2009-11-17

Cocktail av vaccininfo...

Liliemark är, tyvärr, igång igen.

Flera landsting väljer att inte vaccinera spädbarn över sex månader:
"Verksamhetschefen Ingrid Berg anser att det måste utredas bättre hur vaccinet påverkar de minsta barnen. Flera andra landsting, bland andra Västerbotten, resonerar likadant.
– Vaccinet innehåller ägg, men många barn i den åldern har aldrig ätit ägg. Hur ska vi då kunna veta om de är äggallergiker?"

Vad jag tycker, en sund inställning. Särskilt när man ser vad det egentligen handlar om nedan!

Sen kommenterar Jan Liliemark saken:
"Jan Liliemark, som är professor på Läkemedelsverket, tycker att oron är överdriven.
– Det kan eventuellt finnas restprodukter av ägg i vaccinet, därför ska man inte utsätta svåra äggallergiker för det.
– Att därifrån dra slutsatsen att inte vaccinera några spädbarn är att gå alldeles för långt."

Man får ju se detta i ett perspektiv lille Janne...

"Äggallergi är en av de vanligaste födoämnesallergierna i småbarnsåldern."
"8-10 procent av alla barn mellan 0 och 3 år anges ha födoämnesallergi."
"Cirka 2 procent av alla spädbarn utvecklar en övergående allergi mot ägg och komjölk."

Då är nästa steg att kika på hur många barn det handlar om.
Spädbarn är lite svävande, jag trodde det var upp till 18 månader. Men går vi efter Wikipedia så är det tolv månader, så jag kör på det istället...
Sen kikar vi på hur många det finns i Sverige som är under ett år, och SCB har en siffra på att det finns 109 664 personer med ålder noll (nov 2008).
Mao så är blir då 2% av dessa nästan 2 200 barn.

2 200 barn som statistiskt sett är äggallergiker...

Ok, men är äggallergi farligt? Japp, minst sagt...:
"Den första kategorin omfattar vacciner som framställts i befruktade hönsägg (influensavaccin och vaccin mot gula febern). I dessa vacciner kan det finnas rester av hönsproteiner och ovalbumin (äggviteprotein). Sådana vacciner bör inte ges till personer med kraftig äggallergi, eftersom resultatet kan bli en livshotande reaktion. Kraftig äggallergi innebär att personen kan få en anafylaktisk reaktion av att äta mat som innehåller ägg. Även personer med lindrigare äggallergi kan få allergiska symtom av dessa vacciner."

Menar Liliemark att det är en ok risk att utsätta 2 200 barn för ren livsfara???
[Här rättar jag mig själv. Det är såklart 1 100 barn det handlar om, eftersom barn under 6 månader inte (ännu?) skall vaccineras. Ber om ursäkt för tankevurpan....]

Fy fan...
***********************************************

Hufvudstabladet i Finland skriver om en tvååring som avlidit.

Man skriver att trots att barnet vaccinerats så dog det...
"Ett två år gammalt barn dog i svininfluensan i går. Barnet hörde till riskgruppen och hade vaccinerats en vecka tidigare."

Längre ner skriver man:
"Den exakta dödsorsaken är inte känd."

För helvete! Barnet dog i svininfluensan men dödsorsaken är okänd?!?!

Naturligtvis så är det inga spekulationer i att vaccinet kan ha varit orsak/delorsak.

Vart är logiken??

***********************************************
I Norge är man förvånade.
Där liksom här så larmas det i tid och otid om influensans fasliga fasor och följder.
Vi skulle ju se ett samhälle i organisatoriskt kaos när skolorna började och smittan tog fart, eftersom sjukfrånvaron skulle skjuta upp till extrema höjder.

Våra grannar har tydligen det tufft nu:
"Hver syvende nordmann har fått svineinfluensa. Pandemien har truffet oss for fullt. Bare i forrige uke ble 300000 nye smittet, opplyser Folkehelseinstituttet. Overlege Hans Blystad forteller at det aldri i moderne tid har vært så mange nordmenn som er influensasmittet i samme sesong."

Aftenposten, som verkar vara ett media med faktiska journalister, har undersökt detta med sjukfrånvaron.

Telenors informationschef (Telenor har 6 500 antsällda):
"–Sammenlignet med tidligere år ser vi faktisk at sykefraværet er noe lavere i høst. Det kan ha sammenheng med tiltakene, og at befolkningen har vært flinkere for eksempel med håndhygiene"

Norska Posten:
"Informasjonssjef Kjell Rakkenes opplyser at sykefraværet i oktober ikke skiller seg ut. De har sett en økning i antall personer som er hjemme med sykt barn, men antallet er fortsatt lavt."

Förklaringen från myndigheten? Att det är studenter och skolelever som drabbas:
"–Størstedelen av dem som smittes, er under 30 år. Det er en stor andel skoleelever og studenter. Derfor merker kanskje ikke arbeidslivet det like mye. Skolen merker det mest, sier lege Siri Hauge ved Folkehelseinstituttet."

