2008-06-03

Syna de som synar....

Detta inlägg har fått stor respons pga att FRA gråter ut om att man "hänger" ut dom på bl.a. olika bloggar/hemsidor.
För information, så är ALL den information jag postat publik information som jag funnit på FRA`s egen hemsida, ratsit.se, hitta.se, eniro.se, lokaldelen.se samt vid enkla sökningar på google.se
Att det skulle handla om att "röja" identiteter som äventyrar medarbetarnas säkerhet på FRA är bara kvalificerat nys. Att det kan förekomma på sidor mm jag länkar till kan självklart inte denna enkla lilla blogg lastas för.

Denna post uppdateras löpande, samt se tillkommande info i kommentarerna.
Läs detta inlägg från Strangeloop gällande den övervakning vi alla kommer drabbas av efter 1/1-2009....
Även Kjell G Holmsten skriver om samma sak....
Finns även en tråd på Flashback forum som tillhandahåller en del info om FRA-personerna...
Uppdaterat 080921: Fann en sida där man säger sig redovisa alla som röstade ja. Har inte kollat tillförlitligheten. Men OM den stämmer, så se efter vilka som saknas! Reinfeldt och Olofsson finns inte med... Tillhör de de fega individer som inte var närvarade??
Fan, hoppas det blir tisdag snabbt, så jag slipper använda lånade datorer....

Det finns säkert många fler som ilsket, uppgivet och förtvivlat försöker väcka sin omgivning och få dom att fatta vad som sker. Stasi, Sovjet, DDR, Kina....det är inget mot hur vi kommer att vara övervakade, arkiverade och synade in i minsta detalj framöver.
Eftersom nu FRA och dess personal kommer att ha en inblick i allas våra privatliv, är det inte då mer än rätt att vi vet VILKA dessa snokande "peeping toms" är för några? Varför ska dom kunna gömma sig bakom anonymitetens mantel? Jag vill veta vad det är för personer som kommer att snoka, lyssna och arkivera mitt liv!

