2009-11-13

Sansat och hysteriskt om Nya influensan..

Man blir nästan tom på ord när man läser hur en mamma i Karlstad resonerar gällande Nya influensan:
"Oron för svininfluensan växer hos föräldrarna. När Maria Sundin på Norrstrand i Karlstad förstod att smitta konstaterats hos små barn i närområdet vågade hon inte låta dottern Hilda gå till förskolan.
– Jag känner mig orolig, säger Maria Sundin. En åttaårig flicka i Finland har gått bort. Det är allvar. Det här är ingen vanlig influensa."

Undrar hur Maria resonerar när det gäller att ha med barnen i bilen. Eller med alla farliga saker i hemmet. Å en hel massa andra liknelser som var å en är hundrafalt farligare än en flunsa...

"Maria Sundin häpnar inför arrogansen hon upplever hos människor, som menar att de inte behöver vaccinera sig när alla andra gör det, för då är ju också de skyddade.
– Så får man bara inte tänka i en stund som denna. Alla måste dra sitt strå till stacken och vaccinera sig. För barnens skull, och för alla andra i ens omgivning!"

Jo, jag häpnar också. Fast av en helt annan anledning...

"– Därför var det inget svårt beslut att hålla Hilda hemma. Man är ju rädd om barnen, och de känns förstås bräckligare ju mindre de är, säger hon med en blick på Edvin.

Båda barnen är för små för att få vaccin enligt de regler som gällde fram tills i går eftermiddag. Enligt de nya rekommendationerna från Socialstyrelsen och Läkemedelsverket sänks nu åldersgränsen för vaccin mot svininfluensan från tre år till sex månader."

Edvin är fem månader, men Maria skulle ändå tydligen vilja vaccinera lillen.
Trots att hon själv säger att känns bräckligare ju mindre de är, så vill hon ge dom allt det negativa en Pandemrixcocktail faktiskt innehåller.
Men jag tror ärligt att hon inte har den blekaste aning om vad som ingår....

Sen finns det de som verkligen skrämts upp, så till den grad att de stjäl vaccin!

Mer glädjande är det att läsa hur folk resonerar i Schweiz, det där landet som professor Liliemark anser har en "formalistisk" läkemedelsmyndighet. Ja, vilket jäkla sätt av dessa Schweizare att tycka att det är viktigt att se vad tester och undersökningar säger innan man vaccinerar. Så himla urfånigt och dumt liksom...

"Schweizarna tar lätt på hotet - trots att WHO regelbundet går ut med varningar, och landet är centrum för vaccintillverkaren Novartis.
Inga uppskrämda debatter pågår, få föräldrar oroar sig för sina skolbarn och många gravida tar det hela med ro."


"Smittspridningen har exploderat den senaste veckan, och Schweiz har nu omkring bekräftade 2000 fall. Hittills har inga dödsfall skett, vilket hälsovårdsmyndigheterna beskriver som "ganska otroligt"."
Det verkar vara väldigt stora skillnader geografiskt på hur många av smittade som dör.
Vad beror det på? Vilka skillnader är det på de olika länderna i övrigt?
Är det något man öht tittar på?

8 kommentarer:

 1. Den stora skeptism som finns i Schweits mot vacciner över huvud taget en mycket sund inställning. Vad jag kommer i håg från tidigare studier så ligger vaccinationsfrekvensen bland de lägsta i världen. Misstankar att läkemedelsbolagen "bara" är ute efter profit är stor.
  Schweitsarna är bland de friskaste i världen, med sunda och nyttiga matvanor och därför starka immunförsvar!
  Andelen döda i influensor kommer vara lågt så länge de tränar sitt naturliga försvar!

  SvaraRadera
 2. Den studie som Jan Liljemark baserade sitt beslut att även vaccinera barn under 3 år kommer från en studie på 51 barn i Spanien. 51 barn! Och hur fort gick den? Snabbstudie. Hur kan man veta något efter så kort tid. Ingenting. Sverige har sjuka och fega företrädare.

