2008-05-05

AGW, det nya WMD

När man bland vänner och bekanta, familj eller kollegor, hakar på en diskussion eller försiktigt själv börjar prata om detta med klimathotet, så får man ständigt någon etanolkramande alarmist på halsen. Jämt....
Man försöker komma undan de huggande orden om att man är en struts, eller att man är rädd för förändring, eller någon annan kladdig klyscha man försöker smeta ut på hela mig.....
Något som också är oroande, är att dessa (hittills) bara haft mediavärmda argument att luta sig mot. Tyvärr, så får ju det effekten att jag brinner till lite extra liksom...Media och klimathotet på samma gång är ju liksom jackpott * 2, och man springer in i clinch för att övertyga denna arma människa med en armada av argument....
Men...som man kan förstå så blir ju det en helt annan effekt när man mässande berättar om medias opålitlighet, ljugande, mörkande samtidigt som man ivrigt ska få denna personen att fatta att klimathotet är en saga, en myt, en skröna...
Skulle jag möta mig själv, så skulle jag nog kikat vart tvångströjan låg...:)
Sen, vad är skillnaden där mellan mig och den djupt troende klimatfundamentalisten?? Ingen större väl....:/

Nåja, det är ju ett tag sedan det var så. Man lär sig ju att det kan ta tid för en sovande att vakna. Det blir psykologi av det. Vem tål vad, och när?
Eftersom de flesta i vårt samhälle idag inte bryr sig i/orkar att söka information på andra håll, utan nöjer sig med det man blir serverad via MSM, så är det inte konstigt att dom vill blir en sovande, bedövad massa som är lätt att skrämma åt diverse håll...

En ingång till att få lite sans, logik och vett i diskussionen med en sovande, kan vara att ta upp USA´s användning av WMD-hotet i sin propaganda för att få media, allmänheten och andra länder med på att en invasion av Irak var enda möjliga lösningen.....
Att det sedan dess framkommit att det främst handlade om att säkra oljan, och dess koppling till dollarn, är liksom allmänt känt. DÅ kan man få in en fot i deras klimathotstroende inre, så att de är lite mer kapabla till att se på saken under ett nytt ljus.
Här kan det sedan även vara dags att påvisa att trots de fantastiskt stora summor "miljöpengar" vi pytsat, och fortfarande pytsar in, till statskassan verkar försvinna ner i ett enormt hål.
Vart är åtgärderna? De verkliga åtgärderna som vi redan betalat straffskatt för att få?
Istället så lägger man ännu högre börda på oss, vi ska betala ännu mera, och fortfarande får vi inget tillbaka....Vart är logiken, förnuftet och trovärdigheten i det?

Man kan även, om man orkar/vill/kan, ta upp regeringens strutsbeteende gällande etanolen. Samtidigt kan man visa på medias flathet att inte sätta press på vår miljöminister att stoppa galenskapen att vi ska köpa FLER etanoldrivna bilar! Fler och fler, från alla möjliga ideologier och synsätt, kritiserar detta bränsle kraftigt. Men här går den med mest möjlighet att ändra vansinnet fri, utan att bli påhoppad av media... Varför är det så?
Varför får andra ett helvete för några chokladbitars skull? Logiskt? Sunt? Trovärdigt?

En mycket bra text som finns i ett inlägg som Mikael Wäliwaara skrev 16 mars, "Råd Till Nyvakna":
"Den som trott sig vara bärare och förmedlare av den sanktionerade verklighetsuppfattningen och som kanske satsat hela sitt liv på att tolka allt på ett av samhället godkänt sätt, drabbas istället oftast av en enorm känsla av svek och självförakt. I den egna jakten efter bekräftelse och beröm har man letat efter vad man skulle tro och tänka för att bli respekterad. Vad andra formulerat åt en. Känslan blir nästan som negativa G-krafter -- man känner sig tyngdlös och helt utan mark under fötterna."
Tänk på detta, att det DU säger faktiskt kan få en människa att på egen hand söka efter sanningen bortom MSM och att detta i sin tur kan få personen ur balans.
Frågan jag ställer mig ofta, klarar ALLA av att vakna? Ska alla vakna?
Har inget eget, definitivt svar på den frågan....

7 kommentarer:

 1. Ja den statsbärande eliten -intelligentian är ju hur vaken som hellst, men akta så inte "kommisarierna" får reda på sannigen, de som bevakar sanningen åt dem får reda på sanningen om eliten? Folket kommer till slut att vakna, det är en livsnödvändighet för dem om de inte skall gå under i fattigdom och svält.

  SvaraRadera
 2. Klarar alla av att vakna ur den sövande mediala illusionsdimman? Definitivt inte, tror jag, det är endast några enstaka procent av befolkningen som tar sig ens i närheten av uppvaknandet. Bör vi därför upphöra med våra ansträngningar att förmedla en alternativ syn på verkligheten? Det blir nog samma svar igen; definitivt inte! Om man så bara får en enstaka person att tränga igenom barriären så kan man klappa sig själv på axeln.

  SvaraRadera
 3. Kjell: Dessa "gatekeepers" finns överallt. Det som är värst, är att dom inte ens själva vet om att deras övertygelse om att t.ex. 9/11 tveklöst gick till som de officiella linjerna säger eller att IPCC är sanningen personiefierad, faktiskt är till stor hjälp för eliten att fortsätta sin lek med jordens befolkning..

