2009-11-12

Ånej, inte bebisarna också...

Nu så, nu är det skarpt läge för våra minsta oclså....

Professor Liliemark, denna man med de mest märkliga uttalanden på sitt samvete, har återigen öppnat munnen och återgett ett par negativa klassiker.

Aftonbladet rapporterar glatt att nu får vi ge även ge Pandemrix till så små barn som bebisar på sex månader. Liliemark, detta stolpskott till språkrör hos Läkemedelsverket, säger:
"– Vi har gjort en klinisk prövning av 51 barn mellan sex månader och tre år och sammanställt data om biverkningsuppgifter. Inga allvarliga biverkningar har framkommit som gör att man bör avstå vaccinering"
Woooow!! så många som 51 barn? Strongt...
Dessa resultat ligger nu till grund för att kunna vaccinera 250 000 barn till, vilket motsvarar 0,0002%.
Fast det är ju sjukt mycket bättre än vad de gravida hade för testresultat att gå på. Där var det 0 tester utförda, men likväl så skall de alla vaccineras...

Liliemark har ju dock sagt en annan sak tidigare, om varför man inte ville vaccinera barn mellan sex månader och tre år (tack AladdinSane för länken):
"– Det vi inte vet riktigt med barn är om det är vanligare att de drabbas av feber som biverkan av vaccinet. Men för barn som redan är sjuka är det en risk vi tycker man kan ta eftersom det är farligare för dem att drabbas av influensan. Men för de små barn som inte tillhör någon riskgrupp blir värderingen annorlunda, säger Jan Liliemark."
Undrar jag hur hans resonemang går om ytterligare två månader? Bara det inte är i stil med "vi trodde inte att det skulle bli så illa" eller "så många dödsfall och missfall räknade vi nte att det skulle bli"...

I Expressen får man läsa:
"– Biverkningarna är i stort sett desamma som för äldre barn, till exempel feber och smärta i armen – vilket visar sig genom att barnen gråter eller inte äter. Men eftersom det här är en liten studie så ser vi inte ovanliga biverkningar, säger Charlotta Bergquist som är klinisk utredare på Läkemedelsverket."
Att de inte ser ovanliga biverkningar, ska man ta det som positivt eller att det är extremt illa?
Jag röstar på det senare...
En otroligt liten studie på väldigt kort tid, får resultat som visar väldigt lite på väldigt kort tid!

Risker med allvarliga biverkningar under ett längre perspektiv på allt från några månader till år syns inte.
Det värsta av allt är att detta är enbart studier efter en av två sprutor á halv dosering...

Det finns ingenting som säger att biverkningarna blir bra mycket värre efter andra sprutan. Hur omöjligt är det att första sprutan klarar den lille av, men den andra blir alldeles för mycket?

Snälla nån, man ska ju faktiskt ge dessa små liv samma dosering som en frisk vuxen antas ta, bara att det portioneras ut på två doser med fyra veckors mellanrum..

Dessutom så är studien på dessa 51 barnen gjorda av tillverkaren, och inte av någon mer oberoende aktör.
Kan vi till 100% lita på att de kört med helt rena metoder och rapporteringar?
Svårt att säga faktiskt, eftersom t.o.m. deras avtal med staten är hemligstämplat, men att det avtalet sägs innefatta ett förbud för staten att gå ut med eventuella biverkningar innan GSK sagt ja...

Ska man tolka Liliemarks uttalande (ifall det är korrekt återgivet såklart) med att "vi" gjort en klinisk prövning att han indirekt menar att han är riktigt insyltad i GSK?
Kanske är han högt upp på deras givarlista i stundande julklappstider...

Nåja, hade vi haft en journalistkår ens värt namnet så hade vi troligen haft den vetskapen redan, och Liliemark hade inte haft möjligheten att vid upprepade tillfällen offentligt fälla sina kommentarer...

1 kommentar:

 1. Fast den verkliga smoking gun-kommentaren kom ju Anders Tegnell på Socialstyrelsen med i SvD som jag läste sen:

  "Har ni tillräckligt med vaccin då?

  – Ja, det här var ju inplanerat från början, svarar Tegnell."


  Då blir man verkligen rädd...de har sina 18 miljoner vaccindoser,ja det visste vi, men hur långt var/är de beredda att gå för "value for money" liksom...vad hade krävts för hemska testresultat för att de INTE skulle trycka sprutorna i bebisar också så som de hade räknat med...det belyser återigen hur konstigt det känns att man skrev på det där pandemiavtalet utan att veta vad det var för vaccin hela befolkningen skulle få.
  /Aladdin igen


  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3790749.svd

  SvaraRadera