2009-10-09

Hycklande tantsvammel..

I skuggan av det smått komiska att ge ledaren för världens mest krigshetsande land Nobels fredspris, så basunerar man ut att vaccinet nu kommer...

Med den ständiga reservationen att media kan ha misstolkat, skrivit fel, citerat knäppt osv så vill jag bara ge några reflektioner över Annika Linde's svar om vaccinet i Aftonslasken...

Barn som ingår i riskgrupperna kommer få vaccinet först. Svårt hjärt eller lungsjuka till exempel. Barn under tolv år får en halv vuxendos, så utläser jag det iaf.
En vuxen man väger kring 85 kg, en treåring som är svårt hjärtsjuk kanske 20kg(?).
Undrar om denna man på 85 kg, som dessutom ska vara svårt hjärtsjuk, skulle hoppa av glädje av att få inte bara en dos vaccin utan drygt två?
Omräknat i vikt blir det ju så... Jag skulle absolut tveka, och definitivt om det gällde mitt eget sjuka barn som ska få en sådan injektion.

Men, det stoppar inte där heller.
Vaccinet är inte testat alls på barn under tre år, men "Europeiska läkemedelsverket har dock godkänt vaccinet även till barn under tre år helt utan reservationer."
För helvete!! Detta sväljer bara våra myndigheter rakt av, okritiskt och med nollställd likgiltighet??

Räkna nu om den där doseringen. En halv dos för de under tolv år.
En upprörd och uppskrämd nybliven mamma kommer med sin månadsgamla bebis för att få detta vaccin.
Smack, in med sprutan, tryck in vätskan, klart, bebisgråt....
Bebisen väger kanske 4-5kg. Väger du 85, så ska du då ta 8-9 doser för att få samma dosering räknat på kroppsvikt.
Skulle du göra det? För mig som väger strax under hundra pannor blir det 10 sprutor...
Självklart kan det inte vara bra! Denna bebis som är i början av sitt liv är inte ens färdigutvecklad! Men vaccin, det ska tryckas in det... usch..
Oerhört cyniskt, och en makalöst dålig tilltro på den egna kroppens kraft. Å det från sjukvården..

Men vänta lite nu...
Sen står det:
"Hur många sprutor ges till barnen?
– Två sprutor. Eftersom barn inte har utsatts för influensa tidigare på det sätt som vuxna har behöver de ett grundskydd och sedan ytterligare ett skydd med andra sprutan."
När får de dessa då? Samma dag, eller efter ngn vecka eller några månader?
Lik förbannat så blir den totala effekten för bebisen som att jag skulle få 20 doser på samma tid!
då kan jag garantera att jag skulle må jäkligt kasst..

Sen får Annika frågan om vilka biverkningar barn riskerar.
Naturligtvis nämner tanten enbart de mycket milda, och vanligaste, biverkningarna.
Fult, oetiskt och ett jäkla lurendrejeri!
Ett av var hundade barn får frossa och influensaliknande symptom. Sen förekomemr diarré och kräkninganr hos minst var tusende barn. Petitesser som förlamning och död som sker sällan, är bara fjolligt snack.
Hycklarkärring...!!

Jag fortsätter...
"Om man är gravid och vaccinerar sig – kan vaccinet skada alternativt skydda fostret?
– Vaccinet kan skydda fostret. De antikroppar som vaccinet skapar går över till fostret och anrikas i fostret. I normala fall har barnet 1,5 gånger mer antikroppar än mamman. Men antikroppshalten halveras med tiden och efter förlossningen minskar skyddet väldigt snabbt. Vid tre månaders ålder har halten sjunkit så pass mycket att barnen börjar bli känsliga för infektioner. Vid sex månaders ålder är skyddet nere på noll nästan, så då kan man börja vaccinera riskbarnen."
Ok... Är det bara antikropparna som vandrar till fostret? Nädå, det är det inte. ALLT mamman får i sig, får också fostret i sig! Mao, även kvicksilver och skvalen...
Trots att barnet har mer antikroppar än mamman, så ska man trycka dit ännu mer.
Vad menas med att det är nästan nere på noll? Å varför är det helt plötsligt prat om riskbarnen igen??

Fan vad arg jag blir när de ansvariga är oansvariga och ansvarslösa lakejbiträden...

3 kommentarer:

 1. Det är något extremt overkligt det som nu sker (och då syftar jag inte på Obama och fredspriset). Vad händer när och om vaccinationerna kommer igång i mitten av oktober? Hur många kommer att välja att ta "giftsprutan" och hur länge dröjer det sedan innan symtom på skada visar sig? Men det frekventa bloggandet i landet har dock haft effekt, betydligt fler än tidigare säger sig vilja avstå från vaccinationen. Frågan är om uppvaknandet har kommit för sent, kan Sverige resa sig ur krisen när effekterna av vaccinet blir uppenbara?

  SvaraRadera
 2. Ja.....
  Att Obama får fredspris gör att man blir utbränd!

