2008-05-27

Debatt om lågkolhydratkost

I NWT så gjorde man ett reportage angående lågkolhydratkosten (LCHF), samma som jag framgångsrikt använt mig av senaste månaden.
Reportaget var sas indelat i två intervjuer, den ena med Andreas Eenfeldt (som har http://www.kostdoktorn.se/) och den andra med "motståndaren" dietisten Marlene Olivares-Dahlby.

Båda propagerar för sin sak, med blandade resultat. Andreas har en bra och lugn framtoning och förklarar kort och konkret vad LCHF handlar om. Marlene har en annan agenda, där det handlar om att attackera Andreas med att bl.a. kalla honom "oseriös", och att den metod han förespråkar för att vara "farlig".

Detta följdes upp av att läsarna fick lämna sina synpunkter och erfarenheter i ämnet, och resultatet av dessa inskickade "svar" finns här.
Där finns det även ett inlägg publicerat av undertecknad, så nu är man väl en "publicerad bloggare" iaf...:) (Är det en gångbar titel månne?)
Men, läs båda intervjuerna och kolla in reaktionerna från de som skickat in.
Kan väl säga så mycket, att reaktionerna mot en av "debattörerna" inte var av den vänliga sorten..:)

4 kommentarer:

 1. Bra komentar du skrev. Min kom in den me, de tyckte väl att den var lagom "giftig". Vad jag hann med att läsa de komentarer som kom in, var att många var kritiska mot dietisten och den fettfientliga synen de har.

  SvaraRadera
 2. Bra att du kom med också...
  Det fanns väl ingen som var på dietistens sida i detta?
  En fråga lite utanför ämnet. Finns det någon specialiserad LCHF-restaurang i Örebro? Här i Karlstad finns det ingen iaf...
  (affärsidé kanske?)

  SvaraRadera
 3. Ajaj, LCHF är inte lågkalorikost... det är lågkolhydrat-högfett, ju! Lågkalori är nåt annat. :)

  SvaraRadera
 4. Tack anonym, snacka om tankevurpa..:)
  Ändrar så det blir korrekt...

  SvaraRadera