2008-02-04

Finn Fem Fel

Uppdaterat: 4/2. Svar från Expressen....Se nedan.
Någon mer än jag som ser de fem felen...:):)
Sen ska man även se vad som saknas, vilket som nu är medias standard.
Ron Paul finns inte med på bilden... Denna är "lånad" från Expressen, som inte är olik sin tvillingblaska Aftonbladet.
Kolla denna sida som är publicerad 3/2 på expressen.se.... Här är kandidaterna står det, men Gunnar Johansson som jag antar är en form av reporter eller så, har inte ens med Ron Paul!
Mejl skickat till denne Gunnar, svar förväntas dock ej....

Man må tycka vad man vill om Ron Paul, och även att det är ett j-a tjatande om honom både här och på andra bloggar.
Men, även om du är en en inbiten Ron-hatare, så måste man reflektera över det faktum att han vägras få publicitet, eller som ovan att man bara skiter i att ta med honom. Dett sker inte bara i svensk media, utan även i USA...
I senaste valet i Maine, så klådde han Huckabee så in i vassen. Tidigare har han kommit mycket bättre än den hemske Giuliani (som äntligen gett upp).

Han är den utav dessa sex som är kvar som har en annorlunda politik. Hos de andra handlar det inte när man ska sluta kriget i Irak, utan om man ska det. McCain ser att det kan hålla på i 100 år till, Romney vill/kan/får inte ge en tidsplan för att ge sig därifrån. Ron säger att man ska därifrån snabbast möjligt, och att man aldrig skulle ha invaderat från första början...
Det är inga stora skillnader dessa elitister emellan, om man jämför dom med Ron..

Men varför är media HÄR så sjukt styrda i sin rapportering? Vad kan jag, eller du, göra för skada genom att få vetskap om Ron´s politik månntro?
Svaret är relativt enkelt, tror jag....
Den politik han vill genomföra i USA, går att till viss del genomföra även här.
Jag tänker då framförallt på bankernas möjlighet att kunna göra pengar av absolut ingenting. Om alla fick reda på sanningen hur bankerna kan trolla fram pengar, så skulle en å annan bli heligt förbannad. Jag är det i alla fall... Lurad är bara förnamnet på hur man känner sig.
Varför är detta inte redan synat i sömmarna av media?
För mig, är det bara en i raden av "bevis" att media inte är till för den lilla människan. Det är elitens, bankernas, redskap till att påverka vår kunskap...
Har man kontroll över mediaapparaten, så har du kontroll över folket.

Funnes det en ärlighet inom MSM (Main Stream Media), så skulle man redan ha rapporterat USA-valet på ett korrekt och objektivt sätt, men man hade för länge sedan visat upp det vidriga banksystem som vi har idag....
Tipsar om filmen Money as Debt, som du finner här: Del 1, del 2, del 3, del 4 och del 5.


"I Sverige har penningmängden, M3 gått från 66 miljarder kronor 1965 till 285 miljarder 1980, till 929 miljarder i augusti i år [2000, min anm]. Och alla pengar i cirkulation har sitt ursprung i banklån. Allt är skuld."
Ett stycke ur skriften Pengar som du kan ladda ner här för del 1, del två här, trean här och den fjärde delen här.
(Detta fann jag på Lars Östermans blogg, vilken även tar upp detta fenomen i flera inlägg.)

Om DU länkar dessa filmer/dokument gällande bankerna vidare till EN ENDA person till, så hjälps vi åt att sätta lampan på problemet fortare....

Uppdaterat:
Skickade ett mejl till artikelförfattaren, Gunnar Johansson. Det löd som följer:
"Hej.
Jag har en snabb fråga.
I din artikel "Här är kandidaterna" som publicerades 3/2, så har du inte ens med Ron Paul.

Varför?

Mvh
------"

Svaret som kom överraskande fort var....:

"Hmmm, jag vet att han har entusiastiska lobbare...men nånstans måste jag dra gränsen...har är så långt efter alla andra...Gunnar"

Så jag skickade ett svar tillbaka, lite mer tillspetsat:

"Hej..
Tack för det snabba svaret.
Må vara sant att han ligger sist, men att dra gränsen till att sudda bort helt är väl att ta i?
Han vann över Huckabee senast, och vann flera gånger över Giuliani.
Giuliani som för några månader sedan var den främsta favoriten...

Det är väl ändå inte upp till journalistkåren att bestämma om en kandidat är värd att rapportera om eller ej?
Så länge man är kvar i racet, så är väl en rättvis och objektiv rapportering av samtliga kandidater mest lämplig?

Kommer ni ha samma inställning i nästa svenska val, så lär inte V, MP, SD, FP m.fl. få många rader i pressen.
Hur skulle reaktionerna bli då?

Mvh
--------"

Där står vi nu. Är trenden densamma för Gunnar som för de andra journalister man försökt få svar från, så kommer det sällan eller aldrig ett andra svar. Särskilt om man är kritisk...:)
Men, men, han kanske överraskar mig positivt. Återkommer i så fall...

2 kommentarer:

 1. Jag blir nästan tårögd av att fler o fler äntligen fattat att detta är den fruktansvärda verklighet som råder. Var motit i början när man nästan ensam försökte förmedla det som du gör nu. Är ju ett lite lustigt fenomen, för om jag själv tar upp det du gör, så går det inte hem, men om jag länkar det du/+ andra skriver, då köper folk det lättare. Ja-ja, bara dom fattar o vaknar så får man va nöjd.

  SvaraRadera
 2. Tack...

  Så är människan tyvärr formad att fungera. Det finns alldeles för många exempel där ett osant meddelande får stå som sant om det är nog många som ljuger...
  Gör "dom" sedan sitt yttersta för att även dölja den verkliga sanningen, ja inte tusan blir det lättare att "se igenom".

  Har haft samma problem som du med att kunna visa på alla galenskaper. Vare sig det handlar om media eller klimathot, så är det som att det är för stort att ta emot. Man kan/vill inte tro på att man blivit grundlurad genom kanske flera år.
  Det är såpass rotat i folk att det är genant och skamligt att bli lurad, och sedan bli tagen för godtrogen eller "dum"....

  Men, det vi ska komma ihåg, är att vi kan använda samma metod mot "dom". Som du skriver, att säger du en sak som verkar alldeles otrolig så är det lätt att fäkta bort det som inbillning, konspirationsteori eller någon annan bortförklaring.
  Men när man kan visa på att det är flera som säger samma eller liknande saker, då får det mer tyngd och kraft. Eller om man har handfasta bevis, så kan det också underlätta mycket.
  Det är ditåt vi kan komma, genom att bl.a länka till andra likasinnade bloggare och hemsidor mer frekvent. Sen får man se hur det utvecklar sig.

  SvaraRadera