2008-07-21

Börjar hysterin rämna?

Som flera bloggare har uppmärksammat, så börjar media att släppa fram skeptiker till AGW. Från att under en längre tid ha tillåtit hysterikerna komma med den ena skräckrubriken efter den andra, så kanske de har till slut börjat kollat källor och riktigheten i det de tillåtit publiceras...
Därpå, när de ser att de flesta scenarion som målas om upp allt från döende isbjörnar till ett försvinnande Antarktis är rena lögner och grova överdrivningar och/elelr kraftigt vinklade fakta, så kanske de fattat att det är en stor bluff iscensatt för att lura en hel värld.
Hoppas att det är så.....
Idag har Fred Goldberg, docent och klimatanalytiker, en debattartikel i Aftonbladet där det står bl.a:
"Svenska riksmedia verkar också sedan länge ha övergivit seriös journalistik och källkritik när det gäller granskning av koldioxidhypotesen. Katastrofrubrikerna talar sitt tydliga och skrämmande språk. På lokal nivå och i lokala media däremot, är debatten livlig."

I Borås Tidning skriver Johan Pettersson en mycket bra ledare om bl.a. att IPCC, Al Gore m.fl. inte är religiösa förebilder:
"Det är inte så konstigt att frågan får karaktären av att tro eller tvivla. För att kunna driva igenom en kostsam och omvälvande poltik försöker ”gröna” intressen snabbt få slut på debatten. Sedan skrämmer 2000-talets präster som Al Gore och Per Holmberg människor med orkaner och svält för att de ska ställa bilen och ta bussen."

Johan har skrivit en annan artikel, där han påtalar att det inte är konsensus bakom AGW och att bevisen faktiskt talar mot IPCC´s datamodellshypoteser ideligen:
"Ett stort problem med klimatfrågan är enligt min mening alarmisternas ovilja att debattera. Istället för att bemöta kritikernas argument så får vi höra av journalister och politiker att alla vettiga personer är överens.
Så är dock inte fallet. Bara i USA har 9.000 forskare med doktorsgrad skrivit under ett upprop som ifrågasätter teorin att jordens klimat främst påverkas av mänskliga utsläpp av koldioxid."


I Borås Tidning har även Lennart Hjelmstedt haft med en artikel som belyser att det finns skäl till att vara skeptisk mot klimatalarmisterna...

Expressen har haft med artiklar kritiska till klimathysterikerna som var i Tällberg och snackade ihop sig (här och här....).

Tänk om det är en vändning på gång? Jag skulle bli mycket glad om man kunde spräcka alla lögner, myter och överdrifter man matat befolkningen med de senaste åren...

1 kommentar:

  1. Vad hjälper det med fakta? Eliten har redan bestämt sig. FN, IPCC, Maud O, FR, Miljöministern och förstås vår allas Bush usch! Al Gore har ju fått ett nytt kall som präst i klimatkyrkan, han går det inte att övertyga lika lite som att övertyga U. Ekman att gud inte tillverkat denna jordplätt vi alla skall dela.
    Meningen är ju att vi alla skall betala alla dessa avgifter, skatter, miljöbilsindustri, ekoturism, miljöteknik, Al Gore skall ha sin del i kakan! osv.
    Och sedan får vi inte glömma alla fattiga, det skulle ju inte få för sig att de får vara med och dela på kakan? Nej fy f-n, nu finns argument för att hålla dem borta.

    SvaraRadera