På FRA´s hemsida finner man ett organisationsschema.
Då kanske vi gemensamt kan rota fram ALL information om dessa personer till att börja med:
Ingvar Åkesson, generaldirektör.
Kristina Oscarsson, generaldirektörens sekreterare.
Michaela Dráb, chefsjurist.
Jan Svenonius, upphandlingschef.
Pär Landby, säkerhetsskyddschef.
Leif Tyrfelt, chef för avdelningen Teknisk signalspaning.
Jan Donnér, chef för avdelningen Informationssäkerhet.
Erik Kärnekull, chef för avdelningen Signalunderrättelser.
Fredrik Asklöf, chef för avdelningen Systemutveckling.
Ingemar Thun, chef för avdelningen Drift och underhåll.
Annika Bergström, chef för avdelningen Personal
Jan-Olof Grahn, särskild samordning
Christer Hellsten, särskild samordning
Kjell Brisholm, verksamhetsplanering
Annica Viksten, verksamhetsplanering
Peter Nordström, ekonomichef.
Anne Fredriksson, interninformation.
Anders Krönby, FRA-representant till Försvarsmakten.
Maria Johansson, särskilda frågor.
Jan Brander, särskilda frågor.
Dan Larsson, nationell samverkan.
Peter Nilsson, tf chef enheten teknikstöd.
Det bör finnas en hög med mer folk, fyll gärna på via kommentarerna så lägger jag upp de här allt eftersom....
**************************************************
Ingvar Åkesson: Generaldirektör på Försvarets Radioanstalt sedan 2003. Tidigare expeditions- och rättschef på Försvarsdepartementet. Som sådan var han delaktig i att arbeta fram förslaget att ge FRA möjlighet att avlyssna trådburen kommunikation som passerar Sveriges gränser. (071216). (Källa)
**************************************************
Kristina Oscarsson: Info kommer...
**************************************************
(Uppdaterat 080621)
Michaela Dráb: Född 1965, bor här och verkar vara ogift. Bild på henne finner du här...
Uppdaterat om Michaela Dráb 080621 (tack till Anonym 080620 20:58):
"Michaela Dráb jobbade för Försvarsdepartmentet innan hon började jobba på FRA och var "expert" i en utredning gjord 2003 av detsamma departement.. Denna föreslog att FRA skulle få rätt att avlyssna all trådburen trafik. (Hon började jobba på FRA kort därefter.) Med andra ord är det samma människa som "fastslog" att man måste avlyssna medborgarna (och uppenbarligen ville det från början, dvs partisk utredning) som satt och utarbetade lagen för hur detta skulle gå till exakt. Av någon weird anledning höll Michaela Dráb även ett föredrag om FRA-lagen PÅ Sigtuna Rotaryklubb den 12 maj där hon talade om varför FRA-lagen är "så nödvändig". (Kom ihåg.. Detta är samma person som bestämde att den var nödvändig i den "opartiska" "utredningen".) Även valet av typer att tala för är udda. För Rotary är, liksom frimurarna, en "välgörenhetsorganisation" som hemlighåller det mesta av sin verksamhet för allmänheten. Man har egen flagga och hemliga ritualer. (Så mycket för rent mjöl?) Och vem som helst kan INTE gå med.(Man måste ha den sanna "Rotary-andan" och annat diffust.) Va fan valde man att tala för just Rotary??Är det Rotary's facistiska motton man ser upp till? Dvs:"Service above Self." och "They profit most who serve the best." För det är ju trevliga motton att ha när Fuhrer Reinfeldt låter partipiskan vina.."
Mer information önskas....
**************************************************
Jan Svenonius: Vill du ringa honom, så testa lite olika telefonnummer. Det finns tre med detta namnet, en i Täby född 1965, en på Lidingö född 1944 och den tredje född 1977 i Stockholm. Han bor ihop med Mayvi Svenonius eller Irene Lundqvist, beroende på vilken Janne vi har. Det är troligen han som har köpt in denna superduperdator som man kommer användas i jakten på oss svenskar. Vilken annan myndighet skulle ha behovet om inte FRA?
**************************************************
(Uppdaterat 080705:)
Pär Landby: Njae... Ingen sådan finns att finna på vare sig på Eniro, Hitta eller Lokaldelen.
Vill väl inte att man ska finna honom, konstigt...:) Det verkar som att han varit på FMV tidigare, för i en interpellation (länk till word-fil) från Miljöpartiet står det: "Den 8 mars 2003 står att läsa i FMV:s diarium: "Beslut. Bemyndigande att underteckna säkerhetsskyddsavtal med behörig israelisk myndighet för Pär Landby."
Även detta dokument visar på en Pär Landby inom FMV.
Uppdaterat:
Denna info har inkommit via mejl 080705. Tack BB...
19610514, Pär Åke Joakim Landby.
Har sitt boende i Bromma...... Endast en med detta namn och stavning i Sverige, av totalt sex stycken. Bör vara rätt gubbe.
**************************************************
(Uppdaterat 080621)
Leif Tyrfelt: Den man finner, som det troligen handlar om, bor på Tangoslingan i Kungsängen. Karlstads-Leif är mindre trolig... Om han nu inte är såpass skygg så han har hemligt nummer!
**************************************************
(Uppdaterat 080621)
Jan Donnér: Kommer från superhemliga MUST, började jobba på FRA 070402. Om MUST kan man läsa: Försvarsmaktens underrättelseorganisation. Brett uppdrag att ta fram underlag av intresse för Sveriges utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik. Har under de senaste åren vidgat fokus till även icke-militära underrättelser. Den känsligaste verksamheten genomförs av Kontoret för särskild inhämtning (KSI).
Av alla Donnér i Sverige, så finner jag ingen Jan med kontaktuppgifter, då han troligen har hemligt nummer (vad han nu är rädd för?). Men stor släkt?
Dessa Jan Donnér finns det på ratsit.se, där han från Täby inte har rätt stavning.:
1950-05-12 Jan Herman Martin Donnér Helsingörsgatan 33 Kista
1952-04-03 Jan Henrik Olof Donnér Björnsonsgatan 315 Bromma
1953-02-02 Jan Fredrik Donner Heimdalsvägen 7 Täby
Mao, antingen i Kista eller Bromma är rätt Jan bosatt. Jan i Kista är tydligen gift med en Kristina. Finner inga kontaktuppgifter på henne heller, vilket indikerar att man är på rätt spår?
**************************************************
(Uppdaterat 080611)
