2008-01-10

Iran/USA båtaffären. Från Irans sida

Det var tydligen Iranska gränspatrullbåtar som var i kontakt med de amerikanska krigsskeppen.
Verkar vara som att endera sidan ljuger. Tror nog att denna visar på en mer trolig händelseutveckling, och inte att någon sa till skeppen att "we will bomd you"...
Skulle vara trevligt om någon som är kunnig i persiska/iranska kunde översätta vad som sägs...

3 kommentarer:

 1. Om jag var Iran och såg två amerikanska krigsfartyg komma "tuffandes" genom det trånga Hormuzsundet (slå upp det på wikipedia) skulle jag också vara på min vakt, men jag skulle också passa mig jävligt noga för att vara alltför snabb med avtryckarfingret eftersom jag vet att USA letar efter en provokation som kan legitimera en attack. Detta är bara sunt bondförnuft.

  SvaraRadera
 2. Från den amerikanska marinen säger man nu att man inte vet säkert var rösterna kom ifrån. Kanske kom dom ifrån deras egna huvuden?
  http://abcnews.go.com/Blotter/story?id=4115702&page=1

  Hur genomskinlig får man bli, egentligen? Särskilt i ljuset från det ny-gamla avslöjandet att Tonkin-incidenten, som motiverade USA:s krig mot Vietnam, var fejk:
  http://news.yahoo.com/s/afp/20080108/pl_afp/usvietnamintelligence512

  SvaraRadera
 3. Peter: Visst var det klantigt att snurra runt där med de små båtarna. Är det en tillfällighet att båda sidor filmade det så bra? Njee, tror inte det.

  Rösterna är säkert falska, det lät alldeles för löjligt för att kunna vara sant.
  Tyvärr så är det alldeles för få som känner till sanningen om Tonkin, så man tror säkert att man kan köra den valsen igen...

  SvaraRadera