2008-01-09

Månfärderna...

(Uppdaterat, se nedan)
Ett intressant och fortfarande kontroversiellt ämne onekligen.
Jag börjar bli skeptisk till att det skett en bemannad månlandning, än mindre flera stycken.
Dels för att det finns många argument/bilder/filmer som visar på att alla konstigheter, men även att NASA lyckats "slarva" bort massor med filmer och foton.
Att man nu, under 2000-talet, säger att man inte skulle kunna bygga en ny månlandare, bl.a. för att ritningarna är borta från de man byggde på 60-70-talet, verkar mer än lovligt korkat och bisarrt.
Är dock långt från ordentligt insatt i detta ämne, utan befinner mig nu på det mer nyfikna stadiet.
Dessa bilder på månbilen till exempel. Visst är de märkliga?

Vart är hjulspåren?
På det övre fotot är dom uppenbart inte närvarande.
På mellanfotot kan man inte heller se några spår från hjul, men dock fotspår.
På det nedre fotot är det svårare att se, men vartifrån kom bilen? Finns ju inga spår som leder till där den står?Om man nu tror att bilden/erna är tagna direkt efter det att man lastat av den, så ser man på bilden nedan att det skulle blivit spår direkt av bara nedlastningen.

Särskilt av hjulparet till vänster, i bilderna längst ner till höger.


Uppdaterat: Fick tips till en sida i en kommentar från Journalisten, som jag verkligen kan rekommendera alla andra nyfikna.

15 kommentarer:

 1. Ett utmärkt ställe att begynna sin resa:

  http://aulis.com/jackstudies_index1.html

  SvaraRadera
 2. Tack, Journalisten...!
  Där gick hela lunchtimmen idag (å lite till) till att titta igenom denna utmärkta sida..:)
  Mycket bra, och den påvisar många nyheter. Iaf för mig.
  Lägger upp sidan i artikeln också, för den tycker jag så många som möjligt ska kika på.

  SvaraRadera
 3. Men eftersom bilen inte kan väga så mycket, vikteb fördelad och man kör långsamt så blir det inga spår. Däremot om man går så fördelas inte vikten på lika stor yta. "Månmännen" väger mycket med all sin utrustning. Jag tycker inte det verkar vara så konstigt.

  Johan

  SvaraRadera
 4. Johan: Har letat upp att bilen vägde 200 kg, och kunde lasta 490 kg.
  För att göra ett likvärdigt experiment på Jorden, så ska en lika stor bil väga 33-115kg. Att ens den lättaste varianten inte skulle lämna spår efter sig på en skrovlig yta bestående av ett relativt tjockt lager damm, ser jag som omöjligt faktiskt.

  Att den genom att rulla långsamt skulle mer eller mindre sväva verkar än mer otroligt.

  Möjligen så kan högre fart innebära att bilen kan "hoppa" långt, men det skulle å andra sidan generera en "hög" framför hjulet åt det håll det färdades...

  /HCA

  SvaraRadera
 5. Intressant ,är ganska övertygad. Gillade den med flaggan utan skugga, är den utjämnad av belysningen -eller kanske inklippt.

  http://grin.hq.nasa.gov/IMAGES/SMALL/GPN-2001-000012.jpg

  SvaraRadera
 6. Johan...Jag tolkar ditt inlägg som ett skämt eller att du saknar information?
  http://www.youtube.com/watch?v=sRSpntQ-VtY

  SvaraRadera
 7. Hittade den här lustiga videon. En pensionerad NASA anställd skall "debunka" konspirationsteorierna kring apollo 11, men lyckas bara öka förvirringen- det ultimata beviset för att månlandningen var en bluff.

  http://video.google.com/videoplay?docid=-8975320001826403666&q=moon+hoax&total=604&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

  SvaraRadera
 8. jumalauta: Har sett den jag med, och den visar att man tydligen kunde dundra fram på samma sätt som man gör här nere. Trots att den väger runt 70 kg där...:)
  Inte en tendens att välta, trots att man kan se på många filmer att mångubbarna har väldigt lätt att välta åt endera hållet...

  strange loop: Flaggbilden är trevlig..:) Där har man säkert några smarta argument som att den är för smal för att avge skugga....
  Filmen var ganska roande. Som när han skulle visa att skuggan försvann på skuggsidan av ansiktet. Då håller han upp ett ark VITT papper!
  Klart som tusan att det reflekterar ljuset. Hörde i en film att månytan ska ha samma reflekterande effekt som asfalt, vilket är 7% om jag kommer ihåg rätt.