Erik Kärnekull: Finns två vad jag kan finna, en i Uppsala och en i Haninge. Han har varit på en annan myndighet med mycket snedvriden människosyn, nämligen Försäkringskassan. Han var där med under 2005 och via Avdelningen för Kund och Kanaler författade ett dokument där uppdraget var att "Försäkringskassan ska den 1 januari 2008 vara den organisation som är i toppklass och har medborgarnas fulla förtroende när det gäller service, bemötande och effektivitet". Ojojoj, det uuppdraget missade målet med flera mil vågar jag påstå! Tryggt att ha en sådan kille som chef över Signalunderrättelser...not. Under sin tid på försäkringskassan, så var bidragsfuskarna under luppen då Uppdrag Granskning hade en serie om fusket. En kommentar från Erik Kärnekull är bl.a.:
"Försäkringskassans chef i Kalmar, Erik Kärnekull, drar slutsatsen att fuskarna suger pengar ur systemen och förhindrar att verkligt behövande människor får: - Det är att stjäla från de fattiga, säger han i vårt första reportage."
Det kan inte vara helt fel att anta att hans gamla uppdragsgivare Försäkringskassan, kommer att dra all nytta de kan för att via FRA få fram upplysningar om alla som får någon form av bidrag. Dom har liksom en kanal rakt in..... Tryggt att veta, eller hur?
**************************************************
Fredrik Asklöf: Han kan bo i Solna . På Ratsit finns det en några till som det kan vara: Han, han eller han.... Meddela gärna vilka man kan stryka från listan.
**************************************************
(Uppdaterat 080612)
Ingemar Thun: Det är han som har hand om drift och underhåll på FRA, är troligen inte denna man som bor i Stenhamre (kan ju vara sommarboende iofs). Jag tror det är denna mannen, med adress i Sundbyberg. Allt förutsatt att han inte har hemligt nummer..... Som en Thun-are, så kan det vara så att han har rötterna i Dalarna. Hittar inte så mycket om någon Ingemar Thun, så det kan vara en slätstruken person... Men, i de lugnaste vatten simmar de mest nyfika fiskarna..:):)
**************************************************
Annika Bergström: Info kommer...
**************************************************
(Uppdaterat 080623)
Jan-Olof Grahn: För att arbeta arbeta inom en svensk spionorganisation, så verkar han mer än lovligt dum! Han påstår sig inte ha en aaaaning om vad Facebook är. Detta sagt under september 2007 då debatterna gick tämligen höga om just Facebook och deras åsiktsliknande registrering. Så lille J-O Grahn skull inte känna till Facebook? Hehe, tillåt mig asgarva...:)
Vem det är av dessa som är denna käre Grahn, kan jag inte i nuläget tvärsäkert säga. de födda -39, -42, -43 är väl troligen för gamla. Han född -67 måste ha haft kunskap om Facebook... Kan det landa på Tumba-Grahn och Glemmingebro-Grahn?
1939-11-11 Jan Olof Grahn Intagsgatan 3 Eskilstuna
1942-09-25 Jan Olof Gran Skeppshult Åminnet Mårdaklev
1942-11-21 Jan-Olof Lennart Grahn Lundagatan 16 Solna
1943-12-28 Jan Olof Gran Muskötvägen 11 Åkersberga
1947-12-23 Rolf Jan-Olof Lennart Grahn Plogvägen 16 Glemmingebro
1948-06-06 Jan-Olov Gustav Graan Soltorpsvägen 3 C Tumba
1967-11-12 Jan Olof Mikael Grahn Glömstavägen 78 Huddinge
Å andra sidan så finns det en Jan-Olof Grahn som är medlem i en radioamatörförening, vilket troligen inte kan vara en ren tillfällighet. Han bor då i Solna, och har anropssignal SM8A för er som vill snacka med honom över den så välbevakade etern...:)
Enligt detta dokument från 1999, så menar Jan-Olof att "signaljägaren utför sina bragder i det tysta" samt det står vidare "Signalspanarens finaste skalp är att direkt läsa motståndarens order och rapporter. Dessa är normalt krypterade och för att komma åt dem krävs att kryptona forceras. Tillgång på material (x) forceringskompetens (y) samt databeräkningskapacitet (z) är det som bestämmer radiospaningens möjligheter."
**************************************************
Christer Hellsten: Info kommer...
**************************************************
(Uppdaterat 080623)
Kjell Brisholm: Finns enbart en person i vårt land med detta namnet, vilket borgar för att det bör vara rätt gubbe. Född 1951-03-31, bor i Stockholm tillsammans med fru Catharina..
Han kom på 518:e plats i Stockholmsloppet 1999. 1996 kom han i mål 10 minuter tidigare, så han började tackla av en hel del verkar det som....:)
Lille Kjell verkar ha ett stort intresse för gamla mynt, som tydligen knoppat av sig i olika alster:
The Häffinds IV Board, The Nature Of The Coins In The Hoard from Häffinds In Burs, Gotländskt Myntfynd Utgrävt I Orört Skick.
Inte så vidare spektakulärt... En lugn hobby för en medborgarespion.
**************************************************
Annica Viksten: Info kommer...
**************************************************
Peter Nordström: Info kommer...
**************************************************
Anne Fredriksson: Info kommer...
**************************************************
(Uppdaterat 080612)
Anders Krönby: Finns en person med detta namnet, håller sig boende i Skarpnäck (lite norr om Pungpinan..:)..) Bor tillsammans med fru Maria, båda födda 1960. Han gick ur Sörgårdsskolan i Mölndal 1976. Han är även justerare och kassör för Viking Roost, en förening som bl.a. delar ut Årets Kråka!? Viking Roost är en underavdelning (svenska avdelningen?) skapad av Bengt Hindsefelt för The Association of Old Crows, en förening för "telekrigare"... Är det så dom ser sig själva? Som telekrigare?...ja, jisses vad tufft... "Passa dig, jag har en bärbar Doro under kavajen!"....:):) Känns ju bra att en som är med och delar ut ett så åtråvärt pris som Årets Kråka, är FRA´s representant till vår försvarsmakt.
**************************************************
Maria Johansson: Info kommer...
**************************************************
Jan Brander: Info kommer...
**************************************************
(Uppdaterat 080623)
Dan Larsson: En MC-knutte som är med i Vulcan Riders, där hans medlemsnummer är 1264.
Hans telefonnummer är 08 – 471 42 50 och 070- 666 44 72 enligt denna pdf.
Samma nummer finner man på fra.se...
**************************************************
Peter Nilsson: Info kommer...
**************************************************
**************************************************
Det finns mycket bra att läsa om detta på Rick Falkvinges sida, bl.a. om att FRA bryter mot vår grundlag och europakonventioner...
Börjar där, kommer bygga vidare informationen utefter vad jag finner på de andra och vad ni som skriver inläggen kan hjälpa till med....
Låt oss syna dessa skygga gluttare...

