2008-01-22

Att ljuga i rubrikform

Något som jag inte förstår, är varför man måste blåljuga i tidningsrubriker?

Ett exempel:
Dagismiljoner gick till terrorism
Ett solklart faktum, eller?
Sen kommer texten:
"Ytterligare två personer har gripits, misstänkta för att vara inblandade i en miljonsvindel mot förskolor i Stockholm.
I fredags häktades en 41-årig förskolechef misstänkt för grova skatte- och bokföringsbrott.
På tisdagsförmiddagen greps ytterligare två personer misstänkta för att ha medverkat i härvan, skriver Dagens Nyheter på nätet.
Nio miljoner kronor
De misstänkta ska enligt kammaråklagare Björn Rosenlöf ha fört över minst nio miljoner som förskolorna fått i bidrag till konton i Afrika och på den arabiska halvön.
Utredningen av den misstänkta dagissvindeln har kopplingar till utredningen mot en 42-årig man som misstänks för att finansiera terrorism, erfar Dagens Nyheter.
42-åringen, som drivit en ideell förening, misstänks för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll. Enligt åklagaren har mannen bedrivit en omfattande penningförmedling utan någon bokföring och skatteredovisning, skriver Svenska Dagbladet.
Säpo utreder
Dessutom utreder Säkerhetspolisen mannen. Svenska Dagbladet erfar att Säpo misstänker att mannens förening förmedlat en stor summa till terroristverksamhet utomlands. 42-åringen ska även själv ha bidragit ekonomiskt till terrorverksamhet.
Mannen, som förnekar brott, häktades i slutet av november och släpptes en månad senare. Han har reseförbud och ska anmäla sig hos polisen en gång i veckan."


Ingen som enligt artikel erkänt eller dömts för brottet.
Ändå skriker rubriken ur att detta är ett faktum...
Kanske inte det värsta brottet media av idag hänger sig åt, men det visar på deras arrogans mot riktigheten i det man skriver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar