2008-01-29

Extremalarmisten och ärkehycklaren Pär Holmgren.

Han har fått en massa publicitet för sina uttalanden om "klimathotet".
Att han kör med en vettlös skrämselpropagande, verkar bara vi skeptiker vilja fatta och inse.
Bjussar här på några "fraser" som kommit över hans läppar.
Håll till godo...:)

Ett uttalande i Aftonblaskan:
"Han har liten förståelse för de som väger pengar mot miljön.
Enligt honom kan man inte sätta en prislapp på vår planet.
– Nej, det går inte att jämföra pengar med miljön. Det är klart att det kan bli lite tufft för de som lever på marginalerna, men det här handlar om vår planet. Vi har bara en planet och den måste vara i balans. Annars har vi ingenting."

För att lite längre, under samma intervju, haspla ur sig...:
"När vi har åkt på långsemester till Thailand så har vi köpt utsläppsrättigheter via Naturskyddsföreningen. Det bästa vore ju såklart att inte resa alls men så kan vi inte leva."
Vore han en sann miljövän, som dessutom tror på människan som orsak till klimatförändringarna, så SKULLE HAN INTE ÅKA TILL THAILAND ALLS! '
Ett uttalande passande en gemen hycklare (som sin inernationella motsvarighet i domedagsprofetiandet; Al "Private-Jet-Everywhere" Gore).
Men "leva som man lär" är något som även står över Pär´s status!?

"– Det har blivit varmare och varmare under det här århundradet. Det är ingen som med bestämdhet kan säga att det varit varmare på flera miljoner år."
Detta med obestämdhet tydligen vanligt förekommande. IPCC lider av detta ständigt i sina teser. Men lida för en obestämd sak, det ska vi tydligen....


"I Sydeuropa kommer det bli mycket varmt under somrarna längre fram. Invandringen kommer öka drastiskt på grund av de extrema temperaturerna. Vi kan i framtiden vänta oss säkert 100 000 flyktingar per år från dessa länder."
Jepp...detta med flyktingar fortsätter strax...:)

Över till en annan artikel, men i samma blaska:
"I takt med att vi i de rikare länderna blir rikare, blir det allt tuffare för de fattiga människorna i de fattiga länderna. Klyftor och orättvisor som är en grogrund för både väpnade konflikter och terrorism, och i slutändan alltfler människor, klimatflyktingar, som tvingas bort från sina hem. Vart ska de fly?
Vi kan mycket väl vara 100 miljoner människor i Sverige om 100 år."

OM hans siffror skulle stämma, så kan jag garantera att vi skulle stänga gränserna låååångt innan det blivit 100 miljoner!
Sen kan de ju fly nedåt, eftersom södra halvan av jordklotet tydligen blir kallare....

"Sverige är kanske det land i världen som enklast kan bli fritt från oljeberoende, utan att sänka vår levnadsstandard.
Om inte vi klarar det, så klarar nog ingen annan det heller! Vi har chansen att visa att det går!"

Nu är det så att vi redan är i den absoluta toppen av de klimatvänliga länderna. Men ändå ska vi bestraffas ytterligare, för att visa något vi redan bevisat. Smart synsätt: "Nu har ni varit såå duktiga, så nu ska vi bestraffa er genom att göra allt mycket dyrare" Det är bara den dumme svensken som fånigt glor tillbaka å säger "Åh, tack!". Brrrr, blir fantamig rädd...

"Media har ett stort ansvar, både när det gäller att sprida kunskap och visa på möjligheter och lösningar. Det är kanske dags för någon kvällstidning att starta ett nytt ”bensinuppror”? Med tydliga signaler om stigande bensinskatter - ett öre om dagen de närmaste åren? – och givetvis krav på en snabb utbyggnad av alternativ."
Media är redan i klimatreligionens hätska klor, det kan väl ingen med sunt förnuft förneka?
Bensinuppror, straffa återigen den dumme svensken för att han måste ha bil. Varför måste det bo folk på landet, när alla kan bo i stan?
Korkat förslag... Så om fem år ska bensinen kosta 30-35 kr/litern!
Å vart ska vi få pengarna till ALLA ökade priser på mat, bensin (för de som inte fått lägenhet i Stockholm), kläder, elen mm.
Snabb utbyggnad av vilka alternativ? Etanol, som kan ersätta maximalt 20% av nuvarande bensinbehov? Gas, så man måste köpa nya, sjukt dyra bilar (eftersom det nu går åt 6 ton olja för att göra en bil, så kan man bara spekulera i vilka straffavgifter det medför).
Tänk lite min lille mannkurvefriserade herre....

