2011-03-29

Mörkar man vaccinets värsta biverkningar?

Vi har kunnat läsa tidigare i media om hur man kopplar ihop narkolepsi med vaccinet Pandemrix, det som "alla" skulle ta i samband med hysterin kring svininfluensan.
Nu bekräftar Läkemedelsverket detta:
"Barn och unga löper fyra gånger högre risk att få narkolepsi om de vaccinerat sig mot svininfluensa"
Dessutom har Socialstyrelsen gått ut med nya riktlinjer:
"I fredags gick Socialstyrelsen ut med nya rekommendationer kring Pandemrix – ingen under 18 år bör vaccineras."


Studier i Finland kommer fram till att risken att drabbas av narkolepsi är nio ggr större om man tagit Pandemrix. Här säger Läkemedelsverket att det är fyra ggr större risk.
Är det så att de är "klenare" i Finland, att de som gjort studien i Finland är sämre eller är det genetiska skillnader som gör att det skiljer så vansinnigt mycket?? Någon av dem, Sverige eller Finland sas, bör ha skarvat rejält mycket. Jag lutar åt att det är Sverige som skarvar nedåt..

Men....
Jag har en känsla av att man fokuserar på detta med narkolepsi för att sopa andra, mycket värre saker, under den redan smutstyngda mattan hos myndigheterna.
När det begav sig så skrev jag väldigt mycket om vaccineringen och om det som media helt struntade i, och fick många reaktioner från bloggläsare.

Bland annat så fick jag ett dokument via mejl som sades vara en biverkningsrapport som inte var "tvättad" av GlaxoSmithKlein (GSK), läkemedelsföretaget som låg bakom Pandemrix.
Tyvärr kan jag inte verifiera dokumentets äkthet..
Enligt de uppgifter som jag fått fram, så innehöll avtalet som GSK hade med Sverige en klausul som innebar att GSK hade full kontroll över alla biverkningsrapporter.
De skulle samlas in av myndigheterna, sedan skickas till GSK som i sin tur skulle vidarebefodra rapporten tillbaka till myndigheterna.
Detta dels för att GSK skulle ha "första tjing" och se vad vaccinet hade för biverkningar så de skulle kunna komma med snabba rekommendationer om det visade sig att någon grupp var särskilt utsatt, samt så handlade det om "företagshemligheter" och hur eventuella biverkningar skulle kunna skada företaget osv..
Avtalet är till vissa delar fortfarande hemligstämplat, så i nuläget är det svårt att bekräfta eller dementera om så faktiskt är fallet att GSK hade denna förmån. Jag finner det det dock mycket troligt att de hade total kontroll och därmed alla möjligheter att mörka vissa uppgifter, mer om det nedan..
Mig veterligen så kom det inga begränsningar från GSK som baserades på dessa rapporter. Tvärtom, så blev ju beslutet att man skulle tillåta vaccinering från sex månaders ålder med en halv vuxendos. Med en upprepning efter några månader..
Effekterna av detta vågar jag knappt spekulera i, men det bör vara riskfyllt som tusan att ge ett barn som väger 8-10 kg och som är under ständig och stor "utveckling" samma dos som en fullvuxen karl på 100 kg, även om den sker i två omgångar..

En läsare skrev till mig efter att jag gått ut med den "inofficiella" biverkningsrapporten:
"Hej!
Häromdagen läste jag på din blogg om anmälda biverkningar för Pandemrix.

Jag är ”mamma” till ett av de två missfall som då rapporterats. När anmälan gjordes så var drivkraften för mig att om det fanns ett samband mellan vaccinationen och missfallet (det var ett sent missfall och inträffade två dagar efter vaccinationen) så skulle det offentligt finnas en uppgift om att det faktiskt fanns en väldigt liten människa som fick sätta livet till. Därför var det med viss sorg som jag konstaterade att läkemedelsverket valde att inte ta med missfall i sin sammanställning av inrapporterade biverkningar medan man istället nämnde t ex mardrömmar och frossa.
Så stort TACK för att det finns med på din blogg."