  Igår ringde jag "infotelefonen" för svininfluensan (japp, det finns en sådan). Det jag ville veta var om man hade för avsikt att vaccinera barnen på skolorna och om man i sådana fall blir tillfrågad som förälder innan. Detta kunde inte "informationskvinnan" svara på. Det var olika i olika landsting. Då frågade jag om det finns någon lag som tvingar personalen att fråga föräldrarna om lov innan sprutan ges. Detta visste inte "informationskvinnan"...

  Ringde så vidare till smittskyddsenheten på landstinget. Här var det inte självklart hur man skulle hantera vaccineringarna praktiskt. Jag fick dock reda på att man i våran kommun inte kommer att vaccinera på skolorna.
  Jag fortsatte att fråga kring biverkningar. Samma svar: BARA! lokala reaktioner, eller möjligtvis influensaliknande symtom. Inget att oroa sig för med andra ord.
  Då frågade jag om det faktum att det är kvicksilver i vaccinet. "Lika mycket kvicksilver som i en abborre", kom till svar. Då frågade jag den logiska frågan om det inte är skillnad på att injecera, eller stoppa in i kroppens naturliga reningssystem. Nu började hon låta irriterad, men svarade sanningsenligt att detta visste inte hon personligen. "Hon är "bara" sjuksköterska". (Det är jag också.
  Jag frågade vidare om skvalenet. Hon förklarade adjuvansens betydelse i vaccin och att skvalen ingår i många produkter på marknaden. Tex... läppglans! (piouh, folket kan pusta ut)Ochdet förkommer även naturligt i våran kropp.
  Jag frågade om det inte är dumt att injecera kroppsegna ämnen i kroppen, så att kroppen bildar antikroppar mot dessa i denna onaturliga tillförsel..
  Mer känsla av irritation och nu kom standardargumentet:
  "Det finns så många enstaka hemsidor med löslyckt information på nätet. Dessa samlar info lite här och lite där för att få det att passa DERAS syn på saken"

  Hon avslutade med att ge mig hemsideadresserna till socialstyrelsen och läkemedelsverket och bad mig undersöka saken med öppna kritiska ögon.

  Detta sista tips tar jag till mig :)

  Hon sa sig också ha full tillit till myndigheterna..

  Med våra myndigheter har människorna blivit fråntagna den egna känslan och tanken. Ingen behöver ta ansvar för vad de säger. Detta blev smärtsamt tydligt igår vid detta samtal. Mina frågor väckte något hos denna kvinna, eftersom hon blev irriterad (trots att jag hade en harmlös ton genom hela samtalet). Men hon gav ifrån sin kraft genom att hänvisa till myndigheterna.

  Det är bara att hoppas att inte alltför många skadas av detta vaccin.

  En sak till!
  Igår uttalade sig chefsläkaren på landstinget om varför den väntade influensan har låtit vänta på sig. Det varma vädret och andra förkylningar! Andra förkylningar "stänger influensan ute".

  Jag tänker bara att de hade satt smittspridningen kring vaccinationernas början, och när vaccinet dröjde så dröjde även insjuknandet.
  Min tes får vi vänta med att se om den stämmer, genom att se om vaccinationsstarten även startar upp "pandemin" i Sverige..

  /Mihra

  SvaraRadera
 3. Joakim: Missförstå mig rätt här, men det jävliga är att ev effekter troligen inte syns direkt..
  Det kan vara så att den andra sprutan som man hade först skulle trigga igång den verkliga effekten genom att verkligen överladda kroppens system så det lägger av.
  Nu kan reträtten vara tillfällig iom att man säger att det kan räcka med en spruta.
  Att bara den grejen sas obemärkt och okritiskt granskad går förbi media är anmäkningsvärt.

  Sen ska vi vara vaksamma på detta med att det muterar sig, vilket mycket väl kan vara till för att kratta manegen för nästa virus man planterar i Mexiko, Bahamas eller Australien.
  Mtp WHO's pandemiregler så har de öppnat en verklig kassakista för läkemedlesindutrin, som nu ska ta lite av de sista medlen vi har kvar efter finanskrascher och allehanda idiotiska klimatåtgärder.

  Mihra: Härligt jobbat. Ska nog ringa jag med...
  Kommer de inte fråga mig om barnens vaccinering, då kan jag lova att det kommer osa hett kring dom bra länge efter det.
  Funderat på om jag skulle förekomma och meddela dom mitt beslut, men väntar än så länge...

  Phew, vilken tur att vi ska injicera läppglans, det är ju tryggt..:/

  Hur i hela friden ngn öht kan ha tillit till våra myndigheter går över mitt förstånd faktiskt. Inte bara för att jag varit i batalj med dom personligen mycket, men även eftersom det spiller över en hel del ändock i media om hur de agerar lr ickeagerar!
  politiker ljuger konstant, myndigheter kör över den lilla människan hela tiden, vi tillåts inte leva som vi vill när vi vill...
  Ändå har de tilllit? Obegripligt...

  Kan ligga något i din analys, att pandemin tar flera skutt framåt när vaccineringen börjar.

  Smittan skulle spridas superfort vid skolstarten. Inget hände..
  Nu väntar vi på andra vågen, får se om den kommer med vaccineringen.

  Eller så släpper de lös den muterade formen så den kommer när alla vaccinerat sig en gång så vi anses ska ta andra spruta snabbt...

  SvaraRadera