Aftonblaskans upprop "Gör något nu!":
De metereologer som finns med är:
Helen Johansson
Åse Rasmussen
Lars Larsson
Martin Hedberg
Pär Holmgren (ingen högoddsare)
och Anders Nylund....
Sex meteorologer utav hur många??? Har sökt, men inte funnit en siffra över hur många aktiva meteorologer vi har totalt i Sverige. Bara att de finns inom SMHI, SVT (15 st, redan här spricker en konsensustes), , TV4 (5 st jobbar där), Vattenfall , Försvaret mm.
Ska man då dra slutsatsen att en minoritet utav meteorologerna ställer upp på uppmaningen att man ska Göra Något Nu!...Kanske det kanske...:)

Galenskaperna fortsätter i blaskan, och en artikel till denna uppmaningen:
"– Det gäller att få gemene man att se hur det hänger ihop. Det är inte Bushs eller Reinfeldts eller Perssons fel att det här händer nu. Det handlar om att det är för många människor på den här planeten som lever som vi lever, säger Pär Holmgren."
Ett klockrent idiotiskt argument.... OM det vore ett sådant problem som han säger, så ÄR det ledarnas fel, inte den lilla individens. Eller kan jag, lilla jag, bestämma att nu ger vi alla oljeeldade hus en värmepump?? Isf, så gör vi det direkt....
Sen så arkebuserar karln miljoner människor... Eftersom det redan är för många som lever som vi gör, så finns det ingen möjlighet att fler ska kunna göra det heller.
Detta innebär att miljoner människor inte ska kunna öka sin standard, och ha möjlighet till ett värdigare liv, utan det är fortsatt fattigdom och misär som gäller.
Är han för massutrotning i klimatets namn också??

"-Nog fasen klarar vi av det. Om alla politiker tvärs över alla linjer enas skulle vi kunna bli av med alla bensin- och dieselbilar inom 5-10 år, säger Pär Holmgren."
Jajemensan, inga problem. Straffa alla idioter som inte flyttar in till städerna. Bönderna ska återgå till att harva med tjuren fastspänd framför plogen. De 20% av dagens bensinbehov som kan ersättas av etanol, det ska gå till hans Thailandresa eller miljötaxin, så det kan vi inte röra..
Allvarligt, VART ÄR ALTERNATIVEN!!!

"Du säger att du ibland får en klump i magen av oro för obalansen i vädret. Vad skulle få den klumpen att bli mindre?
-Om vår nya finansminister höjde bensinskatten inte med nio öre utan med nio kronor."

Han är verkligen inte riktigt riktig. I vilken verklighet lever han? Fattar han helt enkelt inte att ALLT skulle bli dyrare, mängder av människor måste flytta så man kan se en "flyktingström" till städerna, och en utarmning av landsbygden. Vad gör en sådan utveckling med bostadspriserna i städerna, och vad får det för effekt för de som trotsar makteliten och väljer att bo utanför stadskärnan. Å vart i h-e ska man då odla den närproducerade maten t.ex.???

"Det var i samband med den planerade debatten som Holmgren, som alltså inte ville debattera med Karlén, sade att ”någonstans måste vi dra en gräns”, och att det är ”vedertaget att förbränning av olja och kol påverkar klimatet”.
Han är även ett riktig liten fegis, som bara öppnar truten om han får stå oemotsagd. De argument han anger, är skrämmande. För mig tyder det bara på att han är en osäker pojk med storhetsvansinne. Man kan ana en fascistoid, diktatorisk eller kommunistisk inställning till det hela. "Ingen debatt, finns inget att yttra mer i frågan" är vad en enväldig härskare skulle kunna säga.


Från SNF:
"- Jag hoppas verkligen att oljepriserna fortsätter att stiga! Folk måste inse att om tio år kommer en liter bensin att kosta minst 100 kronor. Och ingen borde behöva använda bensin längre utan bara nyttja etanol."
De idiotiska uttalandena bara haglar fram. Etanolen kan inte ersätta bensinen fullt ut!!! Är det så förbaskat svårt att begripa? Att framställning av etanol medför andra stora och negativa konsekvenser för miljön, särskilt med den expansion som lille Pär vill ha, verkar han ta lätt på. Fler fattiga, mat som går åt till bränsle istället för att mätta afrikanska barns magar.
Det finns inte ens mark i europa för att mätta ett sådant etanolbehov!


Följande två meningar är skrivet utav SNF, på samma sida som Pär alarmerar ovan. Visar enbart på galenskapens "säkerhet" bakom "hotet"
"De prognoser som finns visar att om växthuseffekten fortsätter så kommer jordens medeltemperatur att ha stigit med 1,4–5,8 grader om 100 år medan havsnivåerna kommer att ha stigit med mellan nio och 88 centimeter."
och
"Dessutom är forskarna inte eniga om hur mycket vi människor påverkar klimatet. Osäkerheten till trots pekar prognoserna tydligt ut vart vi är på väg."
Detta är liksom essensen i klimatgalenskapen som råder. Man vet inte säkert, men eftersom möjligheten finns så måste vi gå efter den. Även om det innebär en kraftig försämring för oss i väst, och ännu mer lidande och död för de i tredje världen....

"Det är den ultimata utmaningen, att verkligen komma bort från den här planeten"
Pär om sin pojkdröm att bli astronaut...:) Snälla, flyg iväg så vi slipper dig! Jobbigt att vara anti-jordbo, men han är lika verklig som en grön gubbe från Mars så.. ..(Jag vet, han menar det säkert annorlunda. Men var lite skoj att IPCC-vinkla det hela..:)...)

