smått & gott som får lydlakejerna i våra högsta instanser att samstämmigt jubla att "nu är våra framtida feta lönecheckar och härliga inget-vettigt-att-göra-jobb säkrade!!". Kostnaden var en jättebit av vår gemensamma kaka som i konditoridisken fått namnet suveränitet..
Men vad tusan, det är de väl värda våra riksdagsledamöter?

Igår och idag "vaknade" styrmedia lojt, lite halvt sprattlande till liv, där de med en beordrad pliktskyldig min klämde fram några krystade meningar om att "hörru Svensson, grundlagen är ändrad, grattis!" för att sen återgå till mer viktiga nyheter om vilken jävla Idol som snortat vad eller hur många gram du kan gå ner i vikt med nya superduperbantningsmetoden (men bara om du är med i X-viktminskningsklubb för en larvig massa slantar i månaden)...

Den fogliga svensken, han bara håvar in en näve ekologiska chips till nedsköljt med vitaminiserat bubbelvatten, och tänker "jaha..och??...." för att återgå till Facebook och sprida mycket viktigare saker om att det är snart tvättid eller att han råkade kalla frugan för kossa på morgonen... Viktiga saker...

Nä, det är väl så att vi får de ledare vi förtjänar och inte de vi behöver...
Med banne mig världens mest fogliga, okritiska, sävligaste, lättpåverkade, lättledda och mediatroende befolkning så har vi ju faktiskt fått en ledning som är likadana..
Vågen allihopa!! Dumheten, ignoransen, arrogansen och den totala lydnaden vann!! Igen!!

All makt från folket till en union, vars Lissabonfördrag vi patetiska svenskar inte ens visste om eller än mindre fick rösta om innan det plöjdes in i regelboken (hemska tanke att folkomrösta, då måste folket ju tänka också!)..

Fortsätt ni sovande individer att slumra vidare. Det är ni väl värda...

6 kommentarer:

 1. Hade man rubriken - grundlagen är ändrad, grattis - från början? Nu kl 19.30 är rubriken - Sverige nu EU-medlem enligt lagen - En kommentar 11.59 beskriver det bra:"Det måste vara en av de mer perverst förvridna rubriker jag haft missödet att lägga ögonen på. R.I.P Sverige!" !! Tecken på att man är lite störda, först en så krystad och desperat rubrik och sen att man ändrar den.

  SvaraRadera
 2. Man kan ana ett stänk av bitterhet i dina ord, HCA, men vem kan klandra dig...

  Men, för att försöka se något ljus i mörkret. Kanske är det så att det först måste bli värre innan det kan bli bättre. Kinesisk visdom; innan vi kan komma upp måste vi först gå ner (i skiten). För att gemene man verkligen ska förstå vad passivitet och vanstyre leder till så måste de nog uppleva processen handgripligen. Förmodligen är detta vårt största problem i Sverige just nu; vår totala frånvaro av inlevelseförmåga, vi inser helt inte konsekvensen av våra handlingar och konsekvensen av vår passivitet.

  SvaraRadera
 3. Stan: Rubriken var, som jag minns den, "Grattis Sverige har nu en ny grundlag" eller mkt lik. Det är synd att jag inte snappade en bild på den..
  Tror att det kan ha varit en ironisk/kritisk rubriksättare också.. Men det funkar inte i samband med AB om man säger så..:)

  Joakim: Äsch då, lyste bitterheten igenom ;)..
  Exakt! Folket måste troligen väckas med en "bomb", då de ignorerar all den "gevärseld" som vi kritiska avfyrat..
  Man får hopaps att skadorna är reparerbara bara..

  Anonym: Fick svar från en riksdagsman som ansåg dels att han inte såg att något negativt kunde drabba oss genom ändringarna, samt att det inte var på deras ansvar att informera oss, folket, om detta. Det ansvaret bollade han över på enskilda och organisationer.. Inte ens media verkade det som enligt honom hade ett ansvar.. Indoktrinerad och lydig partilakej mao..

  SvaraRadera
 4. Min tanke for lite lika som Joakims, att om vi nu måste ner kan vi kämpa oss upp igen. Det känns dock lite oroligt att vi lämnat ifrån så pass mycket nu iom detta...

  Hur lång är väl inte processen att återta vår "självständighet"? Vet ni det? Antar att det måste till två omröstningar (med val emellan)i riksdagen och ett enormt förarbete innan det (för att skaka om fårskocken vi tillhör)??

  Men har det hela hunnit gå för långt redan innan vi nått dit!?! Med tanke på alla icke-kompetenta politiker som sitter i riksdagen och lyfter över 50 tkr i månaden förstår jag att de gärna följer strömmen för att få vara kvar..... ist f att ifrågasätta och skaka om.... Jimmi Å. och SD behövs nog ändå!

  Vi är ett litet land, men att för den skull bara lägga sig platt? Nej, det finns ingen anledning!!

  SvaraRadera
 5. Mot Strömmen: Lite oense med dig där.. Vi måste ta oss upp själva, men vi har inte lämnat ifrån oss. Det har tagits från oss, en nedtystad kupp.

  Ska det ändars i Grundlagen så är det samma procedur igen, vilket innebär att vi tidigast om fyra år kan ändra tillbaka/till det bättre. Fast då måste vi skaka om rejält, inklusive de som redan sitter på sina lakejstolar.

  Det måste svida oerhört för SD-hatarna som nu såg att de var de enda med en motsatt uppfattning mot nästan vartenda annat parti.. Det i den viktigaste frågan sedan -74.. Det kan vara därför som man hade sådan massiv kritik mot SD före, under och efter valet, för att dränka denna fråga i kölvattnet av rasistorkanen..

  Jag anser att det 'r bara att sätta en jäkla press på våra "folkvalda" i detta, och avkräva svar och förklaringar till deras agernade. Konkret kritik ska krävas konkreta svar. Att vi får reda på vart var å en av dom står med sin lojalitet: Folket (väljarna, skocken, arbetsgivarna), Partiet eller vad?

  SvaraRadera