2009-11-24

Vaccinavtalet, värre än befarat!

I Tyskland har tidningen Bild fått fram uppgifter angående det pandemivaccinavtal den tyska staten redan 2007 tecknade med GlaxoSmithKline.

Vi får reda på att varje dos kostar 7 euro, varav "booster komponenterna" (dvs adjuvansen skvalen) går loss på 6 euro. Vaccinet i sig kostar alltså bara 1 euro.
Priset stämmer överens med det jag läst att staten här betalar 65:- per dos.

För Tyskland innebär avtalet att de binder sig att köpa vaccin i en mängd som motsvarar halva befolkningen, alltså 41 miljoner doser (befolkning på 82 miljoner).
I rena pengar är det 287 miljoner euro, eller väldigt nära 3 miljarder SKR.

Leveranstid, en grej som vid en pandemi är otroligt viktigt för att kunna stävja/stoppa den pandemi man köper vaccinet för.. Här är det väl tuffa krav på GSK antar jag?
"It is agreed upon that “an obligation does not exist on the part of GSK to supply the theoretically-calculated weekly supply of the pandemic vaccine within a certain timeframe"
Tja, det verkar som att GSK inte har det minsta krav att leverera något under en bestämd tid över huvud taget...
Vilka extrema idioter kan ens flyktigt överväga att godkänna ett sånt avtal, och dessutom betala för det??

Vidare så står det enligt Bild, gällande biverkningar:
“The states hold GSK... free of any claim for damages by third parties, losses or financial costs, or any legal actions incurred.”
I klartext, GSK går fria och staten får ta smällen om det sker några allvarliga biverkningar..

Sen är det detta med sekretessen och hemlighetsmakeriet:
“The parties commit themselves to treat all information which is exchanged in the frame of this contract as confidential.”
Där ser man, parterna skall se all information som yttras i avtalet som konfidentiellt...

Giltighetstiden då?
"The contract... ends with its carrying out in the first case of a pandemic or by Dec 31, 2012 if no acute case has been present.”
Det var ju en liten tröst iaf, att det räcker med bara en pandemi och sedan gäller inte avtalet längre. Sen att den där första pandemin måste sas ta slut också, innan avtalet slutar gälla...
*************************************

Så, vad har vi här nu då?
Här förutsätter jag att det tyska avtalet och det svenska är lika i sin uppbyggnad:
- Ett avtal tecknas 2007 som förbinder Sverige att köpa vaccin av GSK, till ett fast pris per dos av 7 euro.
- Redan 2007 visste de tydligen att det krävs en svindyr boost, adjuvant.
- I November 2007 så "vet" GSK/Sverige att de i händelse av en pandemi så måste Sverige ha 18 miljoner doser, alltså två stick per capita.
- Sverige går med på att, förutom att förbinda sig att shoppa vaccin för 1,3 miljarder, ge GSK i stort sett hur lång tid på sig som helst för att leverera ett vaccin.
- Avtalet, skrivet som ni nu vet redan 2007, flyttar ansvaret för allvarliga biverkningar från leverantören till beställaren.
- Detta avtal, som gäller tom 2012-12-31 alternativt när den första pandemin som inträffar sas tagit slut...

Ärligt talat, detta är inget avtal som en enda frisk, sansad eller normal människa eller stat någonsin skulle gå med på.
Jag får mer känslan av att det handlar om en global utpressning eller liknande.

Men nu vet vi varför locket ligger på gällande biverkningarna.
GSK kan mycket väl, mtp hur det lilla vi här ser, ha en klausul som gör att Sverige måste betala extrema summor om de bryter avtalet.
Rykten gör ju gällande att alla biverkningar skall godkännas av GSK innan ett offentliggörande, och vi har ju klausulen om att avtalet är konfidentiellt.

Enligt NE så är konfidentiell "som endast bör meddelas i förtroende inom en sluten grupp (och alltså är hemlig för utomstående)."
De utomstående, det är alla vi som ska ta detta vaccin vi alla betalar för...

Detta är fanimig inte klokt....

9 kommentarer:

 1. Vaccin tillverkaren vet att vaccinet inte gör någon som hellst nytta! Därför kan de inte skicka ut alla doser på en gång till De svenska köande offren. Det skulle märkas för fort att de vaccinerade blir sjuka, fler biverkningar skulle komma i dagen! Folk blir sjuka och dör i mängder, är hemma från arbeten och skolor. Därför portioneras doserna ut i små potter som 200 tusen en vecka och 500 tusen doser nästa sedan uppehåll i en vecka osv.
  Den nya smittkällan "vaccinet" måste också se ut att "läcka ut" naturligt med några offer varje vecka. Inte alla på en gång?!
  En intressant artikel från bloggen Vaccinationsfaran finns att läsa här http://vaccinationsfaran.se/
  Om att svininfluensan har muterat och att vaccineringarna drog igång svininfluensan på allvar!