Fast det verkar ju inte stämma riktigt...:
"Tallene for bekreftede tilfeller av svineinfluensa er svært lave i forhold til det antallet nordmenn som egentlig er smittet. Men disse tallene viser likevel at mer enn en tredjedel av dem er mer enn 30 år gamle. Man skulle altså tro at de ikke lenger er studenter."

Fasen, jag kanske skulle bli norsk...?
Bättre media har de onekligen....
********************************************

Idag kom grabben hem med ett papper om flunsan.
Eftersom det nu kommit till hans skola, så har det blivit hysterisk panik. Lärarna kommer ringa föräldrarna direkt om de uppmärksammar att barnet "..får feber, halsont, fryser, får huvudvärk, illamående eller ont i magen".
Med att ringa föräldrarna så menas det i klarspråk att barnet skall skickas hem.

Uppmärksamma gärna nyckelordet "eller" före "ont i magen".
Så om grabben fryser, så ska han hem... Hehe, detta ska bli intressant. Undrar jag hur många av kidsen som kommer använda sig av detta för att få lite extra ledigt....

Men, det värsta är bilden som är med.
Lille Nasse sitter på en flotte. På land står Nalle Puh, Ior, Tigr och de andra. De har munskydd på sig, och petar med en pinne på Nasses flotte så han inte ska komma nära dem!!
Under bilden står det: "Rädslan för svininfluensan ökar.."
Detta skickar de med alla ungar hem! Jag blir tokig på galenskaperna snart, det är ju så bisarrt såm man kräks snart...

**************************************

Som avslutning, några kommentarer från artikeln på Aftonbladet:
"Nabbdjuretperry, 34 år, Idag 09:33
Har en granne här som är lam i högra benet sedan 2 veckor tillbaka. Några timmar efter han fick vaccinet börjadet det. Sedan kan ni undra över varför vaccineringen och ansvariga är anmälda till åklarage för -- http://cmef.eu/pdf/aklagaren.pdf"


"Marita, Idag 10:06
Jan Liliemark borde berätta vad han vet om GSK: s tester av sitt vaccin på spädbarn i Argentina och att minst tolv av dem dött! Att häva ur sig att verksamhetschefen i det här fallet skulle ha en överdriven oro, är direkt oansvarigt och fult!"

"zaras, Idag 12:07 Vaccin till alla hette det, så var det med det. Aldrig mer litar vi på myndigheterna, om vi nu gjort det förut. Ville ha en spruta fick nej o skall nog vara glad för det.Anhöriga har fått o hoppas de klarar sig från framtida men. En av dem hostade ordentligt o hade feber i en vecka minst , ett barn 7 år. Detta är vidrigt. Blev ervjuden vanligt influensavacccin men sa nej för om man kommer till sjukhus jättedålig så bryr de ju sig inte om om det är svininflu, eller vanlig. Blir alltid mycket sjuk av flu. ca över 40 o alltid biverkningar. Får väl ta det då."

"ewowa, 53 år, Idag 14:21 Ja det är konstigt att det inte skrivs om alla biverkningar. Bara i min bekantskapskrets så är det tre som fått känningar. Ett barn fick åka ambulans efter hon fick svårt att andas efter vaccinationen. Två vuxna ligger sedan över två veckor helt utslagna. Känner fler som har haft svininfluensan och samtliga har varit på benen efter två dagar.Verkar gått hysteri i att vaccinera sig och det verkar som om "några" tjänar stora pengar på detta."

"Jimmy Wetterberg, Idag 15:28 När WHO sänker definitionen på pandemi till att innebära förkylning, ger patent på vaccinet innan det bryter ut, när vaccinet tas fram på några veckor, hastas igenom kontroller pga den nydefinerade pandemiföreskriftelserna, och företagen får ansvarsimmunitet, när produktresumen beskriver att inga tester gjorts på gravida och barn, att vaccinet innehåller minst 2 förbjudna substanser (skvalen, kvicksilver) och 2 klassade miljögifter (kristallvatten, formaldehyd), att vaccinet är minst dubbelt så dyrt som andra vaccin och att man först fick bestämma själv om man ville betala 130kr för det, nu är det "gratis" dvs alla har betalat för dem 18milj doserna. Att media skriver domedagsrubriker medans sjukvårdsupplysningen kallar detta en MILD influensa, att man skriver att barn drabbas värst då äldre redan har ett 33% skydd och att yngre har LÄGST dödlighet även fast dem blir sjuka oftare är ren omvändning av ord! När alla sk. experter säger att allt är 100%igt, vaccinets skydd, inga biverkningar, osv. för detta otestade vaccin. Om det inte luktar bränt lång väg när man vet allt detta när ska man då stanna upp och fundera?"

