2008-02-28

Naturligt eller onaturligt??Visar dessa filmer på en naturlig kollaps, eller en naturlig reaktion vid en sprängning?

5 kommentarer:

 1. blixtflasharna i den första videon beror ju förstås på att någon blinkar med belysningen...eller tar ett foto just då...

  ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle också vilja poängtera att man i den övre filmen mycket tydligt ser hur en stor bit av byggnaden tippar åt sidan för att sedan försvinna i röken. En orsak som annars brukar nämnas för den snabba kollapsen är ju att den övre delen av byggnaden (i båda fallen)fungerade som en pådrivande vikt. Men denna del tippar alltså åt sidan och skulle ha fortsatt att göra detta samt falla till marken om den inte först mystiskt hade upplösts i rök och pulvriserad betong. Det fanns alltså inte någon stor vikt som skulle ha kunnat driva på kollapsen. Denna skulle då i någon mån ha avstannat, om än bara tillfälligt, för att begrunda de fysiska lagar som gällde innan Bush klottrade dit ett "signing statement" under dom...

  och ja - jag ser blixtarna...

  SvaraRadera
 3. Lars: det finns de som säger att det är solen som reflekteras i fallande fönster... Men det är jag mycket tveksam till. Ser inte alls ut som en sådan reflektion, sen är det alldeles för få..

  Peter: Bush är duktig på mycket tydligen..:) Det skulle vara så otroligt intressant att se de officiella sagorna förklaras genom försök i mindre skalor. Fullskala är väl om inte omöjligt, så i alla fall sanslöst dyrt.
  Tippningen är en av de saker som så uppenbart visar att det omöjligen kan vara naturligt. Kan sträcka mig till att det möjligen kunde ha orsakat en stor förödelse åt det håll åt vilket tippningen sker, men aldrig att det kunde ha orsakat något åt andra hållet. Omöjligt...Kraften på den sidan försvinner ju nästan helt...

  SvaraRadera
 4. Om kombinationen bränder + assymetrisk strukturell skada verkligen kan totalförstöra hus så har rivningsbranschen onekligen hittat ett nytt och billigt sätt att demolera kåkar. Där skulle man ju verkligen kunna göra experiment :-)

  ljusblixtar rapporterades av ögonvittnen vilket New York Times har dokumenterat. Nu hittar jag inte direktlänken till denna sida (jag har sett den), men här är en artikel som Griffin har skrivit:

  http://www.911truth.org/article.php?story=20060118104223192

  Vet inte vart filmklippet kommer ifrån. man kan ju mixtra lite hur som helst om man vill...

  SvaraRadera
 5. Har för mig att jag oxå sett den artikeln...
  Hur är det med alla "originalfilmerna" från alla nyhetsbolagen, är det så att dom är omöjliga att få fatt på? Har för mig att jag läst det med :), och att det egentligen är därmed omöjligt att kunna garantera äktheten i någon film..

  SvaraRadera