2010-10-11

Otjänligt dricksvatten säljs dyrt!

Sitter och kikar på en tom flaska som innehöll Ramlösa...
Ser den varningstext(!) som finns på den och tycker att det är dags att återigen föra fram vad det är man har till försäljning:
"Innehåller mer än 1,5 mg fluorid per liter. Bör ej intas regelbundet av barn under sju år"
Ramlösa innehåller enligt etiketten 2,7 mg fluorid/liter.

Kollar sen in hemsidan för Ramlösa (eller om det är en kampanjsajt?) för att få reda på lite mer.
Klickar där det står "Ärligt är härligt" eftersom där om någonstans bör man få reda på vad det är man vill kränga. Men icke en stavelse om innehållet och varför man vill att barn inte dricker denna dryck regelbundet. Däremot så skriver man att förloppet som ger just Ramlösa , innebär att det blir "en perfekt balanserad mineralhalt".. Så var det med den ärligheten...

Livsmedelsverket, som i sig kanske inte är den allra bästa av tillförlitliga källor, meddelar bl.a. här att vatten med mer än 1,5 mg fluorid/liter är otjänligt som dricksvatten.
Ramlösa med nästan dubbla den dosen säljs under förespegling att det är kanonbra.

I takt med att Ramlösa likt sina konkurrenter för fram produkter med olika smaker, så innebär det även att kundgrupperna blir fler. Ett barn som inte gillar bara vattnet, kan mycket väl gilla samma vatten om det är smaksatt med blåbär, mango, citron, kaktus, skogshallon osv osv..
Från länken ovan får man även reda på följande:
"Vattnet från den alkaliska källan innehåller dock höga halter av natrium, vilket kan höja blodtrycket, och höga halter av fluor, som kan ge missfärgningar på barns mjölktänder. Vattnet från Jacobs källa innehåller mycket mindre mängder natrium och fluor, och har högre halter kalcium och magnesium. Som naturliga mineralvatten får inga av de naturligt förekommande kemiska ämnena tas bort och de får därför innehålla högre halter av vissa ämnen än vanligt dricksvatten."

Det blir även i fortsättningen kranvatten för min del...

3 kommentarer:

 1. Jag såg TV programmet igår natt, (varför sänder de sånt program så sent, kan man ju undra)det handlade om buteljerat vatten som inte var något annat än kranvatten i giftiga plastflaskor osv. Skrämmande.
  Sedan tänker jag, hm, varför sänder de ett sådant program, vill de få en att dricka kranvatten för att de redan har tillsatt det dåliga fluoret. Det finns ett som är bra också.

  Så jag tar det säkra för det osäkra och renar vattnet. Känner mig tryggare då. För vad som är ännu värre är ju dels gifterna från plasten, men också alla läkemedelsrester. Läste i en tidning att det innehåller även bakterier, parasiter, rotavirus, (vad nu det är) kvicksilver, aluminium (de två sistnämnde lär finnas med i allsköns skit från chemtrailplanen) ja det finns ca 10till av dessa hemskheter minst i vårt klara friska kranvatten. OM man inte vill skaffa renare, så bör man åtminstone koka det eller i alla fall låta det stå i 10 - 15 min innan man dricker det, för att i alla fall få bort kloret. Som ju är farligt för hjärtat bl.a.

  Egentligen går vi nog omkring som giftpinnar, ja jag går kanske omkring som en rund giftpinne. LCHF tar sin lilla tid. :-) Kommer man i närheten av eld så exploderar man väl.

  Vi ska nog börja granska saker och ting väldigt kritiskt och sedan gå efter vad vår intuition säger oss. Eller bara gå efter vår magkänsla.

  För min del blir det i alla fall renat kranvatten....

  Monica

  SvaraRadera
 2. re: Monica
  Har du något tips om var man skaffar renare?
  Är det komplicerat att använda?

  SvaraRadera
 3. Stan!
  Jag har köpt mina renare på detta ställe.

  http://www.ecoop.se/contents/sv/d6.html

  Jag är inget tekniskt geni och jag fick oerhört mycket hjälp från den här snubben. Han är väldigt kunnig. Går visst att ringa också och fråga tror jag.

  Från den sidan går det att klicka sig fram till International Water Tech.

  Jag köpte kanna, sedan en som jag satte till kranen. Kannan testade jag i somras vid en sjö, tog sjövatten och lät det rinna igenom, helt klart och smakade riktigt bra.

  Lycka till.

  Monica

  SvaraRadera