  SvaraRadera
 3. Ja, mycket okloka!
  En studie på 51 barn visar verkligen ingenting! Om det finns alvarliga biverkningar hos 1/100, skulle detta mycket väl kunna gå en sådan studie obemärkt förbi. Denna vaccinationshistoria är en stor tragedi för mänskligheten. Vi har inte sett resultatet än, men det kommer. Sedan är den uppkomna debatten om "vakna" mycket olycklig. Som vanligt pratar man OM fenomenet och inte VAD det handlar om. De som läst på om vacciner är okritiska och "nätskrämda". Det är rent fördomsfullt. Om "Vakenrörelsen" bestod av en "ras" skulle de uttalanden som gjorts på sista tiden vara åtalbara./ Mihra

  SvaraRadera
 4. Det är ett fruktansvärt brott medierna har begått, och begår. Den här mamman har hjärntvättats att tro att influensan är farlig, den är troligen mildare än den vanliga årliga, och åttaåringen från Finland var väl astmasjuk. Det är ju naturligtvis tragiskt ändå, men i genomsnitt 3 personer dör varje dag i Sverige till följd av influensa så det är inget unikt. Hon borde hellre sagt, "jag är orolig, det här är inget vanligt vaccin". Minst 8 personer som vaccinerats har dött inom några dagar efteråt. Det man behandlar med dödar fler än det man behandlar mot!

  SvaraRadera
 5. Hej konspirationsteoretiske bloggare. Skulle du kunna ta bort länken till min blogg "En Kättares notiser"?

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 6. Magnus: Varför? För att jag är en sån där som inte tror på Al Gore, IPCC? Det är ju det mest konspiratoriska jag kan tänka mig det gäller, för om det inte är som de säger så måste ju alla överallt konspirera för att det ska fortsätta framstå som en sanning. Fast det är en lögn. Eller?
  Kanske kan det vara att jag bevisat att media inte är ärliga, schyssta eller kör med öppna kort?
  Möjligen handlar det den gamla käpphästen 9/11...
  Eller maten, att kolhydrater är kasst trots att SLV säger tvärtom?
  In gene hälsa konspirerar med mig, men de 23 kg jag tappat bort är kanske lessna..
  Bara nyfiken på varför man inte får komma till dig från mig...

  SvaraRadera
 7. Kjell: Det skulle inte vara alls konstigt om en sådan sak som kosten har en bidragande orsak, utan att jag vet egentligen något om hur de har det.
  Naturlig mat ger ett extremt gott skydd för det absoluta flertalet, men här tror många att det fortfarande innefattar bröd, margarin och pasta. Tyvärr..

  Helena: Enbart detta borde få varenda morsa å farsa att rygga tillbaka en massa. Man har inte ett enda svar efter en så klen studie, och absolut inte hur det är om månader/år..
  Sen är det väl enbart en av två doser det handlar om, ifall jag fattat det korrekt...

  Mihra: Precis, det är så extremt klent så man blir mörkrädd. Undrar varför man tog så få egentligen. Och varför Spanien?
  Att vakendebatten fått lite luft är trots allt positivt. Att en massa inte ser igenom allt mumbojumbo om mycket är väl inget att vara förvånad över. Jag ser det istället som så att de nyfikna och som inte har tagit på sig skygglappar och öronskydd helt säkerligen ser igenom det uppenbara i att man vill förminska allting som man pratar om. Trots att man har bevis så är det ju fel liksom...
  Så, jag tror att det blir fler som känner att de inte är ansamna, och de som inte vill begripa hur eländigt det är och kommer bli, de blir ju varse ändå. Kanske förr än senare..

  Stan: Hon är ett praktexempel på fulländad framgång för propagandan. Sen kan det vara så illa att vaccinet orsakat 16 personers död flunsan som tillräknas åtta personer.
  Om man nu använder samma argument/tankesätt på de båda möjligheterna.
  Å det skall vi väl göra?

  SvaraRadera