2009-10-31

Vaccinsjuk eller flunsasjuk?

Har hon, eller har hon inte, nya influensan?
"Den 25-åriga kvinna som vårdas i respirator för svininfluensa är fortfarande nedsövd. Läget är oförändrat allvarligt."
..men sedan står det...
"Hon är gravid i elfte veckan och hade haft typiska symptom på svininfluensa."
Dessutom: "Lars Hagberg har ingen uppgift om hur kvinnan blev smittad."

Visst är det högst rimligt att hon har den nya influensan (tänk om man kunde ge fan i att fortsätta kalla den för "svininfluensan", då det är bara slang...).
Men likväl så är det inte säkerställt, utan det handlar om symptom.

Hur är kvinnans övriga sjukdomsbild till exempel?
Om de hade vetat att hon var vaccinerad, hade de även då gått ut med att det var den nya influensan? Eller hade de gått ut med att hon blivit sjuk av vaccinet, som faktiskt också kan vara fallet här? Vaccinet kan ju ge "influensaliknande symptom" eller värre i mindre vanliga fall (1 av 1000 vaccinerade).
Finns det ingen anhörig som kan ge klarhet i detta, som t.ex. pappan till barnet, hennes mamma/pappa/syskon/vänner osv? I denna era av önskan av total kontroll, för man inte in information i våra vårdjournaler när man tagit vaccinet?
Om man inte tar in denna information, hur kanman sedan kontrollera att de som lämnat in uppgifter om biverkningar från vaccinet verkligen varit vaccinerade?
Eller är detta ett av de mycket sällsynta fall (det enda?)där man litar fullt å fast på oss civilister utan att man har möjlighet att dubbelkolla och säkerställa det vi säger?

Tyvärr skulle det inte förvåna mig om det visar sig att hon är vaccinerad, och att detta handlar om en "biverkning".
Faktum är att det är mer troligt att hon är vaccinerad än att hon inte är det, eftersom hon tillhör de sk riskgrupperna, och med råge bör falla in i de 10% av befolkningen som vaccinerat sig i Västra Götaland...

Gammal hederlig "cover-up", är det det vi ser kanske?

UPPDATERING:
Såg även denna lilla notis, att en som varit misstänkt för att ha avlidit i flunsan inte var smittad.
Men, var han vaccinerad? Man skriver att man inte vet dödsorsaken ännu...

Sen kan man mao räkna bort en av de som påståtts tidigare falltit offer för flunsan, så det handlar om fyra misstänkta fall numera. [Rättelse: En tankevurpa gjorde att jag tog siffran som gällde misstänkta dödsfall av vaccinet. Mig veterligt så är det två dödsfall som sägs nbero på Nya influensan]
Men som sagt, det skulle vara mycket intressant att få veta om han var vaccinerad.
Var han, och kvinnan ovan, vaccinerade så kan vi nog vänta oss en massiv mörkläggning..

Tyvärr..

6 kommentarer:

 1. Vad bra du har skrivit. Visst är det så. Vill tipsa om MMS (miracle mineral sulotion) Än kan man köpa det men flera e-butiker stängs ner pga detta medel för det räddar liv. Har blivit förbjudet i Canada och Australien bl.a. V behöver inget annat..

  SvaraRadera
 2. Vadå "fyra misstänkta fall hittills". Med insyn, pga av att haft en nära anhörig som legat i ECMO-lunga pga svininfluensa, så var det minst 6 bekräftade fall samtidigt i Sverige. Sen finns det ett mörkertal som aldrig blir nämnda i tidningen, pga att sekretessen från lasaretten fungerat som den SKA, dvs att lasaretten inte ska läcka information om inte anhöriga vill. (I vårt fall läckte personalen personliga uppgifter innan ens de anhöriga hunnits underrättas!)

  Pga sekretessen och för att pressen kanske inte har tillgång till all information i dessa ärenden, så blir det många spekulationer och felaktigheter. Det fallet DU skriver om här, kan alltså med stor trolighet vara en bekräftad svininfluensa, men att personalen blivit tillsagd att inte läcka mer information.

  SvaraRadera
 3. Dom vet alltså inte om hon har sk svininfluensa eller om hon har vaccinerats. Ändå skriver dom i inledningen av artikeln: "Den 25-åriga kvinna som vårdas i respirator för svininfluensa är fortfarande nedsövd. Läget är oförändrat allvarligt."
  Jag är spyfärdig över deras sanslöst låga beteende! Och att dom inte vet om hon vaccinerats! Det verkar ju minst sagt misstänkt, dom har haft två dygn på sig. Man kan nästan förutsätta då att hon vaccinerats.

  Och sen det du skriver att eftersom mannen i Blekinge som man misstänkt hade dött av svininfluensa tydligen inte hade haft den smittan, så handlar det om fyra misstänkta fall? Vadå? Jag har bara hört talas om två, har det varit fler helt nyligen?

  SvaraRadera
 4. Anonym 09.18: Har hört talas om det, samt kollodialt silver, men inte satt mig in i det tyvärr. Min far har köpt silvret, och han har hittills bara positiva effekter vad jag vet iaf..

  Anonym 09.50: Ber om ursäkt, en tankevurpa från min sida. Har även förklarat i inlägget.
  Men att det skulle vara sex dödsfall tror jag inte du menar, utan det handlar om personer såpass allvarligt sjuka så de behöver t.ex. ECMO-vård?
  Läcker sjukhusen sådan information så är det riktigt illa.
  Vad jag förstått så får de i ett sådant här läge berätta om det är ett bekräftat fall av Nya influensan, men inte mer?

  Visst kan fallet jag beskriver vara influensa, men det är inte säkert och det jag vänder mig emot är den totalt undermåliga journalistiken med sensationsrubiker ofta utan substans..

  StAn: Nej, enligt artikeln var det "hade haft typiska symptom på svininfluensa", vilket faktiskt är en av de biverkningar som vaccinet kan ha...
  Vidare står att "Läkarna vet fortfarande inte om kvinnan har vaccinerats." Mao, så finns möjligheten att hon kan vara vaccinerad och att hennes tillstånd är en effekt av vaccinet.
  Jag skriver även att det är högst rimligt att hon har den Nya influensan..

  Ang mannen, så har jag förklarat i inlägget. Det var en tankevurpa från min sida..:/

  SvaraRadera
 5. Hej.
  På onsdag i denna vecka skall barn från förskoleålder - Åk 5, få sprutan i löpande fart i TRELLEBORG.
  Hjälp, jag har svarat ja till sprutan på min snart 7 åriga dotter och kan fortf säga Nej. Jag vet i detta läge inget som är "bäst" utav att vaccinera eller ej mot svininfluensan. Jag vill ha mer siffror om vilka som är allvarligt insjuknade av vaccinerade och smittade. Vilket är värst????
  Kan hon klara smittan bättre än vaccineringens biverkningar???
  HJÄLP.
  Orolig mamma i Trelleborg
  Känns som valet mellan "pesten eller kolera"

  SvaraRadera
 6. Anonym 12.07 (Orolig mamma):
  Det jag kan göra är att berätta varför jag inte vaccinera mig eller mina barn.

  Får man smittan så är det en mycket liten risk att det blir allvarligt utav det. I de absolut flesta fallen är det lindrigt, som vilken influensa som helst. I nuläget så säger man att det är tre som avlidit i Nya influensan, då inklusive den lilla pojken som jag anser avled på grund av att vården slarvade betänkligt.
  En smittad får ett naturligt skydd i flera år.
  WHO slopade för bra länge sedan rapporteringskravet från tillhörande länder om hur många smittade man verifierat inom det egna landet. Detta gör såklart att deras egna siffror inte kan användas som ett godtagbart underlag vad det gäller statistik.
  Trots detta så går de ut med att 441661 smittade konstaterats och att 5721 av dessa avlidit.
  I Sverige är det 2167 smittade konstaterade, som är de som sökt vård, och som sagt så säger man nu att det är tre som avlidit. Siffrorna döljer dock stora mörkertal och kan egentligen tolkas lite hur som helst. Media sa senast att 80 000 var smittade, men det var bara en grovt uppskattad övre siffra baserad på rena gissningar.

  Vaccinerar man sig så har man ett skydd i 9-12 månader. Därefter bör man vaccinera sig igen. Kroppen får på det viset inte ett naturligt skydd.
  Biverkningarna är många, där 1 av 10 sägs få feber, ömhet där injicering skett, ont i armen. Vaccinet medför även en risk för mycket allvarliga biverkningar, där förlamning och dödsfall får ses som de allvarligaste men även mest sällsynta.
  Min egen tolkning är att ju fler gånger man utsätter sig för dessa risker, desto oftare riskerar man att få allvarligare biverkningar samt att genom den frekventa utsättningen kan ytterligare försvaga kroppens eget försvar.
  Barn, oavsett vikt och ålder som jag förstår det, skall få en halv vuxendos för att efter 3-4 veckor få ytterliagre en sådan dos. Detta skall sedan upprepas efter 9-12 månader, när man beräknar att vaccineringen slutat verka.
  Mao så kan min egen sjuåring få två vuxendoser inom loppet av 9-12 månader, och vilka risker utsätter jag då honom för?
  Det finns minst två debatterade ämnen med i vaccinet, tiomersal (kvicksilver) och skvalen (hajleverolja). Kvicksilver är ett av de giftigaste ämnen vi vet om, där ett teskedsmått räcker för att döda all fisk i en normalstor sjö. Åsikterna går minst sagt isär om de små mängderna i vaccinet är det minsta farliga, men det är svårt att få reda på hur man ser på det efter flera doser. Flera påstår att autism ökat i samband med vaccineringar.
  Skvalen är ett kroppseget ämne, som även det debatterats flitigt. Det misstänks ligga bakom Gulf War Syndrome, vilket dock myndigheterna avfärdar både här och i USA. Skvalen används trots detta friskrivande inte i något vaccin i USA.

  Var och en gör som de själva anser vara riktigt för dem själva och ev barn.
  Det jag har uppmärksammat på min blogg är den mycket ensidiga rapportering och den överdrivna skrämselpropagandan från media. Även det faktum att man från media blundat för den ofta livliga debatt som förekommit på andra håll gällande vaccinets negativa sidor har gjort att jag ansett att även den sidan bör lyftas fram så var och en kan göra sitt val efter den information som finns tillgänglig.
  Tyvärr har inte representanterna från olika myndigheter lugnat mig i de uttalande och förklaringar de haft inom olika händelser eller frågor.

  Mitt slutgiltiga råd är, är man osäker så bör man söka information och se kritiskt på både vaccinets motståndare och förespråkare och vad de säger och menar.
  Sen är det ditt eget förnuft, din egen känsla och din egen logik som tar beslutet åt dig...

  SvaraRadera