  Detta blir bara mer och mer intressant, får nog lägga upp fler intressanta bilder/filmer.

  SvaraRadera
 9. Ni borde se filmen "Dark Side of The Moon" som Fransk Television gjorde. Där berättar Stanley Kubricks änka att Stanley hade tvingats filma månlandningssekvenserna i Pinewood studios i London med samma kulisser som användes i 2001 A Space Odyssey.

  http://www.youtube.com/watch?v=UbegH4HMafQ

  Eventuellt var dom nog till Månen men förhållandena kan ha varit sådana att inga kameror fungerar - och dom behövde foton och filmer för PR-syften så att folket inte skulle stoppa Nasa´s enorma penningslöseri = hundratals miljarder i ökad statsskuld !
  Dessutom måste man ju ha bilder som PR-bevis för att klå ryssarna i kalla kriget.

  SvaraRadera
 10. Men Darkside of the moon är väll ändå en fejk dokumentär.

  SvaraRadera
 11. Dark side är ett försök att förlöjliga alla alternativa teorier...

  Se istället Astronauts Gone Wild. Idag.

  SvaraRadera
 12. Journalisten: Den har jag sett! Jösses vilka utbrott det blir på mångubbarna. Är det Buzz som klipper till honom? En annan som sparkar honom i r**en...:):)
  Direkt han påvisar detta man filmat från skytteln av jorden, så blir dom perplexa.
  Rekommenderas varmt av mig med.
  (om det är samma film dvs..:)..)

  Måste även kolla in Dark side också...

  SvaraRadera
 13. Kul att denna gamla "ärkekonspiration" kommer upp igen, HCA -- den tvingar oss verkligen att våga ifrågasätta vår tids största propagandalögner.

  Misstänksamheten borde starta redan när Kennedy håller sitt klassiska tal om månfärden, innan USA ens haft en astronaut i omloppsbana. Att våga avge ett sådant löfte, om att placera en människa på månen innan decenniets slut och återbörda honom tillbaka till Jorden igen tyder på att han visste något mer än han lät avslöja...

  Sedan förlöpte allt helt utan fatala incidenter, med undantag för den dramatiska PR-katastrofen med Apollo 13, som kanske exploderade fredagen den 13:e april 1970 -- en helt ofattbar framgång med tanke på de oerhörda risker och faror som det handlade om. Tills hela programmet plötsligt las ner efter 7 försök.

  När man nu ska upprepa detta, med dagens enormt mycket mer avancerade teknologi och med en felfri historik, så pratar man om 20 års FOU.

  Men jag tycker ändå att det mest talande bildbeviset är presskonferensen med Apollo 11-besättningen när de kommit ut ur karantänen. En sorgligare samling har jag då aldrig skådat...

  Mikael W

  SvaraRadera
 14. Dark side of the moon kan nog vara ngt helt annat än en fejk dokumentär.
  Tror nog mera på att den de fakto berättar sanningen till 80% - men låter påskina att den fejkar.

  SvaraRadera
 15. Mikael: Tänkte att det vore trevligt med lite gammal skåpmat i dessa valtider...:)
  Men det upphör tydligen aldrig att beröra, vilket är bra. Sidan som Journalisten länkade till var superb, massor med info som jag inte hade en susning om förut.
  Filmen på de tre muntergökarna är obetalbar faktiskt..:)

  Är det inte vissa som har teorin att Apollo 13 fick dessa problem för att kunna rycka befolkningen tillbaka till tv-rutorna? Intresset då var minst sagt svagt, och man behövde opinionen med sig för att kunna skramla fram alla dessa miljarder som det kostade..

  om det nu är som så att det var fejk alltihop, vart tog isf alla miljarder vägen? Det kan ju inte ha kostat ens en bråkdel att fejka allt...
  Man brukar ju säga "follow the money"...

  SvaraRadera