2008-01-22

Expanding Earth

En spännande teori.
Om nu jorden expanderar, vad är det som orsakar det?
Var det från början bara vatten, eller kommer vattnet egentligen inifrån vår planet?
Inte en aning själv, tyckte bara den var intressant att posta...:

4 kommentarer:

 1. Det är en mycket trovärdig teori och den bekräftar att planeterna i vårt solsystem inte skapades ur en roterande gasskiva, som vi fått lära oss. Alla planeter anländer utifrån, troligtvis från trakten av "Oorts moln" vilket är balanspunkten mellan den utåtriktade solvinden (protoner) och den inåtriktade gravitationskraften.

  Nya planeter som anländer utifrån formligen "sväller" av värmen från solen, likt popcorn som kommer nära elden. Planeternas skal spricker då upp och bildar kontinenterna. En intressant följd av detta är att teorin om en "ihålig jord" mycket väl kan vara sann. Det finns öppningar vid polerna och vattnet följer kanten och bildar en inre ocean. I jordens mitt svävar en glödande järnkärna, den "inre solen".

  SvaraRadera
 2. Mycket intressant Joakim!
  Är på tok för dåligt insatt i det hela, men är sjukt nyfiken på teorier utanför de officiella salongerna.
  Hmm, detta med olja och gas vi hämtar från jorden, ligger det sas ovanför denna hålighet?
  På vaken.se är det en debatt om månen, och att den med ska vara ihålig. Tom artificiell påstås det..
  Man hade typ "pingat" den på ngt vis, och den resonans som blev tillbaka indikerade att den var ihålig.

  Sen har vi TU24 som ska komma förbi å hälsa på imorgon också...

  Ska kika mer på din blogg, den verkar mycket läsvärd!

  SvaraRadera
 3. Enligt mina uppgifter är månen inte artificiell men ihålig, liksom alla planeter i närheten av en sol. Dock kan månen sakna järnkärna vilket kan förklara dess svaga magnetfält. Månen är en "avknoppning" från en annan planet efter en kollision, långt därefter anslöt sig månen till jorden och blev dess följeslagare.

  Enligt prof. James McCanney kommer oljan in periodvis i form av "svart regn". Det är kolföreningar som ligger i svansen av de större kometerna och som jorden då och då konfronteras med. Låter kanske märkligt men är mer troligt än teorin om förmultnade växter och djur.

  SvaraRadera
 4. Hmmm... Undrar varför man isf måste mörka dessa saker, att jorden expanderar och att den är ihåli. Vad är egentligen negativt med det?

  Såg någonstans att man hade hypotesen att Nibiru(?) krocade med jorden för X antal år sedan, och att månen egentligen har varit en del av jorden eller Nibiru..

  Mikael W hade för en tid sedan en film upplagd, där man påstod att solen inte är ett "eldklot", utan att den var elektrisk (har för mig det var så iaf). Det kunde även förklara samma fenomen som den traditionella läran...

  Detta med svart regn tror jag inte att jag begrep kanske...menar du som vanligt regn? Händer det isf även nuf för tiden?

  Hehe, många frågor blev det. Men det är intressant....

  SvaraRadera