  SvaraRadera
 2. Den fråga man kan ställa sig är ju den som någon skrev i en kommentar:
  "Varför förändrades definitionen för Pandemi nivå 6 av WHO i våras? Ifall det var en paragraf i vårt avtal med GSK att vaccinen måste köpas ifall Pandemi nivå 6 utlyses, varför omförhandlades inte kontraktet när definitionen för en av de viktigaste detaljerna i kontraktet förändrades. Förutsättningarna för avtalet förändrades på den viktigaste punkten."

  När man skrev på avtalet 2007 trodde man väl att det skulle träda i kraft om en allvarlig smitta med hög dödlighet blev allmänt spridd över jorden. Men sen ändrar WHO, som väl inte direkt står oberoende från läkemedelsbolagen, definitionen för när det skulle träda i kraft till att passa in under i stort sett normala förhållanden! För det kommer väl en ny influensa varje år.

  Att i stort sett hela kostnaden för vaccinet är för skvalenet! Detta som är förbjudet att använda i USA. Man säger att det används, som en förstärkare, därför att man inte har vaccinmaterial så att det räcker när enorma mängder ska produceras. För det första fanns det inget nödläge som motiverade en forcerad massvaccinering, dessutom menar en tysk läkare att skvalenet (adjuvanten) inte behövs av den anledning man säger:
  "There is sufficient vaccine without adjuvants in the whole world," he said. http://bit.ly/5JEQnh

  SvaraRadera
 3. Ja...angående kontraktet...jag gillar den här från dagens frågestund med en överläkare:


  "Johan säger: Hejsan. Min fråga är: Alla läkare säger att vaccinet är ofarligt, men varför vill tillverkarna att alla länder ska skriva kontrakt på att dom inte har något ansvar för vad som kan hända i framtiden för alla som tar vaccinet? är inte det like misstänkt?
  Gudrun Lindh säger: I alla kontrakt ingår friskrivningsklausuler. Tyvärr kan jag inte kommentera mer specifikt"


  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6194221.ab


  Tyvärr Gudrun...tyvärr...varför Gudrun? /Josh

  SvaraRadera
 4. Jag ser i din blogroll att du är intresserad av att syna klimatbluffen. Därför är det något överraskande att du inte tagit upp Climategate. Svensk gammelmedia försöker mörka skandalen, där ledande klimatforskare avslöjats med att under 1,5 decennium manipulera "forskningen" - och nyheten har breakat i utländsk media. TV, tidningar m fl som investerat så hårt i "klimathotet" kommer snart att tvingas krypa till korset.
  Kolla gärna in:
  http://www.theclimatescam.se
  http://www.wattsupwiththat.com
  http://camirror.wordpress.com
  http://bishophill.squarespace.com/blog/2009/11/23/still-finding-cru-issues.html

  --Ahrvid

  SvaraRadera
 5. i tandem;

  Statlig upphandlingsavtal (SvD pdf’ad) i det dolda är illa, men i det öppna ännu värre?

  forts »»

  SvaraRadera
 6. Kjell: Ser man på den senaste skrämselpropagandan, så verkar det som att den muterat och orsakat dödsfall.. Nu är frågan, skyddar Pandemrix m.fl. mot denna muterade variant? Om inte, är det ny massvaccination på g? Blir det ett tvång?...

  Stan: Som insatt i avtalsskrivande, så kan jag garantera dig att en sådan stor förändring hade gjort ett normalt avtal ogiltigt.

  Josh: Lilla Gudrun gör det lätt för sig. Sådana klausuler gäller betydligt mindre saker, och lägger inte skulden på den andra parten per automatik.

  oscar: Den hade jag missat tyvärr..
  Att hemligstämpla ett sådant avtal visar bara att Staten antingen gått på en fet mina, eller att de inte haft ett val utan bara lyder order "uppifrån"..

  Ahrvid: Det stämmer, jag är kritisk även gällande det sk klimathotet. Jag har funderat om jag ska ta upp det, men det har dels kommit upp mycket angående vaccinet/flunsan och vi är färre som skriver om det än klimatet. Sen finns det redan många andra aktörer bevakar detta, som är större än mig..
  Det är många färre som nu tar upp en annan sida än den officiella ang vaccinet t.ex.

  Dock ett stort tack för länkarna, ska kolla in dom sen (när en grinig unge lånat klart datorn..:)..)

  SvaraRadera
 7. http://archives.cbc.ca/health/disease/topics/1965-12706/

  It's the question disease experts have been asking for decades: how did the Spanish flu kill so many, so fast – especially the young and healthy? After years of searching, a U.S. Army pathologist has isolated the first known sample of the notorious 1918 virus – in the lung tissue of a soldier killed during the First World War. In this clip, CBC Radio's Michael Enright discusses the implications of the landmark discovery and its significance for future research.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Kolla Svenskan idag... :) "WHO's hemliga spel om massvaccineringen"

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3866171.svd
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3866173.svd
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_3866223.svd?service=graphic

  Känns hoppfullt!

  SvaraRadera