2009-10-22

Fan...

...är det verkligen redan dags att säga "vad var det jag sa"???

I Aftonbladet.....:
"Borde allvarligt sjuka personer avstå från att vaccinera sig?
– Det är en adekvat fråga och något vi jobbar på att utreda. Vid de kliniska studier som görs inför vaccinationer så finns det ofta inte så många av de här ovanliga patienterna representerade. Erfarenheten av hur de reagerar kommer senare. Vi jobbar just nu med varningar om försiktighet, säger Lennart Waldenlind.
Vaccinet mot svininfluensan skiljer sig från vanligt influensavaccin genom att delen så kallad adjuvans är högre. Det är den komponenten som sätter igång immunförsvaret hos personen som får det."
SÄG SOM DET ÄR LILLE LENNART!!
Kliniska studier saknas nämligen även för barn under tre år samt gravida!!
Å sen, att de NU jobbar med varningar om försiktighet??
Det är ju samma myndighet som så säkert sagt att det är ofarligt och säkert. Samma myndighet som först sa att det skulle vara två sprutor, men ändrade sig till att det nog räcker med en. Samma myndighet som nu utreder om en spruta är för farligt för vissa, eller kanske tom för stark öht pga den där jävla adjuvansen skvalen som vi vanat för..

Trovärdigheten för Läkemedelsverket, vad är den nu?

Artikeln berättar även om att två allvarligt sjuka dött kort tid defter att de fått vaccinet, men att det inte är klart om det har något samband.
Det är naturligtvis inte säkert, men oron och misstankarna finns tydligen.

I Expressen..:
"Det är osannolikt att det skulle finnas någon koppling mellan de två personernas död och vaccinet. Det säger Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.
- Båda två var svårt sjuka människor. Deras tid var nog inne, vaccin eller inte. De dog av döden, helt enkelt."
Sådana kommentarer får mig att rysa av irritation...
De dog av döden... Aargghh, det är verkligen att göra det väldigt lätt för sig!
Verar som att svårt sjuka människor inte är mycket värda öht...

Björn Olsen igen..:
"– Hade vaccinet haft några akuta allvarliga biverkningar hade vi vetat om det."
Känns som det handlar om lite bollande med ord.
Akuta allvarliga biverkningar, vad är det? Allvarliga biverkningar som inte är akuta, vet de om dessa? När är det akut?

Undrar jag vart detta kommer sluta till slut, och hur mycket man kommer mörka och ljuga framöver....

4 kommentarer:

 1. Läsate nånstans att man får i sig lika mycket kvicksilver via maten osv på en vecka som man får genom vaccinationen. Någon som vet om det stämmer?

  SvaraRadera
 2. Anonym 12.51: Det stämmer enligt vad jag hört och läst också. Däremot är det en väsentlig skillnad på att få det via maten mot direkt i kroppen via blodomloppet. Det kommer ut med övriga "utgifter" helt enkelt.

  Om man vänder på resonemanget.
  Är det alltså samma sak att ta fem liter starköl via spruta som att dricka det?
  Svaret på det bör ge en vink om resonemanget stämmer med kvicksilvret.

  SvaraRadera
 3. Anonym 03.05: Tiger jag? Jojo.. Orkar inte förklara, ,igen, varför dina kommentarer inte släpps igenom. Men, det ovan innehåller förvånansvärt mycket som hör till ämnet iaf...

  SvaraRadera
 4. http://www.expressen.se/Nyheter/1.1754343/bebisar-kan-bli-rekommenderade-vaccin#comments

  Jag antar att du redan har läst det här men ändå, fy fan! GSK har ordnat en liten studie på 200 spanska barn 6 månader till 3 år som ska visa att man kan ta vaccinet längre ner i åldrarna? Hur ska 200 testade ge någon bra säkerhet, massa allvarliga "vanliga biverkningar" finns ju utanför 1 på 200, och sen på det alla riktiga faror som de inte alls låtsas om. Fy fan! Och sen kommer det bli grupptryck på förskolarna och mellan föräldrar. Och de som är på BVC för att få mässlingvaccinet (som tyvärr för få ifrågasätter)kommer man slänga med den här sprutan också lite på köpet liksom med det vanliga "du vill väl ditt barn väl"-tjatet.../AladdinSane

  Nej hela kalaset borde stoppas, som här: http://www.news-medical.net/news/2006/10/23/20673.aspx (detta sista tips var från Dr Dahlqvists blogg...)

  SvaraRadera