2008-01-05

Danskt TV-inslag om 9/11

Ett inslag från ett danskt tv-program, där sanningssökare till 9/11 kommer bra till tals.
Textat på engelska så vi kan förstå vad som sägs..:)
Se även www.9-11.se (där jag fann videon) för mycket bra information kring 9/11

7 kommentarer:

 1. Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

  SvaraRadera
 2. Hmm..akta er för at klicka på den förra skribentens "here it is". En sida öppnar sig som ..tja...som man inte kommer lätt bort från. Envisa pop-ups förförljer en. Hoppas man inte fick nån smitta.

  Men - till saken. Fint att danskarna behandlar 9/11. Diskussionen var ju saklig och måttfullt konspiratorisk.

  Här i Finland då statsmonopolet YLE ´s svenska miniavdelning FST gjorde ett ungdomsprogram om två påstådda konspirationer: Estonia och 9/11 så ansåg sig dom behöva ha en envis nej-nej-nej sägare med i sändningen. Undertecknad satt med som den som kortfattat redogjorde för varför Estonia måste ha sänkts gneom att vatten kom in från ett hål bottnen. Undertecknad redogjorde kort för argumenten emot den officiella 19-araber-överraskade -oss -totalt versionen. Och denna nej-sägare satt med och sade att allt är bara fantasier. Så i Finland. ;-)
  (Tilläggas bör att nämda sk konspirationes-tvivlare/skeptiker inte hade den blåblekaste aning om varken fakta om Estonia eller 9/11 - ändå var han inbjuden för att det skulle vara "balans")

  SvaraRadera
 3. Trist att man ska behöva få sån sk*t som första "inlägget". Får väl ändra så det inte är lika lätt iaf..

  Lars: Synd att man inte kunde ha balans utan en, vad det verkar, nej-sägare utan ens baskunskaper om det man säger nej till. Om det ändå varit en där ni kunde gått in på mer detaljer, så hade det blivit direkt mycket mer intressant.
  Skulle vara trevligt att se detta inslag, finns det att se på nätet? Eller har du en kopia du kan posta på din blogg?
  /HCA

  SvaraRadera
 4. Det sändes i februari 2006 - och jag är inte så fruktansvärt stolt över min insats. Jag blev irriterad på gnällmånsen som bara vidhöll sin åsikt utan att veta ngt alls om heal ärendet.
  Finska media kräver ofta liknande balans. Minns ett tag en bekant gjorde ett program om pengar. Det blev lite eldfängt eftersom det finns en del inte så allmänt kända fakta i penningpolitiken. Men programmet lades på hyllan eftersom programdirektören tyckte det var "obalanserat."

  Alldeles som om media alltid skulle vilja vara balanserade, *fnys*...

  Vem har inte läst artiklar eller nyhetsinslag där polisens och åklagares misstankar mot någon citeras till lust och leda. Och ingen jäkel intervjuar den misstänkta ? Var är balansen då ?

  SvaraRadera
 5. Undrar om du med "irriterad" menar att du läxade upp honom...:)

  Synd att man lade "pengaprogrammet" på hyllan, kunde blivit en bra debatt efter de "avslöjanden" som kommit fram där kan jag tänka mig..

  Dålig på finskt media, men i Sverige så är balans det minsta man eftersträvar. Se bara på "klimathotet" eller bevakningen över presidentvalet.
  Lika balanserat som ett hysteriskt hängivet fan till ett hockey/fotbollslag...

  SvaraRadera
 6. Det mest oroande just nu är precis som du säger klimathysterin och den "politiskt korrekta" koldioxidhypen.
  Många unga blir helt vilseledda. Min 14-åriga dotter kom hem från skolan här en dag och frågade om jag vet vem Al Gore är..högstadiet hade visat barnen Al Gores film - och allt hade presenterats som slutlig sanning. Hon ville inte alls höra mina synpunkter eftersom saken ju är solklar. ;-)

  En annan farlig grej är skitsnacket runt papillomaviruset och påstådda cancerföljder utan vaccinering.
  Här i lokalblaskan skrev en riksdagskvinna och stadsfullmäktige ordföranden en insändare där hon krävde vaccinering åt alla tjejer.
  Tala om slentrianmässig okunskap !
  Tala om att propagera för rena rama privata affärsintressen. Men tanten hör till dessa 100% ovetande och svarade så här på mitt e-mail till henne:

  "så du menar att alla de folkhälsoinstitut och ministerier i de länder som
  antingen tagit ibruk vaccinet eller rekommenderar att man tar det i ung ålder
  sysslar med livsfarlig eller farlig verksamhet?"

  SvaraRadera
 7. Lars: Kan inget om papillomaviruset och vaccineringen, men det låter som man måste ta sig an mer information om det...

  Jag har oxå en 14-årig dotter. När hennes klass hade något miljöarbete, så kom detta med co2-hotet upp på agendan, såklart.
  Som tur var, så hade jag innan detta haft en diskussion med henne, och pratat lite om att det inte är riktigt så som man läser, eller ser på tv.
  Så hon ställde några frågor, som om det inte är så att växtriket tar hand om co2, och att det är en så pytteliten del av totalen som faktiskt är "gjord" av människan.
  Men, det skulle hon nog inte gjort. Hon fick läraren "på sig", med argument som att "alla vet att människan står för klimathotet" och "tro inte på allt du läser på nätet".
  Hon gav sig inte in i någon mer diskussion. Tyvärr, men dottern sa att hon måste faktiskt tänka på att denna kä**ing sätter hennes betyg!

  SvaraRadera