2008-06-18

Bättre?

Enligt Aftonbladet (som faktiskt håller fanan högt gällande FRA-lagen!) så är tilläggen till den nya signalspaningslagen (förkortat) som så här:
- Ett särskilt uppdrag kommer att lämnas till Datainspektionen om att fram till kontrollstationen 2011 följa FRA:s verksamhet ur ett integritetsskyddsperspektiv.
- Regeringen avser tillsätta en kommitté som utifrån ska följa FRA:s verksamhet generellt utifrån ett integritetsperspektiv, fram till kontrollstationen 2011.
- Kommittén ska också tillsätta ett integritetsskyddsombud som ska bevaka att integriteten för personer bosatta i Sverige garanteras. Kommittén kommer ha möjlighet att lägga förslag som kan behandlas våren 2010.
Ett ytterst tandlöst förfarande. Vad tusan händer EFTER kontrollstationen 2011?
Jag tyder detta som att man kommer ha lite mer koll på att FRA och dess uppdragsgivare fram till 2011...men sen då?
Det handlar om två år (2009 och 2010). Två år som man kan bearbeta befolkningen med att detta är bra, att skyddet räcker, att FRA m.fl. sköter sig exemplariskt. Sen kan man anta, så hoppas dom att detta fallit in i glömskans korridorer hos de flesta och att man 2011 trycker på för ännu tuffare lagstiftning.
Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om det kommer basuneras ut att med hjälp av FRA så har man förhindrat ett attentat i Sverige, alternativt att ett attentat inträffar och att lagen efter det skärps ytterligare.
False-flag-operationer har hänt förr, och kommer ske igen..... Frågan är bara när...och hur....

6 kommentarer:

 1. Skriv inte så där HCA man blir ju rädd. När kommer den första händelsen ett False-flag operation att ske i SVerige.
  Är det månne en Center politiker som råkar illa ut?
  Är det Prinsessan, prinsen eller Kungen untan kläder som hamnar i en sådan operation.
  Man har ju läst lite i en del blogar att nästa gång det händer något stort sker det i Norden?
  Rutten politik är alltid rutten och folkfientlig.

  SvaraRadera
 2. Räcker att se på historien för att bli rädd....
  Att "FRA-lagen" ska gå igenom kanske är ett krav från andra nationer såsom USA och England. Det handlar om ett givande och ett tagande sas, där USA och England bidragit med händelser som sätter terroristskräck i världen (War On Terror-hysterin). USA har ju använt detta för att införa mängder med frihetskränkande lagar,men har väl nått smärtgränsen. England är extrem i sin kameraövervakning, vilket ju inte hjälpte 7/7-attentatet (kamerorna, de som faktiskt kunde filmat/fotat "självmordsbombarna, var (o)lägligt trasiga. Allihop. Samtidigt...). Om nu Sverige, sett som ett ytterst demokratiskt land, inför denna typen av lagar så har man en perfekt hänvisning i sina egna ambitioner att utöka kontollen av det största hotet mot NWO, den egna befolknigen.

  Norden har som sagt varit ytterst förskonade från attentat av alla de slag, men man trodde de skulle bli många i kölvattnet efter muhammedteckningarna. Så blev inte fallet dock...
  Ett attentat i Norden, äkta eller iscensatt, kommer betyda en definitiv "FRA-lag", tuffare än alla lagförslag hittills.

  SvaraRadera
 3. Apropå "false-flag-operations": Kanske såg ni min artikel för ett par veckor sedan, den behandlade hotet om ett attentat mot kungahuset. Ok, det var kanske bara en slags mardröm men ändå, drömmar belyser ofta möjliga händelseförlopp.

  SvaraRadera
 4. Jo, jag såg den Joakim. Skulle det bli verklighet, gissa om du har uppmärksamhet mot dig då.

  Detta med drömmar är mycket fascinerande. Varför sker dom, vad vill dom berätta, hur sker dom osv...
  Man är lärd att de bara är där, det är inget att oroa sig för.
  Men, har man haft flera kusliga/komiska deja-vu upplevelser själv, samt "knepiga" sanndrömmar, då blir det en annan dimension av det hela. Men jag vet inte HUR eller ens VARFÖR de sker.

  SvaraRadera
 5. false flag op har redan inträffat om kärnkraft verket bomb

  Jo

  09-f9-11-02-9d-74-e3-5b-d8-41-56-c5-63-56-88-c0

  SvaraRadera
 6. Fra får nu miljarder i bidrag för kunna knäcka de flesta krypteringar som finns per automatik.

  09-f9-11-02-9d-74-e3-5b-d8-41-56-c5-63-56-88-c0

  SvaraRadera