Från Sigtunahem:

"Pär Holmgren pekar bland annat på bostadssektorn. Där förutom utnyttjande av solenergi, tanken om passiva hus kittlar. Det vill säga hus som inte kostar en enda krona i uppvärmning och samtidigt bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser. – I Tyskland finns de i tusental. I Sverige i hundra. Husen värms upp av i huvudsak alla värmealstrande apparater som finns i ett hushåll. Liksom av den värme människor själva alstrar."

Ytterligare ett bevis på att de som styr inte tror på hotet. Så återigen, varför ska vi vanliga, dumma svenskar straffas???

"Värsta scenariot är under förutsättning att inget görs. Det räcker med att var och en blir lite, lite mer miljömedveten. Små förändringar i vardagen gör stor skillnad."

Som att INTE resa till Thailand kanske?!?!?!

"– Östersjöområdet kommer utvecklas till Europas nya Medelhav. Befolkningen kommer att öka stort. Kanske upp emot 100 miljoner invånare om hundratalet år. Levnadsvanor och framförallt resvanor kommer förmodligen ändras. Och vi tvingas välja utifrån det lokala och regionala perspektivet. Det vill säga närproducerad mat och semester i Sverige. Något som kanske kommer påverka de 17 000 som arbetar ute på Arlanda? – Jag tror inte det föreligger någon risk för utvecklingen på Arlanda flygplats. Däremot kommer förmodligen övriga inrikesflygplatser få stora svårigheter. Folk kommer att bli mer medvetna och välja andra, mer miljövänliga kommunikationsmedel i stor utsträckning."

Där kom den käpphästen igen med 100 miljoner svenskar...:) Självklart så drabbas inte Arlanda, för då kan han ju inte resa till THAILAND!!..!"


"FÖR EGEN DEL HAR PÄR HOLMGREN högt flygande planer. Varför inte en vädermusikal på Broadway eller kanske till och med på någon svensk teaterscen? -Jag har en väldigt stark målsättning att göra något internationellt inom ett par år. Om det inkluderar svensk TV alternativt svensk scen vet jag inte. Men som sagt, en stark målsättning.
TILL DESS FÅR PÄR HOLMGREN hålla i väderpinnen på Sveriges television och han erkänner faktiskt att han spått i fiskrens.
– Pohlman lärde sig av Bengt Öste och jag lärde Ingela Agardh utan att hon visste om det. Vi har alla gått i samma skola."

Hahahaha....snacka om storhetsvansinne och att vara mediakåt... Spått i fiskrens !?! varför är jag inte förvånad....:) Sen lär han personer utan att dom vet om det. Den förmågan bara MÅSTE han delge alla lärare i Sverige!! Där har han en guldgruva att ösa ur....

Förpassa denna tomte till den allt växande skaran av alarmerande hycklare. Trots allt så kan han skrämma några fler än sina egna barn med sitt armageddonsnack, och det är illa nog.

5 kommentarer:

 1. I like you :)

  Älskade denna:
  "Det bästa vore ju såklart att inte resa alls men så kan vi inte leva."

  När han precis tyckte synd om dom på marginalen, jävlars vilken dubbel moral den filuren hade. Jag menar det handlar ju om våran planet och vi har ju bara en... :p

  Sant att vi bara har en så låt oss sprida urarmat uran runt hela skiten istället. Bra ide!

  SvaraRadera
 2. Thank you...:)
  Han har inte många rätt kan man säga..
  Finns tyvärr mycket mer att hämta om man vill.
  Synd om en enda tror på honom och hans "ideér" och sagor. Ett enda stort tyckande, med alltid den absolut värsta utgången som den mest möjliga.
  Att saker och ting är komplett omöjliga, det skiter han i.

  Skulle du fråga honom om uranet, så blir nog svaret "det ersätter vi med etanol...."...:)

  SvaraRadera
 3. feministJarl12 juni 2008 21:40

  Vad ska man tro? att Holmgren är nyhetsredaktionernas egen klimatsagoherre med rätt att spruta ner hela sverige med sina övertygelser ska man tro att han är bisexuell också? Eller är det bara simona som får suga av honom? Ökar trovärdigheten med feministiskt svammel?

  SvaraRadera
 4. Idioter finns det många av i samhället, här finns några av dem. Mannen försöker informera om ett problem som mänskligheten står inför, och ni idioter förnekar att det ens existera. Själv dö ni idioter.

  SvaraRadera
 5. Anonym: Problem? Vilket? Att klimatet ändras? Du vet, så har skett i årmiljoner när det inte (antar jag iaf) fanns bilar, industrier osv..
  Bevis för att IPCC har rätt existerar ej, det finns tom fler och mer hållfasta bevis på att UFO´n existerar..
  Sätt dig in i saken, så kanske, kanske även du inser att det är mycket luft.
  Kika in på The Climate Scam eller Stockholmsinitiativet så får du dig en rejäl dos av den dolda sanningen.

  Förresten så kan jag larma om en annan lika självklar sak.
  Livet Dödar! Hur stooppar vi då livet så att döden inte infinner sig?...

  SvaraRadera