2008-06-15

Propaganda på SVT

Igår kväll, på bästa sändningstid på SVT 2, så visade man en tvättäkta hjärntvättarfilm gällande klimathotet:2075: När prognoserna slår in (originaltitel: Changing Climates, Changing Times)
Den förklaras i tablån som så här: Dramadokumentär från 2008. Vilken värld väntar de barn som föds i dag om vi inte hejdar klimathotet? Denna dramadokumentär berättar om några människoöden i olika världsdelar. Året är 2075. Julia kämpar för att rädda familjens vingård i Frankrike trots torka och gräshoppor.

Det var inte bara Julia man fick följa, utan även afrikanerna som nu var klimatflyktingar, några som letade efter den sista isbjörnen (man sa att den varit utrotad pga klimatförändringarna i 20 år, allstå redan ca 2055), översvämningar i Tyskland och andra delar av Europa, vattenkonflikter världen över osv, osv...
Tror att det sades att 90% av jorden djurarter var utrotade, men är osäker på siffran. Men, det skulle inte förvåna mig om man saftat i med så rejäla siffror..
Klimatflyktingarna från Afrika samlades upp i läger, där deras fysik, ekonomi och intelligens avgjorde om de fick komma till Europa. Samtliga fick ett chip i sig, för att man skulle kunna ha koll på dem oavsett var de befann sig.
Världen skulle tvingas att ena sig genom Eco Earth Tribunal, där man skulle ta gemensamt ansvar, och gemensamt ta kostnaderna...
De som inte passade in i "europamodellen" fick fint vända om, till ett liv i misär och tidig död.

Såg tyvärr inte hela, men det jag såg var en äcklig propaganda utan sans över huvud taget. Självklart hade haven höjst rejält, vilket man visade med animationer som säkert fick Al Gore att se en våt dröm i perfektion. Såg ut att vara minst 6 våningar på skyskraporna som hamnade under vatten, vilket bör vara minst 15 meters höjningar...:)
ALLA glaciärer var borta, Kilimanjaro och Fuji hade självklart ingen snö..

Tyvärr kan jag inte finna denna så man kan se den via t.ex. googlevideo. Men den var, faktiskt, värre än Al Gore´s smörja. Denna var än värre, ännu mer domedagsbetonad, befläckad med ännu fler grova fel....
En liten detalj som jag hakade upp mig på. Allt var "shot on location" i Marocko, Kanada, England och Frankrike... Jösses vad "klimatvänligt" det måste varit, istället för att spela in skiten i en studio och enbart i ett land.
Farlig hjärntvättarpropaganda..... Enbart detta bör få många att vägra betala TV-licensen!

3 kommentarer:

 1. holy crap, detta var då inte lita overkill... Vette sjutton om jag ens vill se skiten.

  Fast frågan är hur folk reagerar, om dom tror att det finns en chans att det blir så eller om dom bara skakar på huvudet och skrattar lite inombords?

  Jag hoppas verkligen inte folk tar det seriöst utan bara skratta åt ett nytt sjukt överdrivet försök... hoppas... hoppas...

  SvaraRadera
 2. 90% av alla djurarter utrotade? det känns som om en del vattenlevande arter borde trivas som fisken i vattnet i detta scenario.

  SvaraRadera
 3. HEnrik: Overkill är minst sagt vad som skedde... Pratade lite löst med ett par som hade sett detta, och som är inte insatta i detta mer än vad MSM pumpar ut. Hos dom fick det filmen iaf motsatt effekt, så där har ett misstroende börjat gro. Från att varit passiv "åskådare", till att aktivt söka information själva. De fick några tips på sidor att börja kolla på..:)

  SL: Det var ett av många grova felaktigheter, som jag tror dom sa. Men det verkar som att det inte var helt fel enligt denna sida:
  http://www.filmtipset.se/film/2075-nar-prognoserna-slar-in.html

  Såg början på något liknande program igår, Planeten, även det på SVT..
  Början var mycket dyster, med domedagsmusik, bilder på kärnkraftverk (eller ångan därifrån mer rätt), biltrafik i en afrikansk storstad, brinnande olja vid ett oljefält osv, osv..
  Prat om att människan påverkar naturen ständigt....
  Sen hoppade man direkt till att vi utrotar en massa djur, avskogning, förändrat 50% av jordens yta mm, mm. Men ingen förklaring till de olika sakerna, utan (egen tolkning) det skulle antas att det var koldioxiden som på ett eller annat sätt låg bakom allt detta! Som sagt, kan vara en överdriven tolkning av mig, men känslan var sån iaf...

  SvaraRadera