14 kommentarer:

 1. Bra HCA vi har ju också alla dessa politiker som gjort detta möjligt. Vi kan väl börja med Bodström? Ask? mfl.
  Dessa politiker är farliga för demokratin och måste kontrolleras om de inte går ärenden åt främmande makt?

  SvaraRadera
 2. Tackar..
  Då blir det ett mastodontprojekt..:)
  Den främmande makten behöver inte heller vara ryssen eller amerikanen, det kan lika gärna vara en ekonomiskt makt. Att de går i ledband hållna av NWO är uppenbart (Bilderberger bl.a.).
  Men även, saxat från fra.se:
  "Fråga: Får FRA samarbeta med andra länder?
  Svar: Ja. FRA samverkar med signalspaningsorganisationer i andra länder bland annat i teknikfrågor för att kunna göra det egna arbetet effektivare samt för att delta i internationellt säkerhetsarbete (se även
  3 § i Lagen om försvarsunderrättelseverksamhet)."

  och

  "Fråga: Varför kan FRA inte berätta vilka länder man samarbetar med?
  Svar: Det är praxis inom underrättelsevärlden att inte avslöja eller bekräfta sina kontakter. Eftersom dessa till sin natur är bilaterala, krävs det också samsyn mellan parterna i denna fråga, det räcker inte med att bara den ena är beredd till större öppenhet."

  Mao, så kommer vi att bli synade genom filter från en mängd länder, med USA som en trolig stor partner.
  Så att våra styrande säljer ut oss svenskar till främmande makt är tveklöst sant.
  NWO har ju inga gränser, och vill heller inga ha. Så i deras synsätt så är det inte fel att göra på detta sättet, eftersom det tjänar ett högre syfte. Deras lojalitet ligger inte hos Sverige, utan hos de som styr i kulliserna.

  SvaraRadera
 3. På Viking Roost går det att få fram massor med fler namn på FRA-anställda, ex Kassör Kristoffer Jones kristoffer.jones@fra.se

  SvaraRadera
 4. Tackar Foo, ska kolla igenom den siten lite mer alltså..:)

  SvaraRadera
 5. Tack för bra läsning ;)

  SvaraRadera
 6. Kanske kan skapa en sida på http://wikileaks.org/ och sammanställa där istället..

  SvaraRadera
 7. Robin_Shadowes19 juni 2008 23:08

  Kolla inte bara upp FRA utan dom politiker och tjänstemän som ligger bakom lagförslaget. Försök hitta kopplingar till USA, Bilderberg o.dyl.

