2008-07-25

Låt för f-n folket bestämma!


Det är dags att vi KRÄVER en folkomröstning för den så kallade FRA-lagen! Motståndet till den mattas inte av, det slutar inte blåsa herr Reinfeldt!!
Det svenska folket vill inte ha Försvarets Radioanstalt snokandes och rotandes i sitt privatliv, är det verkligen så rackarns svårt att fatta?!
Vi vill heller inte förlora nuvarande jobb och framtida arbetstillfällen för att våra makthavare vill ha total kontroll på oss!!
Vi vill inte få ryktet (välförtjänt och sant) att vara den mest övervakade befolkningen i världen!
Det är VÅRT liv som kommer försämras, det är VÅR frihet som försvinner, det är VI som kommer anses skyldiga tills motsatsen bevisats...

Vad har vi gjort Er, makthavare, för att förtjäna detta? Har vi protesterat för lite? För mycket? Är vi överrepresenterade vad det gäller terroristattacker? VARFÖR anser ni det så viktigt att ersätta frihet, privatliv och trygghet med övervakning, intrång occh rädsla?
Vad är vi skyldiga till?? Eller är det bara för att vi av tradition är så förbaskat flata inför makten, så man trodde det skulle vara lätt att åter bara köra över oss igen?

Det finns inget annat än att vi, folket, KRÄVER en folkomröstning!!
Ser man på regeringens egna hemsida så kan man läsa:
"Men det förekommer också att folkomröstningar ska hållas om ett visst antal medborgare kräver det."
Men det verkar vara stört omöjligt att få reda på hur många detta med "visst antal" är, och hur detta på ett godkänt sätt ska kunna delges omröstningsförrättare...
Enligt Wikipedia så kan det krävas 5% av den röstberättigade befolkningen som kräver en folkomröstning (i kommun/landsting gäller dock detta) för att den ska kunna genomföras. Men det verkar inte som att man MÅSTE genomföra den ändå....:
"Sedan 1994 gäller i Sverige att minst fem procent av de röstberättigade i kommun respektive landstingskommun kan begära folkomröstning. Om kommunfullmäktige respektive landstingsfullmäktige godkänner initiativet, så genomförs folkomröstningen."

Man undrar vad som egentligen krävs av folket för att kunna driva igenom en sådan sak som en folkomröstning. Någon som har bra koll på detta??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar