2010-10-09

Mobil återvinning


Varför vill så många köpa alla våra gamla mobiltelefoner som ligger å skräpar?
Man säger att det handlar om återvinning, men vad är det man återvinner som gör att de betalar ganska bra pengar för "gammalt skrot"?
Handlar det om ädelmetaller? Teknik (svårt att tro dock)? Skörda information från dolda minneskort?
Mig veterligen så är det inget företag som pröjsar för gamla datorer, som också innehåller en hel del bra saker (som guld), och det är det som gör mig undrande till varför just mobiltelefoner blivit högvilt att köpa av oss..
Kanske är det konspiratoriskt att tänka att man vill dränera marknaden på allt guld och silver, och att datorerna snart också skall lämnas in för några hundralappar..

2 kommentarer:

 1. Kan det möjligen vara det sällsynta och åtråvärda grundämnet "Tantal" det hela handlar om? Förekomsten av metallen har varit orsak till krig i Kongo. Återvinning av mobiltelefoner kan i högsta grad löna sig.

  SvaraRadera
 2. Joakim, där lärde man sig ngt nytt igen :). Visst kan det ha med saken att göra, hela hypen verkar konstig tycker jag.
  Sen tänkte jag lägga till alla dessa som nu vill ha allt vårt guld och bjuder tydligen mycket bra, men avstod då det kunde vara ett skakigt samband..
  Men det är tydligen flera jättar som köper guld i massor, och det säger en del påvisar att det kommer ske en drastisk omvälvning ang finanserna.
  Men att sätta sin tilltro till en metall som har sitt värde i en tro är i mina ögon också skakigt. Vi ska nog bli väldigt oroade när man börjar köpa upp massor med mark, för det kan vara det enda med riktigt värde att äga om allt kraschar..

  SvaraRadera