  SvaraRadera
 8. Jen: Tackar, och tack för länkningen hit..:)

  Anonym 22.43: Hmm, funderat mycket på det. Ska ta tag i mycket när jag har egen lina igen, mitt hus är sålt osv..:):)

  Robin Shadows: Absolut ska de politiker som kastat ner oss från demokratins topp ner till fascismens djup få sin beskärda del som dom gjort sig mer än förtjänta av. Det finns kopplingar till USA och Bilderberger, senaste är Maud Olofsson och Carl Bildt som var på det senaste Bilderbergermötet. Mona Sahlin, Anna Lindh, Olof Palme, Fredrik Reinfeldt m.fl. har varit där tidigare. Vet inte om någon av dom även varit i Bohemian Grove och förlustat sig, och tillbett ugglan med "människooffer"...
  Att vi sedan tidigare är en lydstat till USA är väl för oss mer vakna individer en pinsam realitet.

  SvaraRadera
 9. Haha, bra!

  Kolla sedan även upp Google, som bl a äger blogspot.com där denna blogg ligger.

  SvaraRadera
 10. Hittade lite om Dráb..

  Michaela Dráb jobbade för Försvarsdepartmentet innan hon började jobba på FRA och var "expert" i en utredning gjord 2003 av detsamma departement..
  Denna föreslog att FRA skulle få rätt att avlyssna all trådburen trafik.
  (Hon började jobba på FRA kort därefter.)

  http://www.frendo.se/bank/bank_d.html#drab
  http://www.transportgruppen.se/a65b14a9-0e97-4459-ad5b-5f16685a1706.fodoc

  Med andra ord är det samma människa som "fastslog" att man måste avlyssna medborgarna
  (och uppenbarligen ville det från början, dvs partisk utredning) som satt och utarbetade lagen för hur detta skulle gå till exakt.


  Av någon weird anledning höll Michaela Dráb även ett föredrag om FRA-lagen PÅ Sigtuna Rotaryklubb den 12 maj där hon talade om varför FRA-lagen är "så nödvändig". (Kom ihåg.. Detta är samma person som bestämde att den var nödvändig i den "opartiska" "utredningen".)
  http://www.rotary.se/_default/orgklu/events.aspx?OrgId=1164&EventId=121385

  Även valet av typer att tala för är udda. För Rotary är, liksom frimurarna, en "välgörenhetsorganisation" som hemlighåller det mesta av sin verksamhet för allmänheten. Man har egen flagga och hemliga ritualer. (Så mycket för rent mjöl?) Och vem som helst kan INTE gå med.
  (Man måste ha den sanna "Rotary-andan" och annat diffust.) Va fan valde man att tala för just Rotary??

  Är det Rotary's facistiska motton man ser upp till? Dvs:
  "Service above Self." och "They profit most who serve the best."
  För det är ju trevliga motton att ha när Fuhrer Reinfeldt låter partipiskan vina..

  Kan någon hitta ett annat event vid vilket Dráb talat för FRA lagen? Annars är det ju riktigt jävla udda..

  Hur som helst.. det är allt jag hittade. tills vidare iaf.

  SvaraRadera
 11. Kan FRA-lagen vara ett steg i planerna på att strypa Internet?
  Såg det här på Prisonplanet:

  http://www.prisonplanet.com/articles/june2008/061108_kill_internet.htm

  SvaraRadera
 12. reinfeldt var ju i insbruck och titta på fotboll den jäveln

  SvaraRadera
 13. Garlic- Jag tror som du att makten är på väg att strypa eller förstöra internet! Alldeles för mycket makt och kontroll försvinner i IT!
  Eliten har som mål att strypa all tillgänglig informationsvägar innan de slår till!
  FRA lagen är till för att skrämmas, akta er för er opposition mot makten, vi stryper informationsflödena annars. Tyvärr har de nu när de får kontroll övar IT medlen att förstöra IT!

  SvaraRadera
 14. Hittade en person till i FRA organisationschema:

  Claes Fernström
  Avdelningschef på Bearbetningsenheten

  Finns 2 herrar i lämplig ålder:
  1945-07-30 Claes Magnus Fernström Mariehamnsgatan 24 Kista
  1946-11-05 Claes Göran Lennart Fernström Allévägen 22 Ekerö

  Matematiska institutionen vid Stockholms Universitet samt Uppsala universitet är tidigare arbetsgivare/studieort. Har bla publicerat vetenskapliga papers inom mattematikens område och efter samtal med kamrater som läser till matematiker är den troliga applikationen att exploatera möjligheter till svagheter i krypton. Låter som en trevlig kompetens om man är chef för bearbetning av inhämtat signalspaningsmaterial....

  SvaraRadera