  Joakim: Det största hindret för att en "svensson" ska vakna är det inlärda beteendet att "go with the flow" och att man förlorar sin krets, trygghet om man avviker från den grå massans påtvingade beteende... Förortsidyllens illusion är viktigare att upprätthålla än att vara friare i sinnet. Pengar på banken hellre än att vakna och se banken råna dig...
  Som MW sa: Man kan inte väcka de som låtsas sova...
  Jag har inget självuppfyllande ändamål med denna bloggen, eller mina diskussioner i övrigt, men kan man bara få EN till att börja ifrågasätta, undersöka och framförallt tänka själv så är jag mer än nöjd...

  SvaraRadera
 4. Hm, så många väljer alltså, medvetet eller omedvetet, att inte se. De kanske ANAR att nyheterna förmedlar en falsk eller vinklad bild men de orkar inte ta steget ut i ovissheten och undersöka saken, mycket mänskligt. Dock, ju svårare de yttre omständigheterna blir, desto närmare kommer de en "kritisk punkt" där det inte längre går att blunda. Och jag tror dessvärre att vi står på gränsen till en ganska tuff tillvaro framöver.

  SvaraRadera
 5. Jag tror att man väljer, ofta tyvärr medvetet. Skygglapparna på, "vad kan lilla jag göra?", "har inget med mig att göra" osv.. Frågar man folk om man anser att media säger sanningen så är de flesta ense om att "man inte kan tro på allt man läser/ser", men de har svårt att peka ut något specifikt. Samma om man frågar o mankan lita på politiker...rungande nej kommer tillbaka, och kanske några exempel på vallöften som aldrig infriats.
  Ändå, så låter man politiker och media ha fritt spelrum och blundar för lögner, mörkanden osv. Dessutom låter man sig påverkas i hög grad om vad som skrivs/sägs i media så till den grad att man tveklöst ställer sig bakom vad media säger trots att maninte tror på dom!
  Man blundar medvetet, eftersom det är jobbigt att vara tvungen att ändra hela sin bild av verkligheten. Media, politiker, historia osv förändras för alltid. Man kanske har anat detta, men väljer att vända tillbaka till den bekväma flockmentalitetn.
  "Här är jag trygg, tillsammans med fler sovande som inte vill påverka"...
  Undrar jag vad denna kritiska punkt är. Allt beror på media! Man har möjligheten att rycka undan benen för otroligt många politiker och kanske hela partier, men avstår. Någon håller i trådarna och bestämmer vilka som skall fall och vilka som ska skonas.
  Mona fick gå för Toblerone medan Reinfeldt inte synas gällande Bilderberger t.ex. Samma sak med prostitutionshärvan på 70-talet med Fälldin & Co. Där räckte det att de sa att de var oskyldiga så lades locket på/utredningen ner. Deras karriärer fortsatte, och man låter deras smutsiga byk vara gömd....
  Det krävs något extremt extraordinärt för att väcka hela massan med en sak. Möjligen ett erkännande från Cheney om att han planerade attackerna 9/11 med namn, detaljer å rubbet... Men något i den digniteten lär inte hända, tyvärr...

  SvaraRadera
 6. Vad vill vi med denna information! Det är viktigt att ställa sig den frågan. Också "vad skall vi göra för att medvetandegöra folken". Att vi sitter isolerade som nu är absolut fel! Vi måste "komma ut" som en författare kanske skulle uttrycka det. Men vi behöver verkligen komma ut med sanningen, och då räcker det inte att som nu en 5 - 50 besökare läser om det vi skriver. Majoriteten av svenska folket har passiviserats av allehanda aktiviteter som TV-tittande, Fotblolsfanatism, kulturnazism, rasism, politikerförakt, elitförakt - Det går inte att komma åt eliten! OSV!Sånt som förstör oss. Ut och organisera er. Jag organiserar mig fackligt, jag propagerar för rätt kost och för hjälpbehoven i 3:e världen. Vi måste börja någonstans, GÅ UT och se er omkring! UPPLYSNING är enda sättet, och det är en minoritet som blir upplysta av IT.

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Intressant inlägg!
  Detta var ju ett tag sedan, men har ni noterat hur det blev med medias behandling av etanolen...?
  Jag som hela tiden har trott på etanol som ett rent och bra bränsle ur massor av aspekter har följt utvecklingen noga.
  Etanol är fortfarande vad det var när ni skrev detta, men nu är det elbilar som gäller?
  Har media hittat rätt nu då eller?
  Eller hade media och politikerna rätt när de hyllade bräsnlecellerna till skyarna?
  Eller kärnkraften som börjar bli poppis nu igen?
  (Kanske taktiskt riktigt att mobba ut etanolen nu då när vi ska köra på el framställd i nya fina känrkaftverk, folkpartiet...?)
  Tillåt mig tvivla på att marknaden om 5 år kommer att domineras av dessa fantastiska elbilar..
  Istället blir det andra bränslen som etanol som igen kommer att dominera när sanningen gått upp för allmänheten om elbilarnas problem.
  Om någon undrar varför kan jag gärna motivera.
  Intressant hur det kan gå..

  SvaraRadera