2009-11-06

Ingen verkar undkomma Pandemrix..

Jaha, då var det dags..
Inte ens våra små barn ska komma undan Pandemrix längre.

Expressen skriver om att efter studier så utvärderar Läkemedelsverket att tillåta vaccinering av småbarn från sex månader också.
Den evige vaccinförespråkaren och troligen inkompetente (alt gravt felciterade) Jan Liliemark säger:
"- Med reservation för att det är väldigt få patienter som man har data ifrån ser det bra ut i så måtto att man inte sett mycket biverkningar, säger professor Jan Liliemark vid läkemedelsverket."
Kan ju bero på att studien baseras på så lite som 200 barn. Att studien det skett i Spanien är väl tveksamt om det har någon betydelse, om nu inte klimatet i sig har en inverkan.

Är det Expressen som är ute å snedseglar, eller har myndigheterna skarvat ordentligt gällande antalet vaccinerade personer?:
"Över 150 000 personer runt om i Europa har fått influensavaccinet Pandemrix."
Sett siffran att en miljon svenskar ska blivit besprutade redan, så det lutar åt att det antingen är ett par nollor som missats i artikeln (korrekturläsning är väl inget man prioriterar)..

Sen, en liten brasklapp:
"Men hur vaccinet hjälper är inte riktigt klarlagt."
Ehh... Men ändå så måste alla, nästan utan undantag, villigt kliva in på närmaste vårdcentral och bönande be om en spruta eller två?

Även SVT tar upp detta.

Aftonbladet refererar till SVD:
"Men nu visar de första resultaten från en vaccinstudie på 50-talet barn i denna åldersgrupp att biverkningsrisken inte är högre än i andra grupper, skriver Svenska Dagbladet."
Jaha..är det 200 barn eller ett 50-tal??

"Barnen kommer att vaccineras med en halv dos, och får ta två sprutor. "
Mao, en bebis på 6 kg får totalt samma dos som 100 kg HCA...
Finns det t.ex. mediciner som har denna "godtyckliga" dosering?

Som jag tagit upp förut, så blir ett eventuellt skydd från vaccinet verksamt i 9-12 månader.
Därefter är det dags för ny runda med samma dosering, om nu hotbilden från Nya influensan finns kvar.
Hur är studierna efter att barnen fått fyra doser (två vuxendoser) inom ett år?
Vad jag finner så existerar inga sådana studier på Pandemrix.
Blir det en större risk för biverkningar ju oftare och tätare man "retar" kroppen med vaccinet och dess innehåll av kvicksilver, skvalen, polysorbat 80 och avdödat virus?

Förresten, kan någon förklara varför det kan bli ok med att ge vaccin från sex månaders ålder samt utsätta foster hos gravida med det, men inte de som är mellan nyfödda och upp till just sex månaders ålder?
Är det riskerna som anses för farliga för dessa små liv, hur kan man då anse att det är ok att utsätta foster som verkligen är under sin utvecklingsfas för detta?
Får det inte att gå ihop riktigt...

Jo just det...
Igår gick en kollega och fick sin spruta. Idag är han sjukskriven.
Tillfälligheter, slumpen eller vaccinsjuk? Tja, beror på vem man frågar tror jag...

7 kommentarer:

 1. The Polish Health Minister Eva Kopacz today told Parliament during a heated debate on the swine flu vaccination that she, as a qualified family doctor with more than 20 year of experience, will not authorise the use of untested vaccines on millions of people in Poland when there is inadequate information about the safety of the jabs.

  She said the secret contract that the Polish government was supposed to sign with pharmaceutical companies had more than 20 clauses which are against the law.

  Kopacz noted that governments in Western Europe had signed secret agreements with pharmaceutical companies, but suggested that the prosperity of the people of Poland was more important to her than the profits of Big Pharma.

  källa

  SvaraRadera
 2. Hej, jag är samma kommentator som igår skrev om artikeln i Expressen, vill uppmärksamma dig på att den var från 23 oktober, uppmärksammades knappt alls då. Där nämndes 200 spanska barn i en studie. I de artiklar som kommit överallt idag verkar en annan studie nämnas? Blir det bättre...nej...nu är det bara "50-talet barn i denna åldersgrupp"
  Hallå, det räcker med gymnasiematte för att inse att det är helt meningslösa uppgifter, särskilt i läkemedelssammanhang och särskilt i läkemedelssammanhang på bebisar då ämnen ställs in på mängd per kilo kroppsvikt...varje chansning på bebisar med mängden blir mycket riskfylld. /Josh

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3758507.svd

  SvaraRadera
 3. Sorry, såg nu att du sett att både 50-tal och 200 förekom...farligt att snabbläsa bloggen på lunchrasten på jobbet. /Josh

  SvaraRadera
 4. Jag väntade bara på detta, men det är sorgligt att nu även de minsta barnen måste injiceras och få ett livslångt lidande (så långt deras liv nu blir). Tilltaget stämmer överens med myndigheternas egen förvridna logik; "vaccinet är säkert för vuxna och följaktligen även säkert för barn." Gråtande och hysteriska barn på bussar och tåg är väl de flesta bekanta med, nu får vi bereda oss på än mer hjärtskärande scener. Detta är inget annat än en mardröm, men många svenskar börjar trots allt vakna ur dvalan och så smått misstänka att allt inte står rätt till med vaccinationsprogrammet.

  SvaraRadera
 5. Jag har just fått tips om en helt färsk blogg med liknande inriktning. Han har skrivit om en helt ny vinkling på svininfluensan, kanske lite för konspiratorisk men värd att läsa och bedöma själv. http://stifinneren.blogg.se/

  SvaraRadera