"Jimmy Wetterberg, Idag 16:34 "So far, the 4500 deaths from 2009 H1N1 influenza are approximately 2% of the 250,000 or more deaths seen worldwide from seasonal influenza each year." - New england journal of medicine 12 november. 2/3 av dem som dör av svinis har underligande sjukdomar och 50% är överviktiga eller kraftigt överviktiga. Är du inget av detta så är du 99.9999% säker på att du inte kommer dö utan din kropp får sig sin naturliga förstärkta immunförsvar och du ska va långt borta ifrån detta otestade vaccin."

2 kommentarer:

 1. Håller med Jimmy 15.28 här ovanför. Om man inte inför den här långa raden av konstigheter ska stanna upp och fundera, när ska man då göra det.
  Det är nog svårt att inse vidden av detta, det gamla samhället måste vara slut i och med det här. Efter att medier och myndigheter så här brutalt har svikit, lurat svenska folket hur ska man nånsin kunna återfå något som helst förtroende. Hur ska man kunna backa?
  När man drivit en lögn så här långt, är enda vägen då framåt mot ännu större lögner? Vi som trodde att vi hade ett samhälle med en viss moralisk lägstanivå, att man inte kunde bete sig hur som helst. Läxan måste vara att aldrig tro att man kan slippa undan att ta ansvar själv, aldrig blint lita på överheten.

  SvaraRadera
 2. Ovanligt bra post idag här på bloggen! Bra att gräva lite i grannländerna. Vet Jyllands-Posten har många artiklar med...dock suger jag på danska.

  En jobbarkompis treåriga barn spydde ner hela bilen på hemvägen från vaccinationen och hade sedan 40-graders feber i flera dagar...bra reklam för Pandemrix.

  Jimmys kommentar var bra med...just att pandemiskalan ändrades måste fram i medialjuset nu! All kraft på det! Inga tidningar tar i den, kanske eftersom den är omöjlig att "debunka" (inga lättköpta argument alá tonfisksmörgåsar och kvicksilver). Den här länken är ju enormt bra att använda sig av...

  http://svtplay.se/v/1632479/kritik_mot_influensalarm


  ...när man kommentrar saker eller hör av sig till journalister (skickar man samma klipp men från YouTube får man direkt höra..."YouTube är ingen seriös källa...bla bla bla", ganska komiskt.

  Jag vet inte exakt vilka papper Tom Jefferson står och läser ifrån (någon som vet?) men svart på vitt kan ju alla journalister se en förändring här:

  http://www.who.int/csr/disease/influenza/pandemic/en/

  "Pandemics can be either mild or severe in the illness and death they cause"

  och sen slå in det i www.archive.org och läser där från 2008-versionen av sidan:

  "simultaneous epidemics worldwide with enormous numbers of deaths and illness"

  Kära blogginnehavare, vill du bli riktigt rädd för dålig och naiv journalistik så skall du plocka upp senaste numret av Fokus och bläddra fram till en DDR-liknande hyllningsartikel till massvaccineringen helt utan nyans och som påstår att denna vaccination var ett klokt "beslut" taget i sommras...de har helt missat debatten om pandemiavtalet!

  Jaja. Är du på ett bibliotek, se om du kan få tag på Göteborgs-Posten från 11 november - där finns en artikel som inte finns på deras hemsida. Ber om ursäkt att min bloggkommentar redan är lång, men jag har rast nu på jobbet så jag hinner skriva av lite i artikeln åt dig om du inte skulle hitta den själv...underrubriken var "Uppgifter om allergibarn och vaccin var fel"

  "En viss dramatik föregick starten av skolvaccinationerna i Göteborg. Exakt hur allt gick till är inte solklart"..."I mejl, som på omvägar damp ned inom skolhälsovården i torsdags eller fredags, vidarbefodrades information som tillskrevs Karin Rignér, chefläkare i Primärvården. Det står "Det har visat sig att allvarliga vaccinationsreaktioner inträffat hos personer som är multiallergiska, gäller både barn och vuxna"..."Brevet hade hunnit skrämma upp anställda såväl inom primärvården som inom skolhälsovården"...I den vevan uppmäksammades Karin Rignér på att det som var avsett som ett internt meddelande till personal inom primärvården spritts vidare till andra förvaltningar. Karin Rignér blev klar över att hon missuppfattat informationen som hon fått vid ett möte under veckan. Det var den felaktiga informationen som sedan "läckt ut" och förorsakat en hel del bekymmer"..."Om det var ett möte med pandemiplaneringsgruppen eller inte minns hon inte, när GP frågar. I gruppen där den aktuella frågan ventileras sitter hon som representant för för primärvården. Skolhälsovården har ingen egen representant"

  Okej, är det bara som uppfattar detta som ett desperat whitewash? Och plötsligt minns Karin Rignér ingenting, det klassiska Uppdrag Granskning-syndromet...vad vet man mer i pandemiplaneringsgruppen som inte ska spridas neråt?

  SvaraRadera