Sen finns det en uppsjö av andra "iakttagelser" i samband med vaccineringen, men som från myndighetshåll avfärdas som "tillfälligheter", "slumpen" eller med kommentarer som att "h*n dog av döden helt enkelt"..

Att media som vanligt tar på sig de stora skygglapparna och frekvent vägrar gå på djupet med detta är inget som förvånar mig, men likväl är det ytterst allvarligt.
Media borde, om de var i närheten av att kalla sig äkta journalister, rota i detta på djupet.
Hur svårt skulle det vara för dem att få fram avtalet utan hemligstämplade delar?
Vart ligger svårigheten att granska alla de som var i beslutande befattning hos våra myndigheter samt WHO, och leta efter t.ex. hur ekonomin eller annat ser ut nu efteråt?
Varför kan de inte kraftigt ifrågasätta kompetens och/eller egen agenda hos GSK, Läkemedelsverket, Socialstyrelsen m.fl. eftersom man nu höjer gränsen för att ge Pandemrix från sex månader till arton år!?!?
Syna den egna verksamheten borde vara på tapeten, alternativt syna varandra (Expressen synar Aftonbladet och vice versa), för att få fram de egna bristerna och varför de bristerna är så stora? Media ÄR stor orsak till hysterin..
Hur kommer det sig att vissa "vaccinnyheter" aldrig når eller nådde löpsedlarna?
Om man kan rota fram att Juholts särbo haft fuffens för sig, vad hindrar att man kikar på de "språkrör" som vaccinivrarna hade att tillgå och deras umgänge?

Det mest troliga är att vi runt om i landet har väldigt många som drabbats av betydligt värre biverkningar än narkolepsi, där troligen något tiotal fått betala med sina liv som den yttersta biverkningen. Andra har fått missfall och allt lidande som det innebär, och andra kan inte fungera och ha ett normalt liv. Mörkertalet är troligen mycket stort.

Dock tror jag också att svenskarna är så duktigt indoktrinerade så de skulle trippa iväg och göra samma jävla sak igen om myndigheterna sa åt oss.
Att så är fallet, är kanske det mest tragiska av allt.

2 kommentarer:

 1. Mot Strömmen30 mars 2011 09:08

  Jag har känt en glädje, ja det låter konstigt, men en glädje över att det har snurrat på nyheterna gång på gång de här senaste dagarna. Min tanke är att nu vill väl ingen normalt fungerande förälder utsätta sitt barn för risken med denna biverkning! Nu torde väl föräldrarna inse att de kan säga nej!

  Jag tror också att andra biverkningar finns, biverkningar som kan vara svårare att sätta i exakt samband med vaccinationstillfället. Jag tänker på autism bl a.

  Så din slutkläm att föräldrarna går på samma bluff igen. Den gör mig besviken men samtidigt har du nog tyvärr rätt. Vinklas det att de som hoppar över vaccinationen utsätter sina barn för dödsrisk.... Är själv enda förälder som nekar vaccination på skolan och hoppas fortfarande att andra vaknar i denna fråga

  Risken att barnen dör i en bilolycka torde vara åtskilligt mycket högre än att dö av influensa.

  SvaraRadera
 2. Mot Strömmen: Idag i AB så får Anders Tegnell, chef för Socialstyrelsens smittskyddsenhet, vissa frågor. Den sista..:
  "Var pandemilarmet överdrivet?
  – Nej, det var en pandemi. Vi hade folk som vårdades på intesivavdelningar och folk som dog. Du kan ju fråga dem om de tycker att det var överdrivet."
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12804417.ab#abArticleComments

  Där har du det igen. Skrämseln och det snuskiga sättet att negligera alla de som drabbats av vaccinet..
  Flunsan hade/har, mig veterligen, inga biverkningar för de som blev sjuka å sen friska. De som avled är jag inte säker på att alla gjorde det pga flunsan enbart, men att folk dog är såklart mycket tråkigt. Men tar man ihop alla biverkningar, kända och dolda, så är jag övertygad om att det skadade ofantligt mer än flunsan i sig..

  SvaraRadera