2008-06-12

Det kom ett mejl...

Man måste ju hålla sig ajour med hur "motståndarsidan" arbetar och vilka tankar de har, så jag knappade in mig som medlem på TV4 och WWF´s klimatsajt för ett tag sen.
Det var inte mycket till fart där då kan jag meddela, så den har ramlat lite ur minnet tyvärr.
Men, nu har jag fått ett mejl från dom, där dom vill berätta hur duktiga dom är.
Rubriken är:
Det finns ett stort intresse för Klimatsmart-sajten!
Och det är vi glada över. Men vi kan bli bättre. Och det ska vi bli.

Jag trodde jag var lite halvkass på stavning, meningsbyggnad mm men detta tar ju priset..:)

Här kommer resten av mejlet:
"Nu har vi fått in era svar på den undersökning som vi skickade ut till er för några veckor sedan. Resultaten visar inte bara att det finns ett stort intresse för sajten utan också att ni har klara idéer om vad ni vill att vi ska erbjuda i framtiden. Vi har fått in hela 2 392 svar av er på vår undersökning. Över 1 400 av er vill ha tips på klimatsmarta produkter, medan 1 253 vill ha möjlighet att mäta sin klimatpåverkan. Det finns också ett stort intresse för att kunna ställa frågor till experter, få tips på klimatsmart hem/boende och att få erbjudanden om klimatsmarta produkter/tjänster.

På frågan om vad man är beredd att göra för att minska sin klimatpåverkan så är majoriteten, 51 procent, beredda att göra så mycket de kan. 48 procent känner att alla kan göra något och att de vill göra 'det lilla jag kan'. Det här är fantastiskt positiva siffror och det uppmuntrar oss i arbetet att ta fram bra material för att hjälpa er på vägen, inom alla områden. 47 procent av sajtens medlemmar vill påverka företag genom att köpa klimatsmarta produkter och tjänster medan hela 65 procent är beredda att påverka sina egna utsläpp.

Vi har även gjort en undersökning riktad till 1 000 svenskar på
panelen.se. På frågan om man skulle besöka en hemsida som beskriver hur man blir klimatsmart så svarade 40 procent ja och 47 procent kanske, vilket visar vilket stort intresse det finns för en sajt som erbjuder medvetna val, grön livsstil och klimatsmarta tips.

Nu behöver vi öka kännedomen om sidan, då bara ungefär var femte person känner till sajten. Det finns alltså ett utrymme att bearbeta och locka fler besökare till sajten vilket TV4-Gruppen och WWF kommer att arbeta för.

I den externa undersökningen var det 70 procent som var beredda att göra det lilla de kan, och 22 procent som vill göra så mycket som möjligt. Det visar att det skiljer sig relativt mycket mellan Klimatsmart-medlemmar och svenskar i allmänhet. Det de svarande främst vill göra för att minska klimatpåverkan är att sänka sina egna utsläpp (56 procent), samt påverka företag genom att köpa klimatsmarta produkter och tjänster (40 procent).

I höst kommer vi på WWF och TV4-Gruppen att lansera en ny uppdaterad version av sajten. Bland annat kommer vi att bygga ut sektionen som handlar om vad man själv kan göra, samt det redaktionella materialet. I arbetet med att utveckla sajten kommer vi förstås att ta tillvara era önskemål och åsikter.
Tack för din medverkan!
Med vänlig hälsningWWF & TV4-Gruppen"


De redan frälsta inom klimatreligionen som är med i det första stycket (2 392 st) är väl omöjligt att ge en objektiv och sund bedömning utav. Denna undersökninge deltog jag inte i..
Men, de som varit med i undersökningen via panelen.se bör vara ett bättre snitt av befolkningen. Jag vill ändå höja ett stort varningens finger här! Det var troligen samma underökning som jag deltog i via panel.se, och den kan jag meddela var mycket kraftigt vinklad...
Alla frågor och svar gav effekten att den som svarade var starkt troende till klimathotet i sig. Jag gick igenom hela undersökningen, och det fanns inte ett enda alternativ att klicka i för en skeptiker. Det skulle vara som att man skickade ut en undersökning om kristendomen, och anta att alla som får den är kristna utan möjlighet att klicka i ett alternativ för den saken....
I vilket fall som helst, så skickade jag dom ett mejl:
"Hej...
Jag har precis besvarat en undersökning ni skickat ut, som handlade om klimatet.
De frågor som ställdes, samt hur dom ställdes var enbart till för att vinkla att det finns ett klimathot på grund av koldioxid.
Detta är en åsikt jag inte delar, men det fanns inte som alternativ på frågorna.
Så med andra ord, så även om jag som kritisk till koldioxid ska ses som en dödsgas, så blir mina svar tolkade som att jag också är alarmerande orolig för klimatförändringar orsakade av koldioxid.
Vänligen se till att min del i denna underasökning ej är med i underlaget."


Faktum är att jag fick ett svar (som jag inte hittar just nu) där man meddelade att mina svar var bortplockade. Men jag antar att vi inte var många som tog det steget, tyvärr...
Så, denna undersökningen från panel.se som man hänvisar till var extremt vinklad, den värsta jag sett i alla fall. Att dessutom inte ens ha med alternativet om man ens tror på ett "klimathot" enligt IPCC´s och Al Gore´s premisser, sänker ju undersökningens trovärdighet totalt...

De starka samhällsdestruktiva krafterna inom den nya extrema sektreligionen Klimatizmen måste stoppas. Men hur?

2 kommentarer:

 1. Att stoppa den nya miljöfacismen går endast om vi går samman och påvisar vansinnet med klimatkyrkans religion.
  När det gäller miljön och att få ett bättre liv med giftfria människor, natur och djur, är det oerhört starka marknadskrafter som styr.
  I ett kapitalistiskt styrt samhälle om det så vilar på en liberal- eller sociallistisk ekonomisk ideologi går profit före allmännyttan.
  Bägge dessa ideologier leder till det civila samhällets undergång. Frågan är bara under hur lång tid vi skall plågas under denna farsot.
  Alternativet är? Kanske ett samhälle bort från ekonomisk styrning som drivkraft för mänsklig verksamhet på vårat jordklot.

  SvaraRadera
 2. Varför drar inte klimatfanatikerna frågan till sin spets. När vi lever så producerar vi koldioxid bara genom att andas, metangaser genom att (you know what I mean). Inte heller att lägga sig ner och dö är ok för då uppstår växthusgaser i förmultningsprocessen. Enda alternativet kvar är att vi frivilligt anmäler oss att lämna planeten. Vi kan lämpligen bege oss till en planet som helt saknar växthusgaser. Fram alltså för: ENKELBILJETT TILL PLUTO - DITT UTTÅG, JORDENS RÄDDNING!

  SvaraRadera